Basketbolda Afyon Belediyespor ligin bitmesine doğru playoff potasının bir sıra gerisinde kaldı.

Futbolda da ise sona doğru zorlu deplasman maçları serisi Ankara Demirspor beraberliği ile başladı.

Voleybolda ise Afyon Belediye Yüntaş’ın ligde kalmasını Fenerbahçe sağladı.

Afjet, Ankara’dan 1 Puanla Döndü 

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden AfjetAfyonsporErgene Velimeşespor engelini 2-1 ile aştıktan sonra 18 Mart Perşembe günü Ankara Demirspor deplasmanına çıkmıştı. Maçın başında 10.dakikada yediği golle yenik duruma düşen AfjetAfyonspor 1 puanı getiren golü 90+4’te Erhan Şentürk’ün ayağından buldu. Play-off mücadelesi verilen rakiplerden biri olan Ankara Demirspor deplasmanından alınan 1 puanla yola devam edildi. Daha önceki yazılarımda belirttiğim üzere lig sonuna kadar deplasman maçları hep play-off potasında yer alan rakiplerle oynanacak. Bu deplasmanlardan alınacak puanların hepsi altın değerinde… Tabii ki bu puanları anlamlı kılacak olan da ev sahibi olunan maçlardan galibiyetle ayrılması olacaktır.

Sancaktepe Maçında Sürpriz Olmamalı

Ligde 22 puanla 15.sırada ve düşme potasında yer alan Sancaktepe maçı sadece kağıt üzerinde kolay… Zira AfjetAfyonspor  3 maç önce de Niğde Belediyespor deplasmanından anlamsız bir puan kaybı ile dönmüştü. Yüksek konsantrasyon gerektiren maçın her dakikası zorlu geçecektir. Erhan Şentürk’ün gol performansı sevindirici olsa da onu destekleyen orta saha oyuncularının olması şart gözüküyor…

Anıl Yaşar fırsatı iyi değerlendirmeli….

AfjetAfyonspor alt yapısının yetiştirmiş olduğu ve bu sene A takımda sürekli forma şansı bulan Seyfettin Anıl Yaşar Ümit Milli Takımımızın Haziran ayında başlayacak olan 2023 UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçları öncesinde 26 Mart Cuma günü Zagreb’de Hırvatistan ve 30 Mart  Salı günü Alanya’da Sırbistan ile oynayacağı hazırlık maçı kamp kadrosuna çağrıldı. Anıl Yaşar sürekli üstüne koyarak oynamalı. Milli forma ile bu maçta tanışacak ve yoluna devam etmesini ümit ediyoruz. İnşallah başarılı olacak ve bize de onunla gururlanmak düşüyor.

Basketbolda Bursaspor’u Aşamadık

ING Basketbol Süper Liginde HDI Sigorta Afyon Belediyespor Anadolu Efes galibiyeti ve Pınar Karşıyaka mağlubiyeti sonrası 21 Mart akşamı deplasmanda Bursaspor karşısına çıktı.

Maça hızlı başlayan Bursaspor ilk periyodu 23-13’lük skorla önde kapadı. İkinci periyotta daha dengeli bir oyun vardı ve ilk yarı 43-35 Bursapor üstünlüğü ile sona erdi. Üçüncü periyotta ise ise  Afyon Belediyespor maça ağırlığını koymaya başladı  ve farkı kapattı. Son çeyreğe 58-58 eşitlikle girildi. Son periyot çekişmeli geçti. Karşılıklı basketlerden sonra maçın sonuna Bursaspor daha dirençli girdi ve maçı da 81-75 kazanmasını bildi. Artık gözler hafta sonu içeride oynanacak Fenerbahçe maçına çevrildi. Afyon, bir zafer daha bekliyor.

Voleybolda Fenerbahçe Sevindirdi

Afyon Belediye Yüntaş maçlarını bitirmiş ve ligin erteleme maçlarının sonuçlarını bekliyordu. Zira takımın 1.ligde kalması kendi elinde değil Fenerbahçe’nin Bursa deplasmanında kazanmasına bağlıydı. Lig ikincisi Fenerbahçe sürprize yer vermedi ve deplasmanda Bursa’yı 3-0’lık skorla geçince Afyon Belediye Yüntaş ligde kaldı.

Borçlar sıfırlanacak ve Sandıklı Takımı devr alıp efeler ligine sandıklı adı ile devam edilecek……

Maçlar Afyonda oynanacak.

Basketbolda playoff mücadelesi için düğümün çözüleceği son viraja giriliyor.

Futbolda da son düğümü deplasmanda play of potasında yer alan takımlarla oynanacak kritik maçlar çözecek.

Bekliyoruz.