23 Ocak 2020 tarihinde Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü olarak atandı Ali Temiz Müdürümüz. Aradan bir yıl geçti. Başarılarla dolu bir yıl geride kaldı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz önderliğinde ki Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere teşkilatın tamamı çok yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Her kesim tarafından büyük takdir gören ve sevilen İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz sayesinde artık uyuşturucu satıcısı olan torbacılar ya şehrimizi terk ediyor yada kendilerini cezaevinde buluyorlar. Müdürümüzün yoğun çalışmaları sayesinde 1 yıl gibi kısa sürede 400’e yakın sokak satıcısı yakalanarak cezaevine konuldu.

Bence bu sayı Türkiye rekorudur. Düşünsenize bir yılda 400 torbacı yakalıyorsun ve bunlar tutuklanarak cezaevine konuluyor. Canı gönülden tebrik ediyoruz teşkilatımızı. NARKOTİK ve KOM bu konuda iyi iş çıkardı. Helal olsun demekten başka ne diyebiliriz ki.

Hatırlarsınız. Yıllar önce temeli atılan ve bir türlü tamamlanamayan Yeni Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatı vardı. İhaleyi alan müteahhit ile ilgili çok şeyler yazılıp çizildi ama bir türlü tamamlanamamıştı bu bina.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde önemli görevlerde bulunan başkentte ikili ilişkileri son derece iyi olan İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz bu binaya da el attı. Aradan geçen bir yılda bu bina tamamlandı. Müdürümüz o kadar yoğun ve hızlı çalıştı ki iç tefrişatı için gerekli olan yaklaşık 4 milyon TL’yi de genel müdürlükten İl Özel İdaresi hesabına yatırılmasını sağladı.

Şu anda ufak tefek eksikler gideriliyor. Bina ne zaman açılacak diye merak ediyorsanız Polis Haftasında. Yani Nisan ayında Yeni İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak.

Yine müdürümüzün girişimleriyle Emniyet Müdürlüğümüze araç ve personel takviyesi de ciddi anlamda yapıldı. Devamı gelecek mi Müdürümüz isterse ve ihtiyaç var ise mutlaka gelecektir. Emniyet Müdürümüz Ali Temiz’in başkentle ilişkileri o kadar çok iyi ki bir dediği iki olmuyor.

Burada bir parantezde Asayiş Şube Müdürlüğü’ne açmak gerekir. Hırsızlık, cinayet, fuhuş gibi olaylara bakan Asayiş şubede büyük bir başarıya imza attı bu bir yıl içerisinde.

Özellikle sosyal medya üzerinden ve bazı cep telefonu uygulamalarından fuhuş pazarlığı yapan ekipler ilimizde görmeye pek alışık olmadığımız swinger (eş değiştirme) olaylarını da çözdü.

Müşteri kılığına giren polisler özellikle ilimiz Erenler Mahallesi’nde fuhuş yapan şahıslara göz açtırmadı. Bu bölgede çok sayıda ev mühürlenirken açılan Erenler Polis İrtibat Noktasıda bölge için çok ama çok önemliydi.

Binlerce üniversite öğrencisinin yaşamını sürdürdüğü Erenler Mahallesi’ni fuhuştan temizleyen ve hala çalışmalara devam eden Emniyet güçleri burayı daha yaşanır bir hale getirdi diyebiliriz.

Pandemi nedeniyle bir yıl üniversiteden uzak kalan öğrenciler şehrimize gelince bambaşka bir Erenler bulacak. Bu konuda büyük emek sarf eden İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz ile tüm ekibini canı gönülden kutluyoruz.

Şehrimizde huzur ve güvenliği sağlayan, kaçakçılara, torbacılara müsaade etmeyen ve bunları tek tek temizleyen İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz yakın bir süre içerisinde ilimiz trafiğine el atacak.

Müdürümüzün girişimleriyle uzun yıllar İstanbul’un trafiği ile uğraşan Ahmet Başeğmez’de Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Büyük bir tecrübeye sahip olan Başeğmez müdürümüz yavaş yavaş ilimiz trafiğine dokunmaya başlayacaktır.

Dediğimiz gibi bir yıl gibi kısa bir sürede Emniyet Teşkilatı resmen çağ atladı. Pandemiye rağmen yoğun çalışan Emniyet teşkilatımız 2021 yılın da da destan yazmaya devam edecektir. Allah sizlerden razı olsun Emniyet Müdürümüz Ali Temiz. İnşallah uzun yıllar ilimizde kalırsınız.