Spor yazarlar ve yorumcuları bazı yenilgileri bazı oyuncu eksikliğine bağlarlar. Bu durum futbolda, basketbolda ve aslında her spor dalında sıkça karşılaşılan bir durumdur.

Ben de öyle mi yapayım? Bilemiyorum ama bildiğim bir şey var; Pako’suz tadımız yok. Peki ya yarın ne olacak?

Gelin hep birlikte bu sorunun cevabını arayalım.

Üst Üste İkinci Yenilgi

ING Basketbol Süper Liginde HDI Sigorta Afyon Belediyespor 9 Şubat Salı akşamı Bahçeşehir Koleji ile karşılaştı. Takımımız 77-89’luk skor ile sahadan yenilgi ile ayrıldı. Üst üste ikinci mağlubiyetimizi aldık. Maçın başından sonuna kadar rakibin sayılarına karşılık veremedik. Biz maça sert savunma ile başlayamadık. Maçın başında enerjimiz de düşüktü ki bunu maç içinde de artıramadık. Boş attığımız üçlükler girmedi. Pota altında dahi inanılmaz derecede sayılar kaçırdık.

Mağlubiyeti Pako’suzluğa mı Bağlayalım?

Evet iki maçtır Pako Cruz’suz oynuyoruz. Ama daha zorlu olan Telekom deplasmanında Pako’suz maçı kazanabilecek duruma gelmiştik. Bahçeşehir maçında da bu mücadeleyi yapabileceğimizi düşünüyorduk. Olmadı… Savunmada agresif olamayınca ribauntları da doğal olarak alamıyorsunuz. Pako’nun yokluğunda rol Chris Wright’a verilmişti. Onun oynayacağı ‘pick and roll’lerle oynamaya çalıştık ama çok da verim aldığımız söylenemez. Aynı zamanda Macura’ya da farklı bir görev verilmişti. Topla oynama ve yaratıcılık noktasında o da verilen görevde başarılı olamadı. Zira Macura’nın da aslında genel rolü bitiriş noktasında. Yerli oyuncularımız da sayı anlamında gereken desteği ağlayamadı. Bazı eksiklikler bazıları için fırsattır. Böyle maçlarda bu fırsatı iyi kullanmak gerekiyor.

Can Sevim Play-Oflar İçin Dosyasını Kalınlaştırmalı

Antrenörümüz Can Sevim maçtan sonra Rakibi yakalamaya başladığımız anlarda Pako’nun eksikliğini hissettik. Takımı organize edecek, kırılma noktalarında doğru kararı verecek oyuncunun olmaması maçın kaderini belirledi.” şeklinde Pako’nun yokluğuna vurgu yaptı. Koça kesinlikle katılıyoruz ama yine de bu tür durumlara daha hazır olmamız gerekmiyor mu?

Bu başlıkta demek istediğimiz şu: İki maçtır Pako yok… Haydi diyelim ki yarın Pako geldi, oynamaya başladı. Ama uzun süreçte yarın da Macura, Kairys, Wright da olmayabilir.  Bu ismini saydığımız oyuncular takımın sayı ve oyun yükünü çeken oyuncular. Yarın bunlardan biri olmadığında nasıl oynayacağız? Onun boşluğunu nasıl dolduracağız? 0yun anlayışımızda nasıl bir değişiklik yapacağız? Bunun planlamasını, oyun planlamasını şimdiden yapmalıyız ki Bahçehir maçı gibi yenilgiyi bir oyuncu üzerinden değerlendirmeyelim. Evet, rotasyon dar, biliyoruz. Ama problem varsa illa ki bir çözüm önerisi gerekiyor. Antrenörümüz Can Sevim’in bu konuda çalışmalar yaptığına ve yapacağına eminiz.

Voleybolda Final Setinde Yıkıldık

AXA Sigorta Efeler Liginin ilk yarısını düşme potasında tamamlayan Afyon Belediye Yüntaş arka arkaya aldığı galibiyetlerle yükselişe geçmişti. İstanbul deplasmanından 1 galibiyet (Galatasaray) 1 mağlubiyet (Fenerbahçe) ile dönmüştük. 10 Şubat Çarşamba günü de deplasmanda play-off yarışı veren İzmir temsilcisi Altekma (8.) ile karşılaştık. Maça Altekma iyi başlamasına rağmen toparlandık ve ilk seti 19-25 ile kazandık. İkinci sette ise bu sefer yine aynı skorla Altekma üstünlüğü geldi. Üçüncü sette heyecan üst seviyeye çıktı; 23-25’lik skor ile kazanmasını bildik. 4.seti ise 25-19 kaybedince maçı kazananı final seti belirledi. Final seti karşılıklı sayılarla devam etti. İki takım da gerçekten güzel oyun oynadı. Final setinin kazananı ise 15-13’lük skor ile Altekma oldu ve maçı da 3-2 kazandı. 3 puan alacağımız maçtan 1 puanla döndük. Düşme potasındaki rekabetin son haftalara kadar sürmesi muhtemel. Uzun sürede mücadeleyi devam ettirmek, oyun ve puan istikrarı yakalamak önemli. Takımımız 13 Şubat Cumartesi günü Belediye Plevne’yi şehrimizde misafir edecek. Kazanmamız şart olan maçlardan biri. 

Hafta sonu futbol ve voleybol maçları ile devam edeceğiz.

Futbolda pazar günü rakibimiz Çorum Belediye olacak. Son haftalardaki güzel oyunun devamını ve 3 puanı bekliyoruz.

Basketbolda başta da yazdığımız üzere ara verildi.

Çabuk iyileş Pako…