TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden AfjetAfyonsporplayoff yolunda mücadele etmeye devam ediyor. Bu hafta rakip Utaş Uşakspor idi. İki takım arasındaki maçın tarihten gelen bir derbi olduğunu ise iki takım taraftarları ve camiası iyi biliyor. İki takım da playoff yolunda son mücadelelerin içine girerken aynı zamanda prestij peşindeydi. Derbinin galibi AfjetAfyonspor oldu.

Play Off’Un Son Bileti Kimin Olacak?

Haftaya 5.sırada giren Sarıyerspor’un puanı 59 idi. Bu haftayı bay geçtiler… Arkasında yer alan Erzincanspor ise 56 puanda idi ama o da bu hafta Velimeşespor’a 2-1 yenildi ve Sarıyerspor’u yakalama şansını kaçırdı. Bu hafta yapılan maçlar sonunda Utaş Uşakspor, AfjetAfyonspor, Amedspor 54 puanda yer alıyor… Ligin bitmesine 2 hafta kala 59 puanlı Sarıyerspor’u hangi takım yakalayabilecek durumda?  Belki 24 Erzincanspor… Diğer takımların bir futbol mucizesine ihtiyacı var.

AfjetAfyonspor geçen hafta covid vakalarından dolayı Şanlıurfaspor maçına eksik çıkmıştı. O maçta 90 artıda gelen gol planları yıkmıştı. Eğer o maçta 3 puan alınmış olsaydı şu an AfjetAfyonspor fikstürde belki son haftaya kadar playoffmücadelesinin içinde olacak en şanslı takım olarak görülebilirdi.

Derbide Kazanmak; Prestij

AfjetAfyonspor-Uşakspor maçı dengeli başladı. Uşakspor’un 28.dakikada 10 kişi kalması ibreyi biraz daha Afyon tarafına çevirdi. Buna rağmen ilk yarıda iki takım soyunma odasına golsüz girdi. İkinci yarıda Afyon’un daha baskılı oynamasını herkes bekliyordu. Öyle de oldu… Golün dakikası 54 idi; Cihan Özkara… Ama aslında haftalardır devam eden her maç gol yeme hastalığı bu maçta da devam etti. 70.dakikada tabela 1-1’i gösteriyordu… AfjetAfyonspor’un her maç gol yeme durumuna artık alıştık. Bu takımın maç kazanabilmesi için 2’den fazla gol atması gerekiyor. 10 kişi kalmış bir takıma karşı son 20 dakikada bunu yapmak gerekiyordu. Zor da olsa 87.dakikada rakibin kendi kalesine attığı gol ile maç 2-1 bitti. Son haftalarda saha içi teknik taktik konuşmak anlamsız oluyor. AfjetAfyonspor adına playoff yolunda bu maçı anlamlı kılacak olan önceki haftalarda alınması gereken puanlardı. Bu olmayınca Utaş Uşakspor galibiyetinin anlamı tek kelime oldu; prestij…

Güneş: Play Off Mücadelesi İçinde Olmalıydık

Teknik Direktör Bahattin Güneş ile maçtan sonra yaptığım görüşmede Hekimoğlu maçında hakem hatalarından dert yandı.“3-1’den 3-3’e döndük ama hakem penaltımızı vermedi” diye konuştu. Şanlıurfa maçında da eksiklerin olduğunu elinden geldiğince iyi mücadele ettiklerini ifade etti. 7 tane genç oyuncunun sahada olduğunu söyledi. Yine sahada uğradıkları haksızlığa dikkat çekti. Teknik Direktör Bahattin Güneş “Takımda korona olan oyuncuların sayısı fazlalaşmaya başlamıştı. Savaş sakatlandı. Biz bu maçın içinde olmalıydık. Uşak oyuncuları dahi aynı şeyi söyledi. Cezalılar, sakatlıklar, hastalıklar bizi bu duruma getirdi. Özellikle taraftarları tebrik ediyorum, bize çok büyük destek verdiler. Camiaya teşekkür ediyorum. Çok istemiştik. Son iki maçımızı kazanmak istiyoruz.” dedi.

Bu maç Yusuf Ulutürk’e

Bir çok maç seyreti kazandı – kaybetti ancak bu maç Yusuf başkan için çok önemli ve özeldi…..

Uşak deplasman’ında Takıma ve yönetime saygısızlığın ötesinde terbiyesizliklerle geçmişti.

Bu gün oyuncular sahada gerekli dersi verdi ve Ulutürk’e verile bilecek en güzel hediyeyi verdiler.

Tabiki soyunma odasına davet ettikleri başkan’da gereğini yaptı……

Basketbolda Un Elenmiş Elek Asılmış

Afyon Belediyespor bu sene basketbolda bütün şehre çok büyük bir moral oldu. Başarılı bir sezon süreci geçirdi. Önemli galibiyetler alındı. Uzun süre playoff oynama ve Avrupa kupalarına katılma hayalleri kuruldu. Ama son süreçte arka arkaya gelen mağlubiyetler ki bunda covid, hakem hataları gibi unsurların da etkili olduğunu biliyoruz, takımın sıralamadaki yerini alt sıralara kaydırdı. Son hafta öncesi rakip son sıradaki Ormanspor idi. Takımda eksikler fazlasıyla göze çarpıyordu. Çok fazla saha içi yorumu yapmaya gerek yok. 91-114’lük bir mağlubiyet vardı… Son haftalar gelecek sene için tek mesaj verdi aslında… Rotasyonu biraz daha geniş tutacak bir kadro oluşumu şart… Bunun planlamasının da yapılmaya başladığını düşünüyorum.

Futbolda ve basketbolda sezon sonu gelirken camialar önümüzdeki sezonun planlamasını yapmaya başlamış görünüyor.

Daha önce dediğim gibi playoff için artık bir futbol mucizesi gerek…

Bu arada kayınpederini kaybeden oyuncumuz Doğan Ateş’e de başsağlığı diliyorum…

Basketbol ‘da Başkan Küçeplayoff’u istemedi……

Klüp başkanı Küçe Play Off ‘un ek maliyetlerini düşündüğü için kendince stratejik hamleler yaptığını düşünüyorum.

Oyunculara verilecek playoff pirimi + Ulaşım vspekiiiii getirisi şu dönemde çok fazla kazanım olacaktı…. bu kadar büyük kamusal destek aldığı her iki makama doğru bilgi verilmiş olsaydı, kaynak 10 dakikalık iş…..

Sevgili başkan çok bilir bu konuları ama playoff oynayan takıma oyuncu getirmek bile kolaylaşır.

Başkan Küçe , bu Şehrin takımına tarihi fırsatı kaçırtmamalıydı…..  Gönülden sınırsız destek veren Vali Gökmen Çicek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e bu gururu yaşatmalıydı.

Ramazan ayının sonuna doğru girerken sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.