Kıymet bilelim büyük şans

Şehrimize bir ay önce atanan ve inanılmaz bir tempoda çalışan gençliğin verdiği enerji, bakanlıklarda yaptığı önemli görevlerle adından kısa sürede söz ettiren bir Valimiz Var.

Vali Gökmen Çiçek. 42 yaşında henüz. Yani benimle aynı yaşıt. Genç bir Valimizin İlimizde görev yapması gerçekten çok ama çok önemli.  İlk Valilik görevi. Geçmişinde önemli görevlerde bulunan Valimiz öncelikle kimmiş bir bakalım.

Vali Gökmen Çiçek;

1978 Yılında Gebze’de doğan Gökmen ÇİÇEK, ilk, orta ve lise eğitimini Gebze’de tamamladı. 1997 yılında Uludağ Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde başladığı lisans eğitimini 2001 yılında tamamladı. 2004 Yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Kaymakamlık mesleğine başlayan ÇİÇEK; Trabzon-Düzköy, İzmir-Beydağ Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

2005 – 2006 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim amaçlı gönderildiği, İngiltere Sheffield Üniversitesinde dil eğitimi ve İngiltere idari sistemi üzerine çalışmalarda bulunan ÇİÇEK, yüksek lisans eğitimini ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalında tamamladı. 2007 yılında Sivas-Akıncılar Kaymakamlığına atanmasını müteakiben; Erzincan-Kemah ve Rize-Güneysu’da Kaymakam olarak görev yaptı.

2014 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından, Yılın İdarecisi seçilen ÇİÇEK; sırasıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde, Şube Müdürü, Personel Genel Müdürlüğünün çeşitli kademelerinde Şube Müdürü,  Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

26 Aralık 2018 Tarih ve 2018/260 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Personel Genel Müdürlüğü görevine atanan Gökmen ÇİÇEK, 10 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle atandığı Afyonkarahisar Valiliği görevine 18/06/2020 tarihinde başladı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Vali ÇİÇEK, iyi derecede İngilizce bilmekte.

Pazartesi günü ziyaret ettik Valimizi Genel Yayın Yönetmeniz Rabia Güzbey ve Ahmet Sarlık abim ile birlikte. Son derece samimi içten ve güzel bir karşılama sonrası biz sorduk Valimiz Gökmen Çiçek aynı içtenliklecevapladı sorularımızı.

ODAK AMİRAL GEMİSİ

Öncelikle bizden yazalım.

Valimiz Gökmen Çiçek’in gazetemiz hakkında ki görüşleri bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Neden mi diyecek olursanız Valimiz gerçekten hergün ilimizde ki yerel gazeteleri çok iyi takip ediyor. Valimizin gazetemiz için sarf ettiği cümleleri yazalım öncelikle; “Odak Gazetesi gerçekten güzel bir gazete her sabah elime aldığım zaman ulusal bir gazete okuyormuş gibiyim. Dizgisi mizampajı ulusal gazeteler gibi. Siz bu şehrin amiral gemisisiniz. ODAK çok önemli bir gazete ayrıca ismi de çok güzel. Gazetenizi beğeniyorum” Teşekkürler ederiz Valimize. Ama bu bize ağır bir görev daha yükledi. Daha iyi olmak için daha çok çalışmamız gerektiğinin göstergesidir Valimizin bu sözleri. Layık olacağız ve daha iyisi için daha çok çalışacağız.

Yaklaşık bir saat süren ziyaretimizde şunu gördüm ki Valimiz ilimizin MR’sini çekmiş durumda. Şehrimize gelmeden önce ince eleyip sık dokumuş. Çünkü Valimiz Kararname ile ilimize 10 Haziran tarihinde atandı 18 Haziran tarihinde göreve başladı.

(Offtherecord) konuşmalarımızı buradan yazamayacağım lakin Valimiz gelmeden bu 8 günlük içerisinde bakanlıklardan gerekeni ilimiz için yapmış. Personel Genel Müdürlüğü gibi önemli bir görevde bulunan Valimizin Başkentte böylesine önemli bir görevde bulunması ilimiz için büyük bir şans. Bunu önümüzde ki günlerde yaşayacağız ve göreceğiz. Mesela bir kuruma milyonlarca lira ödenek ayrılmasını sağlayan Valimiz Gökmen Çiçek’tir. Bu ayrıntılar yakında kamuoyu ile paylaşılacaktır malum offtherecord demiştik.

Gelelim Valimiz Gökmen Çiçek bize neler anlattığına.

“Afyonkarahisar beklentimin üstünde bir şehir benim için” dedi Valimiz Gökmen Çiçek. Valimizin bu kanıya varması bir nebze de olsa beni mutlu etti. Ama ekledi, “Bu şehrin altıda üstüde zengin, kıymet bilip bu zenginliklerimizi tanıtmalıyız. Biz sürekli her şeyi tanıtmak için uğraşmışız. Her dönem birşeye yoğunluk verip ona yoğunlaşmalıyız” dedi. Sonuna kadar haklı Valimiz. Biz şu zamana kadar her zaman neyimiz var onu tanıtalım dedik ve uğraştık. Şimdi planlı programlı gitmeliyiz. Her ay, her yılın çeyreğinde veya yarısında veya yılın tamamında bir zenginliğimize yoğunlaşarak onu ön plana çıkarmalıyız.

Valimiz Gastronomi konusuna önem veriyor.

Gastronomi Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Valimiz şu sözleri sarf etmişti; “Bu konuda bütün kent olarak sizlerin hizmetinizdeyiz. Allah yardımcımız olsun. Çünkü kent için çalışılan her şeyde Vali, Belediye Başkanı ve yapacağınız her işte bizleri yönlendireceksiniz” Evet Valimiz gastronomiye önem veriyor ve bu yolda önemli adımlar atılacaktır.

Valimizin tespitlerine katılmamak elde değil. “Tarihimizi tanıtmak konusunda yeterli değiliz. Bir ay boyunca gördüklerim beni şok etti. Her yerde bir kervansaray var. Bu konuda güzel bir planlama yapmalıyız” diyor Valimiz ve konuda sonu kadar haklı.

Gelelim eğitim konusuna. Sohbetimizde en hoşuma giden ve konuşulması gereken en önemli konuydu ilimizin eğitimi.

Valimiz Gökmen Çiçek ilimiz de göreve başladığı ilk günün gecesi eğitime el attı. Eline aldı sıralamayı şehrimiz en sonlarda. Aynı günün akşamı çağırdı Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın başta olmak üzere sorumluları, “Bu nedir” diye sordu.

Tabiki kimseden ses yok. Sadece bir şube müdürü “Efendim size rapor sunacağız”

Yahu arkadaş raporunuz var da yıllardır niye uygulamaya koymadınız bu raporu.

2012 yılı Şubat ayında ilimize Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Metin Yalçın’ın 8 yıldır yapamadığını yapacak Valimiz Gökmen Çiçek buna inanıcımız tam.

Tabi ki Metin Bey buna ayak uydurabilecek mi o bir muamma. Benim şahsi görüşüm Valimizin hızına aklına projelerine Metin Bey ulaşamaz ulaşamayacak. Eminim ki Valimiz Milli Eğitim Müdürlüğü konusunda kendisi ile aynı fikirleri düşünceleri paylaşacak kendisi ile birlikte koşturacak bir takım kuracaktır.

Milli Eğitim Müdürü olmak isteyen müteahhit firmalara kendisi adına özel kalem ajanda bastırıp dağıtan şube müdürün de bu görev için hiçbir ihtimali yok. Personel Genel Müdürlüğü yapan Valimiz en iyisini Afyon’a getirecektir. (Offtherecord burası da) Çünkü Başkentte dostları çok fazla Valimizin.