13. yıl...

KANAL 3.

Evrendeki yeni yıldız...

13 yıl önce, Hüsnü Serteser’in önderliğinde İlimizin önemli işadamlarının bir araya gelerek kurdukları KANAL 3 bugün 13. Yaşından gün alarak yayın hayatına devam ediyor.

12 yılı geride bırakıp bugün dünyanın her yerinden izlenebilen ve beğeni kazanmış olan bir Televizyonun ayakta kalması çokta kolay değildir.

Bu konuda öncelikle Yönetim Kurulu Başkanımız Hüsnü Serteser başta olmak üzere Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Demirel, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Muammer Türker, Murat Bilgici ve Kadir Sayın ile ortaklarımız yürekten bir teşekkürü hak ediyorlar.

Bir teşekkürde elbette kamera önünde ve arkasında bu işe dört elle sarılan ekibimize.

En büyük teşekkür ise seyircilerimize, reklamları ile destek olan firmalarımıza, işadamlarımıza.

*

Çok paralar harcanarak kurulan pek çok televizyon bugün maalesef maddi sıkıntılar nedeniyle ekranlarını karartmak durumunda kalmışlardır.

Ama KANAL 3 her türlü sıkıntıya rağmen her geçen gün bir öncekinden daha kaliteli yayın azmiyle bugünlere gelebilmiş ve ileriye daha umutla bakar bir noktadadır.

Gururla ifade edebiliriz ki bugün tüm siyasi partilerin objektif yayıncılığımız nedeniyle takdirlerini kazanmanın yanı sıra, bizzat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alınan YILIN EN İYİ KANALI ödülü ile de sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin sayılı kanalları arasında yer alınmıştır.

Bu başarı sadece Yönetim Kurulunun ve personelimizin değil, tüm Afyon’un başarısıdır.

Başarımızdaki katkıları nedeniyle başta Bakanımız Veysel Eroğlu, Valimiz Gökmen Çiçek, Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Gültekin Uysal, Burcu Köksal, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanımız Burhanettin Çoban, Rektörlerimiz Mehmet Karakaş, Nurullah Okumuş ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyon Bölge Müdiremiz Şerife Münire Burcu ile Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, meslektaşlarımız ve tüm kamu kurumlarındaki ilgililere en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

*

Bakanımızın mesajı...

Bakanımız Veysel Eroğlu, KANAL 3’ün kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj gönderdi.

Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Kuruluşumuzdan itibaren her an desteğini yanımızda hissettik Bakanımızın.

O’nun bizlere kazandırdığı ufukla yolumuza devam ediyoruz.

SAYIN MEHMET EMİN GÜZBEY

MEGABİRLİK MEDYA YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi, vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunması ve demokrasimizin işlerliği açısından basınımız hayati öneme sahiptir.

Kanal 3 TV, bu önemli vazifeyi yerine getirmek için 12 yıldır büyük bir gayret ve fedakârlıkla çalışmalarını yürütmektedir. Kuruluşundan bu yana; tarafsız, kaliteli ve ilkeli yayınlarıyla kamuoyunun takdirini toplamayı başarmıştır.

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından “Yılın En İyi Yerel Medya Oscarı” ödülüne layık görülen Kanal 3 televizyonu, ödülünü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden 13 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde almıştır. 
Bu ödül münasebetiyle Kanal 3 TV’yi bir kez daha tebrik ediyorum.

Ülkemizin ve dünyanın mücadele ettiği bu salgın sürecinde de fedakârlıkla ve gayretle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın doğru haberlere ulaşmasını sağlayan Kanal 3 TV yönetimini ve çalışanlarını gönülden tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Daha nice 12 yılları kutlamanız temennisiyle yayın hayatınızda üstün muvaffakiyetler diliyorum.

 Prof. Dr. Veysel EROĞLU

*

BÖLGE MÜDİREMİZİN ZİYARETİ...

Dün pek çok dostumuz, meslektaşımız ve seyircimizin mesajları, ziyaretleri vardı KANAL 3’ün kuruluş yıldönümü nedeniyle...

Hepsine teşekkür ediyoruz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyon Bölge Müdiremiz Şerife Münire Burcu’da dün ziyaretimize gelerek kuruluş yıl dönümüzü kutladı.

Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Adnan Demirel ile birlikte güzel bir sohbetimiz oldu.

Önümüzdeki günlerde bu sohbetin notlarını da aktarırım.

*

*

*

ÇOK KAFA YORMAYA GEREK YOK...

Yayıncılık, hele hele 7 gün 24 saat kesintisiz yayın yapmak sanıldığı kadar kolay değildir.

Bazen elimizden geleni yapmamıza rağmen elbette eksiklerimiz olmuyor değildir.

Seyircilerimizin hoş görüsü, yapıcı eleştirileriyle de eksiklerimizi gidermeye, daha kaliteli yayınlar yapmaya gayret ediyoruz.

Bazen KANAL 3’ün neyi nasıl yaptığına, bunca sıkıntıya rağmen nasıl ayakta durduğuna dair kafa yoranların olduğunu da duymaktayız.

Bazılarının da ‘At nallanır, eşek nallanır. Tosbağa da ayağını kaldırır, bana bana da’ atasözündeki gibi kendilerini KANAL 3 ile kıyaslamalarını da tebessüm ile izliyoruz.

Öncelikle şunu söyleyelim...

Niyet hayr olunca, akıbet hayr oluyor.

Allah herkesin kalbine göre versin...

Ve veriyorda.

*

Yazının başlığında dedik ya...

Çok kafa yormaya gerek yok.

Bakanımız Veysel Eroğlu bu konuya denk düşen bir yazı gönderdi dün.

Bakanımıza teşekkür ediyor ve paylaşıyorum...

*

Ormanda araştırma yapan Fizikçi, Matematikçi, Kimyacı, Jeolog ve Antropolog yağmura yakalanmışlar.

Hemen yakınlarındaki bir orman evine giderek yardım istemişler.
Ev sahibi misafirlerini güzel karşılayarak ikram hazırlamak için mutfağa geçmiş. Bu sırada ekiptekilerin gözüne evdeki soba takılmış.

Soba yerden bir metre kadar yukarı konularak, altına taşlarla destek yapılmış. Ekiptekiler bu konuda kafa yormaya ve yorumlamaya başlamışlar.

KİMYACI

‘Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış’ der.
FİZİKÇİ 

‘Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş’ diye yorumlar.
JEOLOG

‘Tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan sobanın taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangın ihtimalini azaltmayı amaçlamış’ der.
MATEMATİKÇİ

‘Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış’ derken...
Bizimkiler aralarında böyle konuşurken ev sahibi içeri girer ve hep birlikte ona sobanın böyle yukarıda olmasının nedenini sorarlar.
Adamdan çok manidar bir cevap gelir.
– Boru yetmedi...

Herkesin ne yapmaya çalıştığına kafa yormayın...
Bazen sadece boru yetmez.

*

*

*