HER İLÇEYE KADIN KÜLTÜR EVİ

Son yılların en büyük sorunlarından bir tanesi hiç şüphesiz ki kadına yönelik uygulanan şiddet. Alınan tüm önlemlere rağmen bir türlü önüne geçilemeyen kadına şiddette ülkemiz ne durumda bir bakalım.

2020 yılı Temmuz ayına bakalım önce. Temmuz ayında erkekler 80 kadına şiddet uyguladı. En az 32 kadın öldürüldü. Üç çocukta şiddet cenderesinde öldürüldü. Dokuz kadına ise tecavüz edildi.

Bianet'in hazırladığı 'Erkek Şiddeti Çetelesi Temmuz 2020' ye göre  erkekler, Temmuz’da en az 80 kadına şiddet uyguladı, en az üç çocuğu öldürdü. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az 27 çocuğu istismar eden erkekler, en az 15 kadını taciz etti. Erkekler en az 113 kadını da seks işçiliğine zorladı.

Çeteleye göre, 2020'nin ilk 7 ayında 155 kadın öldürüldü. Kadınlar, şiddeti en çok yakın çevresindeki erkeklerden gördü.  Kadın cinayetlerinin yüzde 59'u koca veya eski kocalar tarafından gerçekleştirildi.

Şiddetin yaşandığı yerler ise yüzde 59'u evlerde yaşandı. Yüzde 27 şiddet olayı ise sokakta yaşandı.

Kadınları öldüren 32 failden sadece 7'si tutuklandı. Dört erkek ise cinayetlerin ardından intihar etti.

Faillerin 2'si ise İnfaz Yasası düzenlemesinden yararlandı.

İşte böyle bir durumla karşı karşıyayız. Kadına kalkan eller kırılsın.

Kadına yönelik şiddet bu aşamadayken Valimiz Gökmen Çiçek’in bir projesiyle gurur duyduk.

İlimizde göreve başladığı günden itibaren birbirinden önemli projelere imza atan, Frig Vadisi’nin tanıtımı kalkınması için gece gündüz demeden çalışan Valimiz Gökmen Çiçek’in talimatlarıyla her ilçemize birer Kadın Kültür Evi kuruluyor.

Son derece önemli olan bu projeye sonsuz destek verdiğimizi belirtmek isterim.

Büyük önem taşıyan bu projeye ilçe kaymakamları, belediye başkanları da büyük destek veriyor. Elleriyle inşaata tuğla taşıyan kaymakamlarımız ve başkanlarımızı görmek inanın gurur verici. Projeye start verileli çok uzun bir süre olmamasına rağmen bazı ilçeler neredeyse Kadın Kültür Evlerini tamamlamış durumda.

Bazı ilçelerde çekilen klipler ise emin olun bir harika. Afyonkarahisar bu projeye tüm ilçeleriyle sahip çıktı. Afyonkarahisar Belediyesi, İl Genel Meclisi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası gibi STK’larında bu işe gönül ve destek vermesi de sevindirici.

Kadınlara böylesine önem ve destek veren Valimiz Gökmen Çiçek’i kutluyor ve sonuna kadar destekçisi olduğumuzu belirtiriz. Allah yar ve yardımcınız olsun Valim.

Ayrıca geçtiğimiz hafta sonu ülkemizin önde gelen radyo yapımcıları, sosyal medya fenomenleri ilimize gelerek kamp kurdu. Şehrimizin tanıtımı açısından son derece önemli olan bu etkinliğin sık sık tekrarlanmasını bekliyoruz tabiki.

Şehrimizde kamp yapan radyocular ve sosyal medya fenomenlerini Valimiz Gökmen Çiçek’in yalnız bırakmamışı, gecenin bir vakti kalkıp yanlarına giderek kamp ateşini de yakması, kampçıları İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile telefonda görüştürmesi son derece önemli ve takdire şayandı. Teşekkürler Sayın Valim.

Valimiz biliyorsunuz ki geçtiğimiz ay içerisinde Afyonkarahisar Kalesi’ne çıktı. Bir inanışa göre kaleye çıkan 7 yıl boyunca şehrimizden ayrılamıyor. Bizde Valimizin 7 yıl boyunca ilimizde kalmasını daha çok projeyi hayata geçirmesini bekliyoruz.