ING Basketbol Süper Ligi’nin son haftalarına girilirken HDI Sigorta Afyon Belediyespor korona engeline takıldı. En az 6 oyuncunun karantina uygulamasına başlanması sebebiyle 11 Nisan’da oynanması gereken Ormanspor maçı ileri bir tarihe ertelendi.

Önümüzdeki Beşiktaş - HDI Sigorta Afyon Belediyespormaçıda daha sonra oynanmak üzere ertelendi.

Bütün sporcularımıza ve kulübe geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

SABIR VE TELAŞ

Futbolda Kahramanmaraş galibiyetinin ardından deplasmanda 24 Erzincanspor’a karşı alınan mağlubiyet sonrası AfjetAfyonspor son 5 haftaya 8.sırada girdi.

Bir oyuncu ile fizyoterapist ‘in testlerinin pozitif çıkması klüpte moralleri bozdu , sağlık ekibi maç öncesi motivasyonu yükseltmek için üstün gayret sarf etti ,tüm ekibi tebrik ediyorum.

Maç geçti fakat klüp içindeki vaka sayısı iki de kalmaz……. Bu hafta bizim için en kötü olan virüsün oyunculara yayılmış olma ihtimali ki maalesef bu ihtimal çook yüksek.

Sabır: “Kahraman”Maraş Galibiyeti

Futbolda AfjetAfyonspor, 7 Nisan Perşembe günü oynadığı Kahramanmaraş maçını akılla kazandı. Rakip toplu hücuma gitmeye çalışırken sonuca gidecek tecrübeli oyuncuları olmayan bir takımdı. Zaman zaman sert oynasalar da arkada boşluklar bırakabiliyordu. AfjetAfyonspor sabırlı oynadı.  Maçın başından itibaren böyle oynayacağının sinyalini verdi. 9.dakikada Erhan Şentürk’ün golünden sonra da maçı kesin kazandık havasına girmeden sakin oynadı. İnce ince rakip arkasına koşularla ve kanat atakları ile pozisyon aradı. Skor da aynı sabırlı oyunun sonucu olarak ikinci yarı geldi. Önce 50.dakikada Erhan Şentürk farkı ikiye çıkardı. Aykut Uluç 62.dakikada ve Cihan Özkara 82.dakikada skoru 4-0’a getirdi. Rakibin 90 artıda gelen gollerinin skorun ve maç sonu rehavetinin etkisi ile olduğu söylenebilir. Maç sonu da böyle yorumlandı. Ama son iki maçta yenilen 5 gol defansif zaafları da gözler önüne serdi.

Telaş: Erzincanspor Yenilgisi

11 Nisan Pazar günü AfjetAfyonspor deplasmanda 23 Erzincanspor’a 3-1 yenildi. Doğrudan play-off mücadelesi içinde olan iki takımın maçında ise “telaş” yenilgiyi getirdi. Bundan önceki son dört deplasmanından beraberlik ile çıkan takımın en önemli özelliği ise telaş yapmadan oynaması idi. Erzincanspor maçında ise ilk yarı iyi bir oyun çıkarmasına rağmen 29.dakikada yenilen golden sonra sanki maçı kesin olarak kaybedecekmiş gibi, sanki hemen golü bulması gerekiyormuş gibi bir oyun vardı. Akıl ve sabır rafa kaldırılmış telaş ve plansız oyun sahaya hâkim oldu.

2-0’dan Maç Döner mi?

2-0’dan maç döner mi? Dönebilir… Bunun için de Teknik Direktör Bahattin Güneş ikinci yarıya Aykut Uluç-Cihan Özkara değişikliği ile başladı; çift forvete döndü. Büyük ihtimal ilk yarı 1-0 bitse idi bu hamleyi yapmazdı… Bu, skoru bulma adına bir hamle idi ama sonu getirmedi. Bundan önceki maçlarda özellikle 60 ve 70.dakikalarda bu hamle yapılmıştı. Erzincanspor maçının ikinci yarısında ise özellikle birinci ve ikini bölge arasındaki bağlantı tam olarak kurulamadı. Üçüncü bölgeye aktarılırken kaybedilen topların geri kazanımda orta saha oyuncuları gerekli baskıyı ve doğru pozisyon alma becerisini gösteremedi. Çift forvet oynanması topun hemen hücuma aktarma telaşı içine girilmesine sebep olmuş gibi gözüktü. Çift forvete dönme durumunda ilk 20 dakikada bir gol bulunması önemliydi ama o gol gelmedi. Zira teknik ve taktik olarak kafada düşünülenler her zaman sahaya yansımıyor… Bu arada unutmayalım ki rakip playoff potasının iyi bir takımı… Böyle bir takıma karşı 2-0’dan maç çevirmekten öte maçın başından itibaren böyle bir skorla karşılaşılmaması için bir oyun organizasyonu gerçekleştirmek gerekiyor.

1 + 4

AfjetAfyonspor son 5 maçını sırasıyla Hekimoğlu, Şanlıurfaspor, Uşakspor, Hacettepe ve Zonguldak Kömürspor ile oynayacak… Hekimoğlu ve Uşaksporplayoff kovalıyor…. Hacettepe ve Şanlıurfaspor düşmeme mücadelesi veriyor. Son haftalara doğru belki lig biraz şekillenecektir ama yine de an itibarıyla her takım bir mücadelenin içinde...

Bu maçların ilki Hekimoğlu ile oynanacak. Son 4 maçı anlamlı yapacak olan ise bu maçta alınacak skor olacak… Hekimoğlu maçının kazanılması durumunda son 4 maç için yeni rota belirlenecek. Ama muhtemel bir puan kaybı hayalleri rafa kaldırmaya sebep olacaktır.

Sezonun en kritik maçında ise skoru telaş değil sabır ve akıl getirecektir. Uzun süre berabere gitmesi muhtemel olan maçta asla telaş içine girmemek gerekiyor. 90 dakikasıyla ve hatta uzatmalarıyla çok önemli bir maç olacak… Skoru belirleyecek olan sadece 1 gol farkı olabilir.

Dip not ….

Hoca ve teknik ekiparasında olması gereken bağ yok , oynadığınız tiyatroyu dillendirmiyoruz……. Sebep Afyonspor.

Kaybedilen puanlar ve başarısızlık sadece hocaya eksi yazmıyor. Hoca dahil hiç biriniz Afyonspor’dan büyük veya daha önemli değilsiniz….

Sizler için birçok sıkıntıyı göğüsleyenlerinde bir sabrı var !

Şu kalan süreçte elde edilecek BAŞARI ! Afyon’dan çok sizelere yarar.