Hafta sonu sporda temsilcilerimiz son nefeslik maçlar oynadı.

Futbolda Afjet Afyonpor 90+5’te yediği golle Ankara Demirspor ile 2-2 berabere kalırken nefesimiz galibiyeti korumaya yetmedi.

Basketbolda ise HDI Sigorta Afyon Belediyespor uzatma periyoduna giden maçta deplasmanda Empera Halı Gaziantep’i son nefeste 88-84 yenmeyi başardı.

Önce Güzel Başlayalım

HDI Sigorta Afyon Belediyespor Basketbol takımımız iki maçtır kaybediyordu. Bunları nazar boncuğu olarak gördüğümüzü söylemiştik. Zira bu sene genel performansı ile  basketbol takımımız yüzümüzü güldürüyor. Maçın normal süresi 77-77’lik skorla sona erdi. Eğer biz bu maçı normal sürede kaybetseydik istatistiklere baktığımızda söyleyebileceğimiz tek şey serbest sayı çizgisinden yakaladığımız kötü sayı yüzdesi olacaktı. Allah’tan bunu uzatma periyoduna taşımadık.  

Uzatma Periyodunun Yıldızı Macura Oldu

Maçın genelinde iki takımın istatistikleri birbirine çok yakın seyretti. Uzatma periyodunda bu istatistiği bizim lehimize çeviren ise Macura’nın kritik anlarda 2 top çalma ile oynaması oldu. Macura top çalma konusunda zaten ligin en iyilerinden… Maç genelindeki serbest atış çizgisindeki kötü performansımızı uzatma periyoduna taşımamamız da skoru lehimize çevirdi. Zira Gaziantep uzatma periyodunda da faul yapmaktan ve bizi serbest atış çizgisine getirmekten çekinmedi.

Bireysel Performanslar Üst Düzeyde

Pandemi döneminde bu güzel takımı canlı olarak izleyememek basketbol severler için üzüntü verici. Altı oyuncumuzun çift haneli rakamlara ulaştığı takımımızda Chris Wright’in 15 sayılık performansına eklediği 16 asist görülmeye değerdi. Wright bu ligin hem asist kralı hem de 3 sayı çizgisinin kralı olarak heyecan veriyor. Fransisco Cruz 20 sayısı ile takımımızın en skorer oyuncusu oldu. Onun şu an sayı krallığında ligde ikinci sırada olduğunu söylediğimizde takım için önemini daha iyi anlayabiliriz. Tanner Leissner’in 11 sayısı dışında 16 ribauntluk katkısı muazzamdı. Bir parantez de 24 yaşındaki oyuncumuz Egemen Güven için açalım. Onun ribaunt (10) ve sayı katkısını (12) çift haneli rakamlara taşıması bizim maçları kazanmamız için çok önemli. Gaziantep deplasmanında da bunu aldığı 20 dakikalık sürede yapması onun takım için ne kadar kritik bir oyuncu olduğunu da gösteriyor.

Bu arada Empere Halı Gaziantep’in 24 yaşındaki oyuncusu İsmail Cem Ulusoy’un 14 asist 9 ribauntluk performansını da alkışlayalım.

Voleybolda Maçlar 24 Ocak’ta Başlayacak

Afyon Belediye Yüntaş voleybol takımımız 24-27-30 Ocak’ta arka arkaya üç maça çıkacak. Arhavi Bld, İstanbul BB, Sorgun maçları oynanacak. Özellikle İstanbul BB maçı çok kritik. Maçı kazanıp üst sıralara tırmanmak adına ümit depolamak lazım. İki haftalık arada bakalım gelişmeler olacak mı?

Kritik 2 Puan Kaybettik

Afjet Afyonspor, evinde Ankara Demirspor’u misafir etti. Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş’in eski kulübü olması dolayısıyla hem oyuncu hem camia olarak iyi tanıdığı bir takımdı. Arka arkaya kazanılan Hacettepe ve Zonguldak Kömürspor maçlarından sonra takımın enerjisinin yükseldiğini görmüştük. Hafta içi yapılan antrenmanlarda da oyunculardaki olumlu hava belli oluyordu. Bahattin Güneş’in enerjisinin takımı olumlu etkilediği kesin… İlk yarıda güzel oyun, girilen pozisyonlar, skor güzel… Ama 90 dakikada tabelada 2-2 yazıyorsa yüzler normal olarak düşer. Sezon sonunda bu iki puanı ne kadar arayacağımızı hep birlikte göreceğiz.

2-0’lık Skor Gelgitli Maça Dönmemeli

İlk yarı 7.dakikada Ferit Erişçi’nin mükemmel golüne Onur Toprak 41. dakikada eşlik etti. Bu iki gol arasında kaçan goller, girilen pozisyonlar oyun olarak az sayıdaki izleyiciyi memnun etmişti. 45. dakika konuşmaları hep olumluydu. Çaylar keyif için yudumlanıyordu. Devre arasında Güneş’in gerekli uyarıları yaptığına eminiz. 71.dakikada yediğimiz golden sonra son 20 dakikanın stresli geçeceği belliydi. Her şeye rağmen 90+5’te o gol yenmemeliydi. Üstüne Ankara Demirspor’un kaçırdığı bir penaltının da olduğunu düşündüğümüzde gelgitlerle dolu bir maç oldu. Ama eğer ilk yarıda bir takım soyunma odasına 2-0 önde gidiyorsa ikinci yarı bu kadar gelgitli bir maç izlememeliyiz. 

Pozisyona Girmek Güzel Ama Tabela 2-2

2-2’lik skorun bizler gibi Güneş’i de son derece üzmüş olduğunu maçtan sonra gördük. Bunu basın toplantısında kendisi de ifade etti: “Çok üzüldüğümüz maçlardan birisi oldu. İnanılmaz üzüldüm. Hakikaten farklı kazanabileceğimiz bir maçı berabere bitirdik. Final paslarını daha dikkatli yapsaydık fark açılabilirdi. Önemli puanlar kaybettik.  Üç puan bizim hakkımızdı. 3’e 1, 5’e 2 pozisyonlarımız var.” Güneş’in bu cümlelerine herkes katılacaktır. Bunlar herkesin de gördüğü bir durum. Ama eğer takım diğer maçlarda böyle pozisyonlara girerse ben ilerleyen süreçte bunun meyvelerini alacağımızı da düşünerek olumlu açıdan bakmak istiyorum. Önceki maçlarda pozisyona girme konusunda, şut çekme konusunda sıkıntılar yaşadığımızı herkes biliyor. 2-0’ın güzelliğini söyleyelim ama 2-2’nin derslerini de çıkaralım.

Sakatlar-Cezalılar

Takımda Aykut, Savaş, Nazmi gibi sakat ve cezalı oyuncularımız vardı. Ama bunun sonucu etkilediğini düşünmüyorum. İlk yarıdaki 2-0’lık skor ile maç sonundaki 2-2’lik sonucun bir açıklaması olmalı. Takımın fizik kapasitesinin maçın sonunda düştüğünü görüyoruz. Bunu Güneş de maçtan sonra ifade etti. “Sezon başı takımla değildik. Fiziki anlamda sıkıntılar var.” diyerek içinde oldukları süreci açıkladı.

Onur Toprak Özverili Oynuyor

41.dakikada takımın ikinci golünü atan Onur Toprak’ın sakat sakat oynadığını söyleyelim. Onun sahada özverili bir şekilde yer almasının takım için önemi büyük. İyi oyununu gol ile süslemesi onun için de motive edici oldu. İlerleyen haftalarda daha iyi bir Onur Toprak göreceğimizin sinyalini verdi.

Alt Yapıdan Polat Keklik Süre Aldı

Afjet Afyonspor alt yapısının A takıma çıkardığı oyunculardan biri olan Polat Keklik maçın sonunda Onur’un yerine oyuna girdi. Maçın uzatmaları da dahil enerjisi ile dikkat çeken Polat’ın bir pozisyonu da ofsayt gerekçesi ile hakem tarafından durduruldu. Anıl’dan sonra Polat’ın alacağı sürelerin artması uzun vadede takım için yararlı olacaktır.

Güneş’ten Oyunculara Mesaj

Maçtan sonra yaptığı basın toplantısında “Mental sıkıntıyı atlattık. Daha ciddi, daha disiplinli oynayacağız. Önümüze bakacağız. Dirençli olan, istekli olan bizle devam edecek. Olmayan kendine yeni bir yol çizecek. Bu takımda herkes mutlu olmak zorunda. Direnç hem antrenmandan gelir hem de kişisel duygulardan gelir.” diyerek takıma mesaj veren Güneş’in bu cümleleri futbolculara da kurduğuna eminiz. Geldiği günden beri hem antrenmanlarda hem özel görüşmelerinde oyuncularla bire bir ilgilenip onların enerjisini yukarı çekmeye çalışan Güneş belli ki bazı oyunculardan beklediği verimi alamıyor.

Nefesle Başladık Nefesle Bitirelim

Basketbolda iyiyiz. Daha iyisi olabilir mi? Daha iyisi nedir? Bu soruların cevabı da öncelikle Başkan Cömer Küce’de saklı.  Küce, geçtiğimiz sene Ocak 2020’de Avrupa hedeflerini koyduğunu söylemişti. Tabii ki daha sonra pandemi süreci kulüpleri maddi ve manevi anlamda etkiledi. Yol haritaları yeniden çizilmiş olabilir. Eğer bu planlar devam ediyorsa takımın son nefesinin daha güçlü olması lazım. Bu noktada bütün kapılar tabii ki maddiyata çıkıyor. “Son nefes için neler yapılabilir?” sorusu basketbolda cevap bulacaktır.

Çarşamba Günü 4 Transfer Olabilir

Futbolun son nefesi için transfer şart. İkinci devre inişli çıkışlı bir performans sergilememek için, son nefeste puanlar kaybetmemek için, play-off potasında yer alan takımlara nefesimizin yetmesi için nokta atışı takıma katkı sağlayacak 4 transfer şart gözüküyor. Yoksa bu takımın nefesi play-offlar için yetmez.

Aldığımız haberlere göre çarşamba günü bir stoper, bir bek, bir forvet, bir de orta saha oyuncunun takıma katılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu satırlarımızı sonlandırırken verelim.