ING Basketbol Süper Ligi 12. hafta mücadelesinde temsilcimiz, HDI Sigorta Afyon Belediyespor konuk ettiği Galatasaray‘ı Wright liderliğinde 97-80’lık skorla geçmeyi bildi. Bu sonucun ardından Keçiler, 12. maçında 6. kez galip gelirken 4. sıraya yükseldi.

İKİNCİ YARI DA TAKIM KİMLİĞİNİ YANSITTIK

HDI Sigorta Afyon Belediyesporgeçtiğimiz hafta sonu karşılaştığı OGM Ormanspor’u 3. Çeyrekteki harika oyunuyla geçmeyi başardı. Mücadelenin ilk yarısında Ormanspor’un atletizme dayalı oyununa ayak uydurmaya çalıştık. İkinci yarı da ise kendi oyun kimliğimizi sahaya yansıttık. 3. çeyrekte hücum ve savunmada agresif bir oyunla 45-13’lük seri yakalayarak Ormanspor’u oyun disiplininden tamamen koparıp mücadeleden net bir galibiyet ile ayrıldık.

WRİGHT LİDERLİĞİNDE FARKI AÇTIK

Takımımızda, Chris Wright 27 sayı, 11 asist, 2 top çalma ile maçın en skorer ismi oldu. Özellikle Wright ve PakoCruz’un oyunu doğru yönlendirmesiyle Macura ve Leissner’in enerjisi, Sinan Sağlam’ın pota altını karatmasıyla müthiş bir oyun ortaya kondu.

GALİBİYET SERİSİNE DEVAM ETMEK ÖNEMLİ

Takımımız, 27 Aralık Pazar günü 8. sırada yer alan Beşiktaş ile sahasında karşı karşıya gelecek. HDI Sigorta Afyon Belediyespor’da tek hedef galibiyet. Bu maçı da kazanarak Türkiye Kupası ve playoff için iddiamızı sürdürmek önemli.

VOLEYBOLDA MAĞLUBİYET SERİSİ KLASİK HALİNE GELDİ

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 23. Haftasında evinde Bursa BBSK’yı konuk eden Afyon Belediye Yüntaş, mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı. 15. mağlubiyetini alan temsilcimiz haftayı 15. sırada tamamladı. Yeni transferler de takıma ilaç olamazken, sezon içerisinde yapılan oyuncu gelgitlerinin takıma ritim kaybettirdiği ise aşikar. Umduğu sonuçları bir türlü alamayan Afyon Belediye Yüntaş’ta durumlar pek iç açıcı görünmüyor.

AFYON BELEDİYE YÜNTAŞ’TA HAYALLER AVRUPA GERÇEKLER 1.LİG

Sezon öncesindeki hedeflerin uzağında kalan Afyon Belediye Yüntaş, oynadığı 19 karşılaşmada sadece 4 galibiyet alarak son sıralara demirledi.  Bu yıl tekrar yükseldiği AXA Sigorta Efeler Ligi’nde iddialı bir kadro kurarak Avrupa kupaları hedefiyle başlayan Afyon Belediye Yüntaş’ta,  küme düşme pozisyona gelindi. Hal böyle olunca da Avrupa hedefi ile başlanan sezonda gidişat küme düşmeye doğru devam ediyor…

TEKNİK EKİP YETERSİZ Mİ KALIYOR?

Başantrenör Burak Hascan’ın Efeler Ligi’nde ki ilk senesinde daha güçlü bir teknik ekiple yola çıkması mı gerekiyordu?  Takımda profesyonel anlamda bir kondisyonerin olmaması ve sene başında ekipte yer alan fizyoterapist Yalçın Ayhan ile de yolların ayrılması sezon planlamasının ne kadar doğru yapıldığı sorularını akıllara getirdi. Şu an teknik ekipte sadece yardımcı antrenör Niyazi Durmaz ve istatistik antrenörü Onur Coşkun yer alıyor. Ayrıca İbrahim Yılmaz’ın kendini klübün patronu zannetmesi işin başka boyutu ,idari ve sportif başarısızlıkla milyonları boşa harcayanlarla bi yere varılmayacağı aşikar.

FUTBOLDA ERTELEME

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada AfjetAfyonspor-Şanlıurfaspor maçının ertelendiği duyuruldu. Erteleme nedeni de malum olduğu üzere Covid-19 süreci. Yeni Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş’in nezaretinde çalışmalarını sürdüren futbol takımımızın bundan sonraki maçı 26 Aralık Cumartesi günü Utaş Uşakspordeplasmanında olacak. Hafta içini maç yapmadan geçiren AfjetAfyonsporun hafta sonu sahada daha dinamik maç çıkarmasını bekliyoruz.

YENİ SİSTEM Mİ?

Şanlıurfaspor maçının oynanması durumunda Teknik Direktör Bahattin Güneş’in takım ve oyun üzerinde ne tür değişiklikler yapacağını gözleme fırsatı bulacaktık. Güneş bu geçiş sürecinde takım üzerinde yeni bir anlayışla mı gidecek yoksa eski anlayış üzerine dokunuşlar mı yapacak? Oyun anlayışı ve oyuncu farklılıkları olacak mı? Utaş Uşakspordeplasmanında bunun izlerini göreceğiz. Ama unutmamak lazım ki play-off mücadelesi verdiğimiz bir rakiple oynuyoruz. Bu deplasmandan puanla/puanlarla dönmek önemli.

İŞ ÖNCE FUTBOLCULARDA

Türk futbolunda takımlardaki Teknik Direktör değişikliklerinin ilk haflarda olumlu yansımaları olduğunu daha önceki yazımızda belirtmiştik. Takımımız üzerinde de bunu görmeyi umuyoruz. Ama şurası da unutulmamalıdır ki ilk iş önce futbolcularda. Buradan alınacak galibiyetin takımın üst sıralara çıkacak yolu açacağını görmek için puan durumuna bakmak yeterli.