Şevval Koç..

2005 yılı Afyonkarahisar (Sinanpaşa) doğumlu

Kendisi doğuştan görme engelli (Az gören)

Şuanda ise Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü 10. Sınıf Kaynaştırma Öğrencisi

Piyano, kanun ve gitar çalıyor.

Aslında tek başarısı bu da değil,

Şevval bu yıl bağlama dersi de almaya başlamış,

Akademik olarak başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyebilirim.

Türkiye Engelsiz Sanat Birliği tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Engelsiz Sanat Ödülleri Nevşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen törende ödülünü Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in elinden aldı.

Ödül töreni öncesi Şevval’in klip çekimleri Nevşehir’in Kapadokya bölgesinde yapıldı.

Kendisini tebrik ettim ve başarılarının devamını diledim. Babası Süleyman Koç, yıllardır tanıdığım bir isim, babası-baba dostu. Süleyman Koç kendisini kızının geleceği ve eğitimi için adamış. Bir kez olsun kızının yanından ayrılmıyor, kızının başarısı her şey için önemli.

Şevval kızımız ile telefonda kısa bir görüşme yaptık……

Biraz sohbet, birazda röportaj yapma imkanım oldu.

Aslında anlattıkları beni öylesine duygulandırdı ki, bunu anlatamam yazmam gerekir.

Müziğe 11 yaşında Yön Sanat Atölyesinde gitar çalarak başladığını anlatan Şevval, hikâyesine şöyle devam etti: “Ankara Güzel Sanatlar Lisesi sınavına hazırlanırken hayatıma piyano ve solfej girdi. Liseyi kazandıktan sonra Batı Müziğini, Türk Müziğini daha detaylı öğrenmeye başladım ve ana enstrüman olarak kanunu seçtim. Şu an 10. Sınıf Müzik Bölümü Öğrencisiyim. Müzik ile ilgilenirken mutlu oluyorum. Gergin veya stresli zamanlarımda rahatlıyorum. En önemlisi de duygularımı müzikle daha rahat ifade edebiliyorum hedefim müzik öğretmeni olmak” dedi.

Afyonkarahisar ile ilgili düşüncelerini sordum.

“Memleketim insanlarıyla, doğasıyla çok güzel bir il. Özellikle Cumhuriyetin Kazanıldığı Topraklarda doğmak ayrıca bir gurur kaynağı Afyon'un tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla kanun ile Karahisar türküsünü çalarken Afyon'un Güzide mekanlarından klip çekimi yapabilmek” diye cevap verdi.

Hatırlanacağı gibi bir önceki yazımda “TANITIM DEDİĞİN BÖYLE OLUR” başlığı ile Afyonkarahisar’ın tanıtımını yazmıştım. Yazmaya da devam edeceğim……

Afyonkarahisar’ın her alanda tanıtılıyor olması Valimiz Gökmen Çiçek’in, Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, ilimiz Milletvekilleri, Sivil Toplum Örgütleri ile basınında verdiği önem ve değerin göstergesidir.

İşte tamda bu konuda Şevval Koç’ta bir Afyonkarahisar’lı olarak “Afyonkarahisar”ın tanıtımı için düşüncesini benimle paylaştı.

Benim önerim ise,

Türkiye Engelsiz Sanat Birliği tarafından gelecek yıl düzenlenecek olan 7’inci Engelsiz Sanat Ödüllerinin 3 Aralık Engelliler Gününde Afyonkarahisar’da yapılmasıdır.

Tıpkı Nevşehir’de yapılan tanıtım gibi Şevval kızımızın kanun ile Anıtpark Meydanında, Uzun Çarşıda, Afyon Kalesinde, Frig Vadisinde, Ayazin’de, Emre Gölünde Afyonkarahisar’ın türküsü “Karahisar Kalesi Yıkılır Gelir” türküsünü çalması olmalıdır diye düşünüyorum.