“İyi ki varsın spor” diyerek uğurladığımız 2020 yılından sonra 2021’i ilk spor müsabakaları ve transfer haberleri ile karşıladık.

 Skorlardan bağımsız, sağlık dolu spor etkinliklerinin olmadı dileklerimizle 2021’e ‘Merhaba’ diyelim.

Deplasman Galibiyetleri Güzeldir

2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Afjet Afyonspor, emeğin başkenti Zonguldak deplasmanından 3 puanla döndü. Zonguldak Kömürspor da aynı bizim gibi son haftalarda çıkış arayan bir takımdı. Bu maç futbol takımımızın nereye oynayacağına dair bir hedef maçıydı. Sıralamada birbirine yakın olan iki takımın maçının denk geçeceği baştan belliydi. Bu durum özellikle ilk yarıda çok net bir şekilde de görüldü. Bu tür maçlarda her zaman duran toplar skoru yönlendirir. Savaş Tağa’nın 45. dakikada attığı muhteşem duran top golü de bunu doğruladı. İkinci yarının 53. dakikasında Cihan Özkara ise fırsatçılığını konuşturdu. Kaleciye oynanan topta araya girdi, kaleciyi çalımladı ve golünü attı. Zonguldak Kömürspor özellikle iç saha maçlarında son dakikaya kadar mücadeleyi bırakmayan bir takım. Biz 2-0’lık skorla rahat bir oyun izlemeyi beklerken 72.dakikada yediğimiz gol, son dakikaların heyecan içinde geçmesine sebep oldu. Bu heyecan içinde deplasmanda alınan 2-1’lik galibiyetin kısa vadede değerini bilmek lazım. Uzun vadede de Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş’in atacağı adımlar için de ona bir ışık olmuştur.

Önce Kömür Şimdi Demir

Deplasmanda Zonguldak Kömürspor’a karşı alınan galibiyetten sonra gözümüzü Ankara Demirspor maçına çevirdik. Takımda sakatlarımız fazla ama daha önceki yazılarımızda dile getirdiğimiz gibi üst sıralar için yolumuzun açılması için galibiyet şart. Demirspor camiası Bahattin Güneş’in bildiği bir camia ve takımı da iyi tanıyor. Bunun avantajını yaşayacağımızı düşünüyorum. Yine denk bir maç olacak. Kimse kolay bir galibiyet beklemesin. Bu maçın skorunda da duran topların önemi büyük olacak. Son dakikaya kadar çekişmeli olacak bu maçta iyi oyundan çok skor odaklı bir oyun bekliyoruz.

Basketbolda Fethiye Yenilgisi Üzdü

Afyon Belediyespor Basketbol takımımız deplasmanda Fethiye Belediyespor’a 100-89’luk sonuçla boyun eğdi. Hücum setlerinin oyunu olan maçta takımımız % 60’lık bir şut istatistiği yakalamasına rağmen maçı kaybetti. İki takımımın yüksek şut istatistiği ile oynadığı maçta mağlubiyeti getiren neden ise Fethiye Belediyespor’un % 56’lık üç sayılık isabetine  % 28 ile karşılık vermemiz oldu. Fethiye Belediyespor’un üç sayı çizgisinin gerisinden 14/25’lik bir isabet bulması her zaman görülebilecek bir durum değil. Basketbolda play-off potasının içinde olmaya devam ediyoruz. Takımların galibiyet sayılarındaki denge ilerleyen haftalar için telaş zillerini çaldırabilir. Dikkat.

Voleybolda Somut Bir Adım Şart

Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi 18.hafta erteleme maçında Afyon Belediye Yüntaş, Haliliye Belediyesine 3-2’lik skorla mağlup oldu. 5.sette 16-18’lik skorla galibiyeti kaçırmamıza rağmen voleybol takımımızda tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Puan tablosundaki sıralama üst sıralara çıkma yolunda ümitli olmayı gerektirse de takım taraftarlara o ümidi vermiyor. Voleybolda atılacak adımların daha somut olmaması durumunda önümüzdeki sene bir alt ligde mücadele edeceğimizi ön görmek zor değil.

BAL İçin Bekleyiş Sürüyor

Amatörlerle ilgili resmi işlemlerin sona ermesi süresi 31 Aralık 2020 idi. Bolvadin ve Sandıklı’nın ardından son gün evraklarını teslim eden İscehisar da Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edeceğini gösterdi. Tabii ki takımların başvuruları yanında federasyonun alacağı karar da önemli. Ocak ayı içinde BAL’da yol haritası çizilecek.

Sergen Yalçın Kartal’ı Kanatlandırdı

Yerel spor yanında bir iki kelime de ulusal spor için yapalım. Beşiktaş’ın efsanesi Sergen Yalçın sene başındaki sıkıntılı sürecin ardından Beşiktaş’ı taraftarlarını şampiyonluk yolunda en çok heyecanlandıran takım haline getirdi. Süreç içinde koronavirüsten en çok etkilenen takımların başında olan Beşiktaş sadece aldığı skorlarla değil oynanan güzel oyun ile izlemesi zevkli bir takım haline geldi. Takımın enerjisi yüksek görünüyor. Bu enerjinin sürekliliği konusunda Sergen Yalçın dokunuşları devam edecek gibi duruyor.

Mesut Özil Heyecan Verir

Türkiye Futbol Süper Ligi çok yıldızlar gördü. Ülkemizde, Anadolu takımları da dahil olmak üzere dünya futbolunda isim yapmış futbolcular oynadı. Real Madrid ve Arsenal’de oynayan Mesut Özil’in adı uzun süredir Fenerbahçe ile anılıyor. Gelir mi gelmez mi kısa süre içinde belli olacak… Ama gelirse bir dünya yıldızını daha ligimizde izlemek heyecan verici olacaktır.

Transfer Haberleri Renk Katar

Ocak ayı ile birlikte spor gündeminin birinci sırasına transfer haberleri düşüyor. Bu süreç izleyici için ayrı bir heyecan vericidir. Sosyal medya transfer konusunda çok farklı haberlerin yapıldığı bir yer haline geldi. O kadar çok farklı isimler var ki hangisinin doğru olduğu anlaşılamıyor. İşte bu noktada en önemli görev habercilere düşüyor. Haberci sorumluluğu içinde sosyal medyanın transfer kirliliğinden çıkıp doğru haberi ulaştırmak hem yerelde hem ulusalda bizim görevimizdir. Bu bilinçle hareket etmek gerekmektedir.

Transfer demişken Afjet Afyonspor’un da son alınan ve alınacak skorlar ne olursa olsun transfere ihtiyacı olduğunu bir kez daha söyleyelim. Transferde doğru adım kadar geç kalmamak da önemli. Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş’in transfer raporunu elinin altında tuttuğu kesin. İş yönetimde…

Bekleyip göreceğiz.

Hoş geldin 2021… Hoş geldin transfer sezonu.