Pandemi sürecini biz basketbol kulüpleri olarak yakından takip etmekteyiz. Dünyada çok büyük sonuçlara ulaşan pandemi ekonomiyi sosyal hayatı ve yaşam şartlarını etkilediği kadar biz spor insanlarında büyük boyutta etkiledi.  Bizler pandemi sürecinden önce salonlarımızda tek antrenmanda 20 -25 arası sporcu ile çalışabiliyorken şuan pandemi kuralları ve sporcularımızın sağlığı için 10-12 kişilik gruplar halinde çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz. Pandeminin ilk süreçlerinde ailelerin ve sporcuların kapalı salon sporlarına olan bakış açısından dolayı sporcularımız antrenmanlarını aksatmaktaydı fakat daha sonra yapılan araştırmalar ve çalışmalar sonucunda görüldüğü gibi pandemi kapalı salon sporlarında bulaşma riskinin en minimalize şekilde oldu.

Biz Gazi Spor Kulübü olarak pandeminin gerektirdiği bütün sorumluluğu üstlenerek salonlarımızda daima girişlerde ve çıkışlarda top sepetlerinde dezenfektan uygulaması yapıyor ve salonumuzda bulunan 4 soyunma odasını ayni anda kullanıyoruz. 3 öğrenci başına 1 soyunma odası düşmektedir, sporcularımız her birini bu konuda bilgilendiriyoruz. Yaklaşık pandemi döneminin başlamasından itibaren devam ettiğimiz antrenmanlarımızda hiç bir vaka ile karşılaşmamış olup biz ve çalışma arkadaşlarımız bu konuda gerekli hassasiyeti göstermekteyiz.

Gazi Spor Kulübü olarak Pandemi sürecinde antrenman şekillerimizde çeşitli değişikliklere gitmek zorunda kaldık ve genel olarak bireysel gelişime ve teması en minimalizeşekile indirerek antrenmanlarımızı devam ettiriyoruz.

Sporcularımızın pandemi şartlarına olan farkındalığı bizlerin işlerini kolaylaştırıyor, bu süreçte bizlere çok büyük sorumluluk düştüğünün farkındayız, evlere kapanan milyonlarca çocuğun, ileriye dönük hayatlarında kalıcı bir biçimde oluşabilecek İnternet bağımlılığının önüne geçebilmemiz en kolay ve etkili yolu çocuklarımızı spora ve aktiviteye yönlendirmek olacaktır bizlerde bu konuda aileleri bilgilendirmeli ve gerekli irtibatı sağlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Pandemi sürecinin milletimiz ve değerli çocuklarımız için en verimli şekilde değerlendirilebilmesi için herkesi spora davet ediyorum, bu evlere kapandığımız zamanlarda çocuklarımızı İnterneti doğru biçimde kullanmayı ve çağımız hastalığı bilgisayar bağımlılığının önüne sporla geçilmesini diliyorum.

Gazi Spor Kulübü Antrenörü Ceyhun Yüce