Victor Hugo'nun anlamlı bir  sözüyle  başlayalım. "Kimse senin dalgalarla nasıl mücadele ettiğine bakmaz. Gemiyi limana getirip getirmediğine bakar."

Sözü tabii ki buradan spora bağlayacağız. Futbol ve basketbol...

Sancaktepe Engeli Net Aşıldı

Afjet Afyonspor 24 Mart'ta küme düşmeme mücadelesi veren Sancaktepe'yi misafir etti. Erhan Şentürk'ün 9.dakikada gelen penaltı golüne 58.dakikada Onur Toprak eşlik etti. Maçın başında bulunan gol herkesi rahatlattı ama biz hep söylüyoruz; ligde herkes mücadele içinde ve 90 dakika konsantrasyonunu yakalayamayan takımlar üzülür.

Erhan Şentürk Büyük Avantaj

Daha önceki yazılarımızda da Erhan Şentürk'ün her maç gol atacağını söylemiştik. Oyun tecrübesi yüksek olan bir oyuncu ve saha içi uyumu da yakaladı. Devre arasında gelen tecrübeli oyuncu golleri ile takımı play off potası içinde tuttu. Onun gollerinin devam etmesi gemiyi limana yaklaştıracak.

Saha İçi Organizasyonu Üst Seviyedeydi

Sancaktepe  maçının en önemli kritiği teknik ve taktik anlamda sahada bariz bir şekilde görülen organizasyondu. Kaleden pasla başlayan oyun, beklere aktarılan top, orta saha oyuncularının pas destek koşuları, defans arkasına alan yaratılarak yapılan koşular, kanat oyuncuların bek-stoper arasına koşuları... Zevk veren bir oyun...

Play Off Fırtınası Sürüyor

Lig dördüncüsü Sarıyer'in 49, lig dokuzuncusu Afjet Afyonspor'un 46 puanı var. Şu an için özellikle 6 takımın dördüncü ve beşinci sıra içi mücadele ettiğini görüyoruz. Çok fazla takımın mücadele içinde olması alınacak her puanın anlamını büyütüyor. 1 Nisan Perşembe günü Amedspor maçı var. Sahada tecrübeli oyuncuları fazla ve çok fazla konuşarak oynuyorlar. Bu maçın skorunu sadece oyun değil saha psikolojisini ele geçiren takım belirleyecektir.

Play Off Limanı

Artık ligin sonuna doğru gelirken şehir play off için kenetlenmiş durumda. Oyuncular da bunu bilmeli. Oyuncular bu şehir kadar play off u istiyor mu? Şüpheliyim. Onlara güzel imkanlar sunuluyor. Bu imkanları da her yerde bulamazlar. Kıymet bilmeliler ve canlarını dişlerine katıp Amed deplasmanından 3 puanla dönmeliler. Play off limanına ulaşmak için zorlu deplasmanlar var. Kimse fırtına, dev dalgalar demeyecek. Herkes gözünü limana dikti. Afjet Afyonspor'u bekliyor.

Basketbolda 7 Maçta 1 Galibiyet Üzdü

Afyon Belediyespor Basketbol takımı çok güzel bir sezon geçirdi. Bizleri çok gururlandırdı. Play off lar için zirve hesapları yaparken takım kendini ilk 8 dışında buldu. Avrupa hayalleri yapılırken suratlar düştü. Bunun nedeni ise son 7 maçta alınan 1 galibiyet. Bu süreçte Anadolu Efes zaferi çok anlamlıydı ama özellikle kazanılacak bazı maçlar vardı ki bunlarda kayıpların yaşanması takımı ilk 8 dışına itti.

Kadro Derinliğinin Olmaması ve Oyuncu Tercihleri

İki takım da maça yüksek skor ile başladı. Öyle ki 5 saniyede biten hücumları çok gördük. İlk periyot skoru da zaten 27-28 oldu. İkinci periyodun ortalarında Kairys'ın dört faule ulaşması takımın gardını da düşürdü. Bu periyotta Fenerbahçe atmaya devam ederken Afyon'un elleri buna  karşılık veremedi. İlk yarı 39-56'lık Fenerbahçe üstünlüğü ile geçildi. İkinci devre de doğrusunu söylemek gerekirse iyi başlamadı ve Fenerbahçe farkı 29 sayıya kadar da çıkardı. Sonra... Sonra mükemmel bir dönüş. Fark kapandı. Hatta maçın sonunda skora da ortak olundu. Ama gemi limana yaklaşamadı. Bu yenilgide oyuncu tercihlerinin de etkili olduğunu düşünüyorum. Efe Beşok önceki maçlara göre iyi süre olmasına rağmen bunu değerlendiremedi. C. Wright ve J. P.  Macura da yeterli sayı desteğini veremedi. Fenerbahçe ise De Colo ve Vesely olmadan çıktığı maçta kadro Derinliğinin hakkını verdi. Bu noktada önümüzdeki sene için Afyon Belediyespor'un daha iyi yerlere gelmesi için kadro derinliğine sahip olması gerektiğini de bu maç net olarak gösterdi.

Basketbolda Son Dört Hafta

Fenerbahçe zorlu bir takım, bir Eurolig takımı.. Tamam, kabul. Maça ortak da olundu. Tamam, o da kabul. Oyun zevk verdi, sahada herkes elinden geleni yaptı. Tamam, bu da kabul...

Ama artık son dört maça girilirken herkes Afyon Belediyespor Basketbol takımının kendine gelmesini bekliyor. Yazımızın başında paylaştığımız söz gibi... Deniz dalgalı, fırtına var. Zor süreçlerden geçildi. Ama liman ufukta görülürken son bir hamle ile bu gemi limana varmalı. Hem geminin içindeki oyuncular hem geminin kaptanı hem de gemiyi takip eden bütün Afyon halkı bunu hak ediyor.