Sinema filmi bile çekildi ve çok beğeni topladı.

Medine'yi, İngiliz destekli isyancılara karşı büyük bir kahramanlıkla savunan Fahreddin Paşa (Ömer Fahreddin Türkan)

İngilizlere karşı kutsal emanetlerimizi savunan onları gözü gibi koruyan Fahreddin Paşa. Fahreddin Paşa, elinde bulunan son derece kısıtlı imkanlarla Medine'yi 2 yıl 7 ay boyunca şehri müdafaa etti.

Osmanlı hükümetinin Hicaz’ı kısmen boşaltma kararı alması üzerine Fahreddin Paşa, herhangi bir yağmaya karşı Medine'de Hz. Peygamber efendimizin mezarında bulunan mukaddes emanetlerin İstanbul'a nakledilmesini teklif etti. Sorumluluk kendisinde olmak şartıyla teklifi hükümet tarafından kabul edildi. Fahreddin Paşa bir komisyon kurarak tek tek kontrol ettirdiği 30 parçadan oluşan mukaddes emanetleri 2 bin askerin koruması altında İstanbul’a gönderdi.

İşte o adam 75 yıl önce yaşayan Türk kumandan. Mukaddes emanetlerimizi koruyan o güzel kumandan “Çöl Kaplanı” namına mazhar olan Fahreddin Paşa.

Bana göre ise şehrimizin Çöl Kaplanı ise soy adından da geldiği gibi kesinlikle Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’dür.  14 Mayıs tarihinde Türkiye tarihinin en büyük seçimlerinden birisini gerçekleştirdi.

Hemen seçimlerden öncesine gidelim. Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün ismi sürekli Milletvekili Adaylığı için geçiyordu. Aday adaylığı değil adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu Mustafa Çöl başkanın adaylığına.

Malum 6 Şubat tarihinde ülkemizi derinden etkileyen büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya geldi Türkiye. Tüm Türkiye seferber olurken iddia ediyorum ki Afyonkarahisar’dan en büyük desteği Sandıklı Belediye Başkanı ve Sandıklı halkı vermiştir.

Buradan teşekkür ediyorum Başkan Çöl ile Sandıklılı hemşehrilerime. Allah bir daha bu güzel ülkemize ve insanlarına böyle acılar yaşatmasın inşallah.

Neyse konumuza dönelim asıl konumuza. Başkan Çöl’ün adaylığına kesin gözüyle bakılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Belediye Başkanları'nın yurt genelinde aday olmamasını istedi. (Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan hariç)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra yıllardır milletvekiline hasret olan Sandıklı hayal kırıklığına uğradı. Sandıklılı olan Doktor Hasan Arslan aday adayı oldu. (Çok kıymetli bir hekim olmasının yanı sıra gerçekten bir Afyonkarahisar sevdalısı. Hafta sonu yapılan seçimlerle de milletvekili seçildi ve ilimizi TBMM de temsil edecek. Emin olun bu şehir için emek çaba harcayacak iyi bir milletvekili olacaktır)

Doktorumuz Hasan Arslan aday adaylığını açıkladıktan sonra Başkanımız Mustafa Çöl boş durur mu? Sıvadı kolları başladı çalışmaya. Hasan Hoca'mızın 3. Sıra adaylığı açıklandıktan sonra tabiri caizse film koptu.

Sanırsınız milletvekili adayı Hasan Arslan değil de Mustafa Çöl. Başkan Çöl bu zaman zarfı içerisinde hiç kimseye küsmeden darılmadan kırılmadan gece gündüz demeden Hasan Hoca'mızla gidilmedik yer, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadı. Milletvekili adayı gibi Hasan Hoca'mızla birlikte her gittiği yerde bir oy Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir oy Doktor Hasan Arslan’a istedi.

AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Arslan Hoca'mız ile Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl büyük bir sinerji yakaladı ve başarı geldi. Hasan Hoca'mız şimdi milletvekili. Ama şu unutulmamalı ki Mustafa Çöl başkanımızın emekleri yadsınamaz. Hasan Hoca'mıza milletvekilliği döneminde başarılar diliyorum.

Mustafa Çöl, şehrin en büyük ilçesinin Belediye Başkanı. Çöl Kaplanı boşuna demedik. Partisinin milletvekili adayının hakkını hukuku savunmak için çarpıştı zorluklara göğüs gerdi. Ama o davasına hiç yüz çevirmedi, küsmedi darılmadı. Davası için emin olun gece gündüz demeden evlatlarından eşinden uzak aylarca çalıştı çabaladı. Tebrikler davasını satmayan küsmeyen Başkan Çöl’e.

Yıllarca seçim yaşadık gördü geçirdik. Aday olamayan aday adayları biranda ortadan kaybolur partisine küser hatta aleyhinde çalışma bile yapardı. Ama Çöl Başkan bunu yapmadı. Davası uğruna lideri uğruna çok fedakârlık yaptı. Bir kez daha kutluyorum.

Sandıklı Belediyesi. Biraz önce de belirttiğim üzere şehrin en büyük ilçesi. Şimdi seçim bitti Mustafa Çöl başkan kaldığı yerden çalışmaya hızlı bir şekilde devam etmeye başladı.

25 yılın üzerinde basın mensubu olarak ekmeğimizin peşindeyim. Sevgili eşim ile birlikte de bu mesleği yapmanın haz ve mutluluğunu her daim yaşıyoruz. Dediğim gibi 25 yıl üzeri meslekteyiz. Bir çok belediye başkanı, bir çok bürokrat ile çalıştık. Ama meslek hayatımda gördüğüm en başarılı birkaç Belediye başkanı arasındadır Mustafa Çöl.

Her gün mutlaka birkaç haberine gazetemizde yer vermişizdir Mustafa Çöl Başkan'a. Bir gün sabah sosyal medyanızı açarısınız karşınızda Mustafa Çöl. Sabah namazını kılıp çıkmıştır Ankara yollarına. Merkez ilçe hariç iddia ediyorum ki Afyonkarahisar’da en büyük hibe alan Belediye Başkanı Mustafa Çöl’dür.

Yanlış hatırlamıyorsam sadece bir ayda bakanlıklardan 50 milyon TL’nin üzerinde ilçesine hibe kazandırdı Çöl Kaplanı Mustafa Çöl.

Biraz önce de bahsettiğim üzere davasının liderinin arkasında dimdik duran bir kişidir Mustafa Çöl. Sosyal medya hesaplarının tamamı “Mavi Tık”

Takip eden meslektaşlarım arkadaşlarım var. Yurt içi yurt dışı hiç fark etmez. Davasına liderine bir saldırı olmaya görsün. Mustafa Çöl başkandan çekeceği var bu kişilerin. Sosyal medya hesaplarından öyle bir paylaşımlar yapıyor ki aleyhte cevap verecek kişi bile veremiyor. İşte böyle davasını savunan bir başkan çöl kaplanı Mustafa Çöl.

Ayrıca Gökmen Çiçek Valimizden de bahsetmek isterim. Kısa sürelik valilik döneminde şehrimize büyük bir iz bırakan Gökmen Valimiz. Afyon’dan Kayseri’ye giderken binlerce kişi uğurladı, gözyaşları sel oldu. ‘Valimize sahip çıkamadık, böyle bir vali bir daha Afyon’a gelmez, kıymetini bilemedik’ diye kafamızı taşlara vurduk.

Gerçekten Vali Gökmen Çiçek gibi bir Vali bu şehre gelir mi onu bilemem Ama valimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Onu unutmayan ismini ölümsüzleştiren ise kim oldu. Mustafa Çöl.

Vali Gökmen Çiçek Spor Kompleksi Sandıklı İlçesinde. Buradan hatırlatmak istedim sadece. Kalın sağlıcakla.