Afyonkarahisar’da 2020 yılında “Sevgi” bilincini ve sevginin bütünleştirici gücünü yayarak, gelecek nesillere taşımak, sevginin yanında saygı, yardımlaşma gibi erdemlere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 12 ay 12 farklı tema ile "Sevgi Yılı" ilan edilmişti.

Yıl boyunca çeşitli etkinliklerin düzenlendiği proje ile sevgi ve kaybedilen toplumsal değerler konusunda farkındalık oluşturulmuştu.

Sevgi Yılı’nın tecrübelerinden hareketle bu kez 2021 yılı için çalışmalar hızlandı. 2021 yılı için Aile Yılı teması belirlendi. Bu kapsamda ön bir değerlendirme yapılarak izlenecek yol haritası ve bu konuda yapılacak çalışmalar istişare edilmişti.

2021 yılının Aile Yılı ilan edilmesi konusunu değerlendirmek için Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Afyonkarahisar Milletvekilimiz Veysel Eroğlu ile il protokolünün katılımıyla değerlendirme toplantısında ele alınarak Aile yılını aşılamak için 12 ay 12 farklı tema uygulanacağı açıklanmıştı.

EŞİNİN DÖNMESİNİ GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE İSTEDİ

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’nde yaşayan Ömer Şener, evini terk ederek ailesinin yanına giden eşi Rabia Şener’in tekrar evine dönmesi için hafta içi her gün ATV ekranlarında yayınlanan Esra Erol’un programına konuk olarak katılıyor. 

18 yıllık evli olan ve 2 yıl önce 2 çocuğu ile birlikte baba evine giden eşi Rabia Şener’i tekrar evine dönmesi için Esra Erol’dan yardım isteyen Ömer Şener, “Nazar değdi, kem gözlere geldik. Baldızım ve kayınvalidem yuvamı yıktı karım Rabia’yı elimden aldılar” diyerek gözyaşları içerisinde eşinin eve dönmesini istedi.

GELİN KÜSLERİ BARIŞTIRALIM

Gelin hazır 2021 yılı “Aile” Yılı ilan edilmişken Ömer Şener’e bir destekte biz verelim ve küsleri barıştıralım.

Tabii ki buna destek verecek olanların başında Aile yılına büyük önem veren eski Bakanımız Afyonkarahisar Milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek, Sinanpaşa Kaymakamı Kübra Demirer ve İl Müftümüz Sinan Kazancı gelmektedir. 

VEYSEL EROĞLU KÜSLERİ BARIŞTIRMIŞTI

Bu köşe yazısını yazınca 2018 yılında Afyonkarahisar’da esnaf ziyaretine çıkan Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aralarında problem yaşayıp ayrılan Akif-Hatice Başyiğit çiftinin küslüğüne son vererek barışmasına vesile olması aklıma gelmişti.

Böyle bir durumda bir el atarsak Ömer-Rabia çiftinin barışmalarına vesile olabiliriz diyor. Okuyucularıma saygılar sunuyorum.