Basketbolda HDI Sigorta Afyon Belediyespor, Eurolig’de harikalar yaratan Anadolu Efes önünde efsane bir maç oynadı.  Uzun yıllar Afyonlu basketbolseverlerin anlatacağı bir maç oldu.

Futbolda da Afjet Afyonspor, İnegöl engelini 2 golle aştı ve play off yolculuğuna devam etti.

Önce hafta içinden başlayalım.

İnegölspor Engeli 2-0 ile Aşıldı

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Afjet Afyonspor Kocaelispor deplasmanında aldığı 1-1’lik beraberliğin ardından 4 Mart Perşembe günü İnegölspor ile sahasında karşılaştı. 0-0 biten ilk yarının ardından ikinci yarı Cihan Özkara’nın 64.dakikada ve Erhan Şentürk’ün 75.dakikada bulduğu gollerle 2-0 galip gelmesini bildi. Bir anlamda sürprize de izin vermedi. Teknik Direktör Bahattin Güneş 62.dakikada Cihan Özkara’yı Savaş Tağa’nın yerine oyuna alarak bir anlamda çift forvete döndü. Taktik olarak ise 4-4-2’ye geçti. Bunun meyvelerini ise hemen aldı

Plan ve Sabır

Her takım belirli bir mücadelenin içinde… Bundan dolayı her maçın kendi içinde zorluğu oluyor. Afjet Afyonspor’un son haftalarda ön plana çıkan özelliği ise bir önceki yazımızda değindiğimiz “plana sadık kalarak oynama” düşüncesini geliştirmesi. İnegöl maçında da ilk yarıdaki beraberliğe rağmen özellikle defansif anlamda yüksek konsantrasyon ve plana sadık kalarak oynadı. Arka arkaya İnegölspor, Niğde Belediye ve Velimeşespor maçları vardı; bunlardan ilki oynandı ve kazanıldı. Teknik Direktör Bahattin Güneş’in de oyuncularını her maçın ayrı bir ciddiyet ve disiplin istediğine dair uyardığını biliyoruz. Bu noktada İnegölspor maçındaki gibi oyun planına sadık kalarak oynamak, sabırla oynamak, oyunun hiçbir anında oyundan kopmadan oynamak Niğde Belediye ve Velimeşespor maçlarında skoru Afjet Afyonspor’a getirecektir.

Basketbol İyi ki Afyon’da…

ING Basketbol Süper Liginde HDI Sigorta Afyon Belediyespor, Anadolu Efes ile karşılaştı. Skorun ötesinde Eurolig’de harika bir sezon geçiren ve son bir ayda arka arkaya aldığı galibiyetlerle Dörtlü Final için iddiasını gösteren Anadolu Efes ile yapılan maç Afyon’da basketbolun neden olması gerektiğini de bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Basketbolda Efsane Maç

Anadolu Efes bu ligin namağlup takımı... Eurolig’de CSKA Moskova’yı son maçta farklı yenerek gövde gösterisi yaptı. Açık konuşalım, bu maçta galibiyetten öte güzel oyun ve mücadele izlemek, basketbolun tadını çıkarmak isteğimizdi. Maçın başından itibaren Afyon Belediyespor maçta kolay lokma olmayacağını gösterdi. İlk periyot 22-24, ikinci periyot 30-27 bitti. Bu, başa baş giden maça rağmen ikinci yarı Anadolu Efes’in tecrübesi ile maçı alacağı hem az sayıdaki izleyici hem de ekran başındakiler tarafından konuşuluyordu. Öyle olmadı… Üçüncü periyot 20-7’lik Afyon üstünlüğü ile bitti. Sahada attığını sokamayan bir Anadolu Efes ve disiplinli oyunuyla her attığı giren Afyon Belediyespor vardı. Maç skoru ise 103-85 oldu. Bu efsane maç unutulmayacak ve çok konuşulacak.

 

Ne diyelim? Afyon şehrine bu heyecanı yaşatan oyunculara, Antrenör Can Sevim’e, Başkan Cömert Küce’ye teşekkürler.

Bu arada Afyon Basketbol takımı oyuncularından Macura 2 gün önce anneannesini kaybetti. Buna rağmen takımı yalnız bırakmadı ve maçta yer aldı. Kendisine de baş sağlığı diliyoruz.