TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden takımımız Afjet Afyonspor 3 Şubat Çarşamba günü karşılaştığı Sarıyerspor’u 2-0’lık skorla geçti. Giriş kısmını Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş ile yapalım. Protokol üyeleri ve klüp davetlileri , takımın oynadığı güzel oyundan memnuniyetlerini dile getirdiler . Bahattin Güneş’in takım oyununda yaşattığı gelişimi bu hafta net olarak gördük. Görmeye de devam edeceğiz diye düşünüyorum.

Erhan Şentürk Göz Doldurdu

Transfer döneminde takıma katılan ve takımdan ayrılan oyuncularımız olmuştu. Sarıyer maçı özelinde konuşalım. Erhan Şentürk 45.dakikada attığı golle takımı öne geçirdi ama ben attığı golden bağımsız olarak şunu söylemek istiyorum: Maç başından sonuna kadar oyunun her anında vardı. Oyundan hiç düşmedi, sürekli oyunda kaldı. Onun hücum bölgesindeki etkinliği, yüksek konsantrasyonu takımın orta sahasını da rahatlatıyor. Buraya not düşelim ; bir sakatlık yaşamazsa her hafta golü var…

Orta Saha “Ateş” Gibi

Takıma yeniden katılan camiamızı iyi bilen Doğan Ateş orta sahada basmadık yer bırakmadı. Onun mücadele gücünü zaten biliyoruz. Bu maçta ise hem mücadelesi hem de pas kalitesi ile orta sahanın tek hâkimi idi. Sarıyerspor’un tecrübeli orta saha oyuncuları karşısında sahaya iradesini ve aklını koymasını bildi.  Zira bundan önceki maçlarımızda o futbol aklını ortaya koyamıyorduk. Bu satırları yazarken Nazmi’nin sağlam duruşunu unutmayalım, sakın sakatlanma sevgili Nazmi diyelim. Alper Tursun’un sağ bek bindirmelerini, temiz oyununu gördük ve ikinci golün asistini yaptığını söyleyelim. Savaş Tağa’nın hücum performansını biliyoruz, orta saha mücadelesine yaptığı katkı takımı çok rahatlattı. Defansta  Okan Yıldız ve Anıl Yaşar’ın uyumu çok iyiydi. Sarıyer’in hücum bölgesindeki tecrübeli oyuncularına geçit vermediler.

Saha İçi Organizasyonda Bütünlük Dikkat Çekiyor

Sarıyerspor play off’un iddialı takımlarından biri. Çok tecrübeli oyuncuları var. Böyle bir takıma karşı ilk yarı pozisyon vermedik ve 3 net gol pozisyonu bulduk. Özellikle dikkat çeken kısım ise bloklar arası bağlantıların iyi olması ve geçiş oyununu iyi yapmamız oldu. Aynı şekilde rakibin de 2.bölgeden 3.bölgeye geçişlerine izin vermedik. Zamanında yapılan kademe ve denge oyunları oyun üstünlüğünün bizde olmasını sağladı. Özellikle Sarıyerspor’un bu ligin en az gol yiyen takımı olduğunu da herkes bilsin. Böyle bir takıma karşı çok fazla pozisyon bulamazsınız. Ama takımımız maç içinde attığı 2 golün dışında iyi bir savunma takımına karşı da yeterince pozisyon buldu.

En Büyük Motivasyon: Puan Tablosu

Bundan önceki yazımızda Teknik Direktörümüz Bahattin Güneş’in soyunma odasında motivasyon konuşması yapmasına gerek olmadığını, puan tablosunu tahtaya asmasının futbolcular için yeterli olacağını söylemiştik. Puan tablosu illa ki futbolcular ve teknik heyet tarafından konuşulmuştur. Bunun Sarıyer maçında motivasyon getirdiği de kesin. Maç sonunda puan tablosunda üstümüzde bulunan takımların yenilmesi ise Sarıyerspor maçından alınan 3 puanın anlamını bir kat daha artırdı.

Güneş Oyundan Memnun

Teknik Direktör Bahattin Güneş de maçtan sonra şu cümleleri ile oyundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi: “Maç maç önümüze bakıyoruz. Gittikçe yükselen bir trendimiz var.  Bu maçta yenilseydik bile üzülmeyecektik. Kora kor oynadık. Kazanma arzumuz çok yüksekti.  Üzerine koyarak, arkadaşlığımızı bozmadan, sabırla yolumuza devam edeceğiz. Çok iyi bir rakibi mağlup ettik.  Sarıyer çok temaslı oynayan, mücadeleci bir takım. Biz daha mücadeleciydik. Daha çok çalışacağız. Kazanırken eksikliklerimizi de göreceğiz.”    

Satır Arası Yapalım

Güzel maç, güzel oyun, güzel skor…

Güzel yorumlar…

Ama satır arasına duran top savunmasında ve özellikle kanattan gelen ortalarda biraz daha çalışmak gerektiğini de belirtelim. Zaten teknik kadro da bunun analizini yapacaktır. Önümüzdeki haftalar için kötü goller yemekten bizi kurtarabilir.

Play-Of Potası Alev Alev

3. sıradaki Erzincanspor’un puanı 37 iken 9.sıradaki Ankara Demirspor’un puanı 31…  7 takım 6 puanlık farkta arka arkaya sıralanıyor.  Artık biz de 33 puanla daha net bir şekilde play-off potasının içindeyiz. Önümüzdeki süreçte puan kayıpları olacaktır. Ama şunu net olarak görüyoruz ki bu takım son maça kadar bu mücadelenin içinde yer alacaktır.

“ Kardeşlik Hukuku “

Bu gün Zafer stadında çoook mutlu olduk.  Eskilere , gerilere  güzel günlere gittik …….

Oyunu skoru bi kenara bırakıp izledim bizim çocukları , takım olmuşlar Kardeşlik hukuku oluşmaya başlamış. Bu bizi üst lige taşımak için eksiğimizdi, geç oldu belki ama oluyor…..

Afyon’umuza yakışan oluyor…..  

Daha Çok Sözümüz Var

Oyun seyir zevki çok yüksek bir maçtı. Bu maçtan emin olun beraberlik veya yenilgi ile de ayrılsaydık maçı izleyenler mutlu ve ümitli ayrılırdı. Tabii ki biraz da futbol romantizmi içinde kurduğumuz bu cümleler maçı izlemeyen, skor tabelası üzerinden yorum yapanlar için geçerli değil.

Kazanmak güzel, iyi oynayarak kazanmak daha da güzel…

Önümüz açık.

Hayallerimiz renklendi, ümitlerimiz arttı.

Bu ligin kalan maçları için söyleyecek daha çok sözümüz var.