TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta ligin son haftasına girildi. AfjetAfyonsporplayoff yolunda uzun süre mücadele etti. Süreç içinde farklı şeyler yaşandı. Sezon değerlendirmesini daha sonra yapacağım ama gelin son haftaya nasıl girdik, bir bakalım.

Play Off’un Son Bileti Son Maçta Kesilecek

Beyaz Grup’ta Manisa BBSK sezonu ilk sırada bitirerek üst lige çıkmıştı. Kendilerini  tekrar tebrik ediyorum. Play Off için 4 takımın 2’si belli oldu. Hekimoğlu ve Kocaelispor.

Arkasından gelen 4.sıradaki Ankara Demirspor  62 puanla en şanslı takım. 5.sıradaki Sarıyerspor’un puanı 60, 6. Erzincanspor’un puanı 59, 7.sıradaki AfjetAfyonspor’un puanı ise 57…

 

Sıra

Takım

Puan

4

Ankara Demirspor

62

5

Sarıyerspor

60

6

24 Erzincanspor

59

7

AfjetAfyonspor

57

 

Peki, böyle bir tablo ile son haftaya girilirken son haftaya göre kim neyi bekleyecek?

Ankara Demirspor’a son hafta zorlu Hekimoğlu maçında 1 puan yetecek. Yenilmesi durumunda ise Sarıyerspor ve 24 Erzincanspor’un maçlarını bekleyecek… Sarıyerspor zaten yenerse üste çıkıyor. 24 Erzincanspor ikili averajda Ankara Demirspor’dan daha iyi durumda… Böyle bir tabloda Sarıyersporplayoff dışı kalır.

Ankaraspor’un kendi göbek bağını kendisinin kestiğini varsaydığımızda ise playoff’un son biletinin peşinde koşulacak.  Sarıyerspor böyle bir durumda kendi işine bakıp kazanmak isteyecek ve kazanmak ona yetecek… Ama muhtemel bir beraberlik durumunda Erzincanspor kazanırsa playoff bileti Erzincanspor’un olacak. Sarıyerin yenilmesi ve Erzincanspor’un berabere kalması durumunda ikili averajda Erzincanspor Sarıyer’den üstün durumda…

Afjet Mucize Peşinde

Böyle bir durumda AfjetAfyonspor da bir MUCİZE hafta arayışı içine girecek… Sarıyerspor’un ve Erzincanspor’un maçlarını kaybetmesi durumunda AfjetAfyonspor’un Zonguldak Kömürspor maçından galip ayrılması Afjet’i mucizevi bir şekilde playoff’a atacak… Olur mu olur? Futbol bu… Ya da başlıkta sorduğum soruyla devam edip “Atı alan Üsküdar’ı geçti mi?” diye  sorayım… Zira son haftaya girilirken Sarıyer ve Erzincanspor’un bu avantajlarını ikisinin birden kaybetmesi zor görünüyor.

Biz yine de playoff yolunda atı göz ucuyla takip edeceğiz. Attan düşen olursa AfjetAfyonspor hazır olmak zorunda…

Afyonspor Araya Bir Üç Puan Sıkıştıramadı

Yukarıda verdiğim puan tablosuna baktığımızda AfjetAfyonspor’un araya bir yere bir 3 puan sıkıştırmış olması çok iyi olurdu. Son haftaya girilirken ipler tamamen Afjet’in elinde olurdu. O üç puan nerede kaybedildi. Şanlıurfaspor deplasmanında ya da içeride Çorum Belediyespor’a… Artık bunun muhasebesini ahlar ve vahlar arasında yapmak düşer.. Ama gördüğünüz üzere bu yetmiyor..

Hacettepe Deplasmanından 3 Puan

AfjetAfyonspor ligin son sırasındaki Hacettepe’yi deplasmanda 1-0 yendi… Alper Tursun’un 39.dakikada attığı gol galibiyeti getirdi. Bundan önceki yazılarımda AfjetAfyonspor’un takım savunmasını yapamadığını ve her maç ortalama 1 gol yeme istatistiği ile oynadığını rakamlarla göstermiştim. Hacettepe son sırada olmasına rağmen AfjetAfyonspor’un gol yeme alışkanlığının olması galibiyet için 2 gol atmayı zorunlu hala getirebileceğini düşünüyordum… 90 dakikanın sonunda 1-0’lık skor ve 3 puan AfjetAfyonspor’u bir mucize beklentisi için son haftaya attı.

Basketbolda Sezonun Bitmesi Bekleniyor

Afyon Belediyespor Basketbol Takımının bir süredir gardı düşük… Anadolu Efes maçından sonra oynanan 6 maçta da galibiyet gelmedi. Son olarak  Ormanspor’a ve Beşiktaş’a kaybeden takım artık sezonun bitmesini bekliyor. Basketbol takımı ile ilgili genel bir değerlendirme yazımızı sezon sonu yazacağız. Takımın yerini ve hedefini belirleyen basketbolda özellikle maddiyat. Takım bu sene mali planlamalar anlamında olumlu bir mali bilançoyu resmi kurumlara sundu. Bu iyi… Play off potası dışında kalındı, Avrupa kupaları hedefine ulaşılamadı… Nedenlerini daha sonraki yazımızda sorgulayacağız.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nun ertelenmiş Afyon ziyareti

SnBakan’ın Afyon ziyaretini okurlarımız içinönümüzdeki günlerde ele alacağız elbette…..

Başlı başına yazı dizisi olacak ziyaretin artılarını eksilerini tek tek yazacağız……

Afyon’un hakkı olangecikmiş hizmetlerin lütuf gibi sunulmasından tutunda diğer olumlu gelişmeleri hak yemeden açık açık yazacağız…..

Mayıs ayı sporda bizler için değerlendirme ayı olacak…

Sezonun bitmesi ile birlikte kalemlerimizin ucunu biraz daha sivriltme vakti geldi diye düşünüyorum.