KRİTİK

Afjet Afyonspor TFF 2.Lig’de Amed Sportif karşısına çıktı. 2-2 biten maç sonunda puanını 16’ya çıkaran Afjet Afyonspor iki defa geriye düştüğü maçta 1 puanı 87. dakikada aldı.

Topla İyi-Topsuz Kötü

Önceki haftalardaki görüntü bu maçta da devam etti. Takım, topa sahip olduğu anlarda daha olumlu bir görüntü çiziyor. Golü atacağı izlenimini veriyor. Fakat topun rakibin kontrolüne geçtiği anlarda defansta pozisyon ve kademe hataları kendini gösteriyor. Yukarı sıralara çıkmak için topa daha fazla sahip olduğumuz anların süresini yukarı çekmek gerekiyor. Tabii ki bunun her maçta olması mümkün değil. Bu nedenle topun rakipte olduğu anlarda pozisyon hatalarını aza indirmek şart.

20 Yaş altı 3 Oyuncu

Amed Sportif karşısında sahada 20 yaş altı 3 oyuncunun oynaması güzel. Bu süreçte gençlerin edinecekleri deneyimlerin ileride faydası olacaktır. Gençlere forma vermekte ısrar edilmelidir.

Ani Düşüş ve Yükselişlere Hazır Olun/Maçlar Arası Farklar Çok Fazla

Lig’de Covid-19’un getirmiş olduğu süreç bütün takımları olumsuz etkiliyor. Hem fiziksel hem de psikolojik etkileri olmaktadır. Bazı takımların sahaya sürecekleri kadrolar da Covid-19’dan dolayı eksik çıkabiliyor. Saha içi konsantrasyonunu olumsuz etkileyen bu durumda takımlar arka arkaya ani kayıplar ve kazançlar yaşayabilir.  Lig başında üst sıralarda olan takımlardan alt sıralara düşenler oldu. Takımın özellikle Covid sürecine etkilenmemesi gerekiyor. Bu da saha içi kadar puan sıralamasında takımın yerini belirleyecek durumların başına geliyor.

Kaybetmeme Kültürü Önemli

Son 5 Maçtır galibiyet ve beraberliklerle devam ediyoruz. Kaybetmeme kültürü bir takım için önemlidir. Alınan 1 puan her yerde lazım olabilir. Ülkede kazanma odaklı bir futbol kültürü var. Buna karşılık kaybetmeme kültürü oyuncuların mücadele gücünü her zaman ayakta tutar. Hocanın takıma geç katılmasından sonra 5 maçtır kaybetmemesi istediği oyun anlayışını yavaş yavaş takıma benimsettiğini gösteriyor.

Başarı İçin Ayrıntı Çalışmak Şart

Kaybetmeme anlayışı içinde takımın üst sıralara yükselmesi için ayrıntıları çalışması gerekiyor. Bir duran top, hatta taç organizasyonları artık belirleyici olabiliyor. Amed Sportif karşısında yenilen ikinci gol takıma hiç yakışmadı. Orta sahada rakibin kazandığı bir durum top sonrası defansın arkasına atılan top gol oldu. Golü getiren ise duran topun Amed Sportif oyuncular tarafından hızlı oynanmasıydı. Özellikle kendi yarı alanımızda rakibin kazandığı bir duran topta topun başına bir futbolcumuz hemen geçebilmeli. Hatalardan dersler çıkarmak lazım. Bir maç iyi olan bir oyuncu bir sonraki maç ilginç bir şekilde kötü performans gösterebiliyor. Bunu Covid sürecinin getirdiği ortama bağlamak mümkün olabilir.

Takviye Şart

Belirli mevkilerde oyuncu sıkıntısının olduğu görülüyor.  Oyuncu formsuzluğu, Covid-19 süreci gibi nedenler bunun nedeni… Takımın kadro derinliğinin olmaması oyuncu değişikliğinde sıkıntı yaratabilmektedir. Hocanın isteği takviyeler yapılırsa ikinci yarı play-off konusunda iddialı olunabilir. Tabii ki bunun için ilk yarı sonunda 25-30 arasındaki bir puan bandının yakalanması şarttır.

Anıl Daha İyi Olacak

Altyapıda bir sene oynadıktan sonra A takıma çıkan Anıl Yaşar formayı kaptı. Defans oynayan oyuncunun süre aldığı her dakika özgüveni ve formu artıyor. İlerleyen dönemlerde takıma katkısının daha da artacağı kesin. Bunun yolu da istikrarlı bir şekilde formayı giymeye devam etmesinden geçiyor.

Aykut Daha İyi Olmalı

Bu maçta mevkisinin dışında sağ bek oynadı. Yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süre maske ile oynayan Aykut’un formunu yeniden artırması takımın üst sıralara çıkması adına çok önemli. Belli ki bu maçta Aykut’un arkadan kanat bindirmeleri taktik olarak düşünülmüşse de uygulamaya konulamadı. Aykut, Nazmi, Onur gibi takımın tecrübeli oyuncularının maçlarda oyuna ağırlığını koyması takımın ileriye gitmesi için şart.

3 Haftalık Periyod Başladı

Arka arkaya oynanacak Kahramanmaraşspor, 24 Erzincanspor, Hekimoğlu maçlarından alınacak skorlar Afjet Afyonspor’un üst sıralar için iddiasını da ortaya koyacaktır. Zirve ortağı olmak için bu süreci iyi bir konsantrasyon ile oynamak gerekiyor.  Kahramanmaraşsor maçından alınacak 3 puan arka arkaya çıkılacak 24 Erzincanspor ve Hekimoğlu maçları için motivasyonu artıracaktır.