Emniyet daha ne yapsın

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz. 23 Ocak 2020 tarihinde ilimizde göreve başlayan Ali Temiz Müdürümüz henüz görevinde bir yılını tamamlamadan adını efsane müdürler listesine yazdırdı.

Şehrimizde göreve başladığı tarihten itibaren gece gündüz demeden çalışan ve Ankara ile ilişkileri çok güzel olan Emniyet Müdürümüz yapımı yılan hikayesine dönen yeni Emniyet Müdürlüğü binasını da başkentte ki ikili ilişkileri nedeniyle tamamlama aşamasına geldi. Yeni yılın ilk aylarında Emniyet güçlerimiz yeni binasında görev yapmaya başlayacak. Şimdiden hayırlı olsun.

Emniyet Müdürümüzün Ankara ile ikili ilişkilerinin iyi olduğunu belirtmiştim. Bu ilişkiler sayesinde ilimiz Emniyet Teşkilatının eksiği de kalmadı. Başarılı bir müdür olunca tüm teşkilatta canla başla çalışmaya daha fazla yorulmaya başladı.

Bazı kendini bilmez sosyal medya kullanıcıları, sahte hesap açan ahlaksız kişiler Emniyet Müdürü Ali Temiz ve teşkilatı karalama çalışmaları yapmaya yeltendi ama başarılı olamadı. Neymiş efendim, “Emniyet güçleri maskesiz sokağa çıkanları yeteri kadar denetlemiyor, yeteri kadar ceza kesmiyor”

Emniyet müdürümüz Ali Temiz’i yıpratmaya çalışanlar bunun asılsız gerçek dışı olduğunu kısa sürede öğrendiler.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sosyal mesafe kurallarına uymayan, maske takmayanlara ceza yazmaya devam ediyor. Emniyet ekipleri 22 Eylül itibariyle sosyal mesafe kuralına uymayan 1474 kişiye toplam 1 milyon 537 bin TL, maske takmayan 1132 kişiye ise 1 milyon 18 bin TL ceza kesti.

Tabi ki bunu bilmeyen cahillere atıp tutuyor. Emniyet Müdürü Ali Temiz ile emniyet güçleri sık sık sokaklarda denetimlerde bulunarak maske takmayanları ve sosyal mesafeye uymayanları uyarıyor ve kurallara uymayanlara ceza yazmaya devam ediyor. Yapılan denetimler sonucu ilimiz genelinde sosyal mesafe kuralına uymayan 9 kişiye adli işlem 1465 kişiye gerekli cezalar cezalar kesildi.

Teşkilatımız bu pandemi sürecini son derece başarılı bir şekilde yürütmekte, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Emniyet ekipleri marketlerde de denetimlerine devam ediyor. Bu kapsamda 4 bin 262 markette sosyal mesafe denetimi yapılırken 4 markete toplamda 12 bin 600 TL idari para cezası yazıldı.

Sokağa çıkma yasağına uymayan 18 yaş altı ile 65 yaş üzeri vatandaşlara da cezai işlem uygulandı. Yasağı çıkma yasağı bulunan 18 yaş altı 709 kişiye idari, 2 kişiye ise adli ceza uygulandı.

Bu kişilere ise toplamda 431 bin TL ceza uygulandı. 65 yaş üzeri 116 vatandaşa idari 4 vatandaşa ise adli işlem uygulandı. Bu kişilere ise 75 bin 681 TL ceza kesildi.

Pandemi sürecinde ilimiz genelinde toplamda 3 milyon 75 bin TL cezai işlem uygulandı. Emniyet ekipleri tarafından 3 bin 58 vatandaşa yardım edilirken 7 bin 325 vatandaşın ise maaşı çekilerek evlerine teslim edildi.

Yine bu kapsamda 268 bin 737 araç kontrol edilirken toplamda 511 bin 461 kişi bilgilendirildi. Bu kişilerden 9’unun ise ateşi yüksek çıktı. Başlıkta da belirttiğimiz üzere Emniyet daha ne yapsın. İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz önderliğinde ki Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerini de bir parantez açmakta fayda var. Şehirde ki hırsızlık olaylarını anında çözen, yaşanan yaralama saldırı olaylarını gün bitmeden aydınlatan Asayiş ekipleri güven vermeye devam ediyor. Özellikle Motosikletli Polis Timlerini canı gönülden kutlamak istiyorum.

Helal olsun Yunus Timlerine. Gazetemizde de takip ettiğiniz üzere hergün Yunuslar birkaç tabanca, pompalı tüfek, uyuşturucu madde ele geçiriyor. Yine Motosikletli Polis Timleri tarafından hergün en az 9 kişiye maske takmadıkları belirlenen kişilere ceza yazılıyor. NARKO, KOM deseniz onlarda şehirde harikalar yaratıyor.

Emniyet Müdürümüz Ali Temiz nezdinde tüm teşkilat mensuplarını canı gönülden kutluyorum. Sizlerin sayesinde huzurluyuz. Varolun.