TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden AfjetAfyonspor play off yolunda kümede kalma mücadelesi verenŞanlıurfaspor deplasmanına Üç oyuncu hariç alt yapı ile çıktı desek yanlış olmaz. Sezon başından itibaren pandemi sürecini çok fazla etkilenmeden sürdüren AfjetAfyonspor,hata üstüne hata yaparak Şanlıurfa deplasmanına sekiz eksikle çıktı.Hayalleri sonlandıran ise 90.dakikada yenilen gol oldu: 1-0… Aylardır bu köşeden ve daha önemlisi hem yönetim hemde teknik patrona uyarılarımızı yapmıştık …. Maalesef haklı çıkmış olmaktan üzgünüz.

UZUN SÜRE DENGELİ OYUN

Hedef belliydi; 3 puan. Ama planları ve hedefleri belirleyen şey bu hafta korona oldu. AfjetAfyonspor yedek kulübesinde koronadan dolayı sadece 4 oyuncu vardı. Bu durum aslında maç içinde Teknik Direktör Bahattin Güneş’in de hamle yapmasını zorlaştırmıştı. Tecrübeli Şanlıurfaspor takımına karşılık maçı uzun süre golsüz devam ettirmek strateji açısından doğruydu. Zira yenilecek bir golün telafisi zor olabilirdi. İlk yarıda dengeli oyun iki takımın da soyunma odasına 0-0’lık skorla girmesine neden oldu. 1 gol, 1 gol…. Maç oyunca aranılan hep o goldü.Artık herkes maçın bu skorla biteceğini düşünürken 88 de Afjet’in kırmızı kartdan dolayı 10 kişi kalması ile 90+2’de Şanlıurfaspor’un golü geldi. Bu golünAfjetAfyonspor’un bu sezon playoff yolunun sonu anlamına geldiğini söylemek zor olmasa gerek.

GENÇLER İYİYDİ ….. KEŞKE

Bu zorlu deplasmanda genç ve yeterince görev verilmemiş çocuklar iyi iş çıkarttı aslında, lig boyunca çok fazla imkanı olmasına rağmen Bahattin hoca gençlere forma şansı vermedi, riske girmeyip abilik yapması gerekenleri pirim alsınlar diye son dakikalarda maça almanın bedelinide ödedi bu maçta…..

Dana önce bu çocuklar maç tecrübesi kazanmış olsa karşı karşıya kaldıkları pozisyonlar gol olmuş eve güle oynaya dönüyor olacaktınız hocam…..

Keşke …. Keşke ömrümüz bu keşkeler ile geçiyor. Siz birkaç “abi” futbolcu tavır yapmasın diye gençlere yeterli fırsatı vermediniz.

EKSTRA TEDBİRLER ALINABİLİR MİYDİ?

Son haftalara girilirken bütün Türkiye’de vakalar artmışken belki de kulüp futbolcuların etkilenmemesi için ekstra tedbirler almalıydı. Belki belirli bir süre sadece takımı (oyuncular, teknik kadro, çalışanlar) izole olmak iyi olabilirdi. Zira son haftalara girilen süreçte iyi oyun-kötü oyun, teknik ve taktik üzerinden maç değerlendirmesi yapmamız gerekirken koronanın gölgesinde konuşabiliyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda “İznin zamanı mı diye” uyardığımız haberde  bu gün yaşadıklarınızı tek tek  yazmıştık…..  aman haaaa diye uyardık…..buna rağmen

Uçakla yolculuğa ne gerek vardı  üçyüz kişilik uçak içinde tek test olan siz ve oyuncularınız diğer yolcular muamma…… otobüsle dört saat fazla yolculuk yapsanız ne olacak , bana göre şımarıklık

Anıl’ın testi pozitif ne işi var takımla…… deplasmanda

Teknik ekip içinde, Sağlık ekibinde, idari işlerde ,yönetimde pozitif vakalar……..

YÖNETİM ELİNDEN GELENİ FAZLASIYLA YAPTI

Yönetim geçmiş yıllara göre çok daha sabırlı ve yapıcıydı…. Daha açık olalım Yusuf Ulutürk bu sezon beni biraz şaşırttı. bildiğim başkan bu kadar sabırlı olamazdı, takım için Afyon için ….

Yönetim mali disiplin korurken gerekli nakit akışı için nasıl gayret ettiklerini çok iyi biliyorum.

Oyuncuların pirim alacakları yok…. Urfa maçı içinde ciddi pirim açıklamışlardı….

Takım Üç puanla dönmüş olsaydıVali , Belediye Başkanı ve spora gönül verenlerin, kalan maçlar ilePlay Off  için bükük sürprizi vardı.

PLAY OFF YOLUNUN SONU

Ligin bitmesine 3 hafta kaldı. AfjetAfyonspor sırasıyla Utaş Uşakspor, Hacettepe ve Zonguldak Kömürspor ile karşılaşacak. Bu maçlarda diyelim ki 9 puan alındı; yeter mi? Play off yolunda birden çok takımla mücadele etmek dezavantaj. Zira biri puan kaybetse diğeri kaybetmiyor. Aradaki puan farkının fazlalığına baktığımızda 3 haftada bu puan farkının kapanması mümkün görünmüyor. Arka arkaya iki hafta playoff yolunda mücadele eden 2-3 takımın birden puan kaybı yaşamasını beklemek gerekiyor. Ama çok da ümitli bir tablonun olmadığını da açıkça söyleyelim. Bu hafta Kocaelispor ve 24 Erzincanspor kaybetti ama bu kayıpların anlamlı olması için Şanlıurfa deplasmanında kazanılması şarttı. Ankara Demirspor ise Amed deplasmanında 3 puanı 2 golle aldı. Amed’in kazanması iyi olabilirdi. Zira playoff yolunda Ankara Demirspor da 56 puanda kalacaktı. Ama dediğimiz gibi her skorun AfjetAfyonspor lehine olmasını beklemek hayalcilik olur. Yukarıda yazdığımız her skorun anlamlı olması için önce AfjetAfyonspor’un skor alması gerekiyordu.Sonuç itibarıyla birkaç haftadır AfjetAfyonspor ipleri kendi eline alacak skorları 2-3 haftadır alamadı.

HAYALLER VE GERÇEKLER

Sezon sonuna girilirken artık playoff hayallerinin rafa kaldırıldığı bir maç oldu gibi görünüyor. Bundan sonra ihtiyaç duyulan şey bir “Futbol Mucizesi”dir…Mucize bizim işimiz değil. Biz gerçeklere dönelim… Bu puan farkının kapanması zor. Takımın içinde bulunduğu mücadeleyi nasıl değerlendirelim? Doğrular, yanlışlar, gerçekler…. Yazılacak çok uzun cümleler var… Bunları da sezon sonu başka bir yazımızda değerlendirelim.