Yıllar boyu tarım ve hayvancılıktan anlayan sorumlu mevkilerde kişilere pek rastlamıyoruz.

Son olarak bir yetkili “Vatandaşlar daha az et yedikleri için et ithalatını durdurduk. Fazla stoklarımızı yakında ihraç etmeye başlayacağız.” diye çok anlamlı bir açıklamada bulundu.

Et ile ilgili bazı tespitlerimi sizinle paylaşmak isterim.

Söz gelişi:

* Milyonlarca küçük ve büyük baş hayvan ithal ediyoruz. Ayrıca karkas olarak ithal ettiğimiz etler her halde İslami usullere uygun kesilmişlerdir.

* İthal edilen hayvanların etleri kalitede bir fark yaratmamıştır. İthal et sattığını söyleyen hiç bir kasap bulunmamaktadır.

* Aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu’daki komşularımızdan çok sayıda kaçak hayvan girişi devam etmektedir.

* Yurdumuzda çoban bulmada sıkıntı çekiliyor. Afganlı ve Suriyeli çobanlar istihdam edilmektedir.

* Et kalitesi düşük yaşlı sığır, koç, teke, koyun, keçi, manda vb. hayvan etleri bir şekilde insanlarımıza yedirilmektedir.

* Bu kalitesiz etler özellikle bazı ucuz lokantalarda tüketilmektedir. Ayrıca bu etler salam, sosis, döner, kavurma vb. mamullerde kullanılmaktadır.

* Kart tavuk etleri de piliç eti olarak satılmaktadır.

* Bir kısım vatandaşlarımız hazır kıyma almamakta ve kıymadan yapılan yemekleri başta köfte olmak üzere tercih etmemektedirler.

* Bazı tanınmış firmalar da sucuğun içine kepek, soya unu katmaktadırlar. Bu tespitlerime rağmen sağlıklı, iyi kaliteli et ve et mamulleri satan firmalarımız, kasaplarımız da bulunmaktadır.

Sağlıkla kalın.