Yeni bir başlangıç, yeni bir “Merhaba” ile selamlamak Odak okuyucularını…

Konumuzun ana temasını verdiğimize göre girizgahımızla heyecanlı bir merhaba demek lazım gelir. Yeni hedefler doğrultusunda ilerlerken kamu yararını gözetmek önemlidir. En tehlikeli legal silah olan kalemi, güzel düşünerek güzel kullanmak ise bir tercih değil zorunluluk olmalıdır.

Eleştirilerin odak noktası olan bir konuda bile yazarken olumsuzluğu nasıl düzeltebiliriz kaygısı gütmeli ve gerekirse yerelde mikro milliyetçilik yapmaktan çekinmemelidir yazar. Yıkmak, harap etmek ve dahi bozmak kolay olandır…

Zor olan yararlı olanı inşa etmektir. 

İşte bu düşünceler eşliğinde çok ama çok uzun bir aradan sonra Odak ailesinde yine yeniden yerimizi almış olmanın heyecanını sizlere tarif etmek pek mümkün değil.

Neden, niçin ya da niye sorularını çoktan geçtiğimizi varsayıyorum. Bu sorularla ilgili tek söyleyebileceğim, ülküler ve yapılmayanı yapmak idealleriyle barışın muhafızı olma fırsatını yakalamışken kaçırmadık…

Hepsi bu kadar!

Rahatsız olanlar, tatlı su kurnazlığı yapmak suretiyle suhulet suikastına kalkışanlar oldu.

Olacaktır da…

                Asıl olan karşılıklı diyalog, hoşgörü ve iyi niyet olduktan sonra yukarıda bahsettiğimiz “Sureti haktan görüntü verenler” bizler için bir sonbahar melteminde savrulan kuru yapraklardan fazlası değillerdir.

                Bu köşeden sizlere ilerleyen süreçlerde bir sürprizimiz de olacak. Küçük bir tüyo vermek gerekirse hani biraz önce demiştik ya “Yapılmayanı yapmak” hah işte tamda böyle bir şey olacak. Taklidi mümkün olmayan bu sürpriz için bakalım kamuoyu ne şekilde reaksiyon verecek.

“BİR İSTİRHAM”

                İlk yazı olması nedeniyle özellikle düzeltilmesi durumunda Afyonkarahisarlıların büyük fayda sağlayacağı bir durumu dile getirmek istiyorum. Kocatepe Mahallesinde bulunan İbn-i Sina caddesi üzerindeki bulvarda inanılmaz bir karmaşa söz konusu. Ana caddenin kesiştiği yerde çatallaşan yolda (Hemen eski askeriye köşesinde) çift şeritlilikten midir bilinmez bir trafik karmaşası yaşanıyor. Hangi yoldan gelenin geçiş üstünlüğü olduğu bilinmediği gibi yakın zamana kadar pek çok kazaya da sebebiyet verdiği biliniyor. Bu keşmekeşliği de çözse çözse Zeybek Başkanın çözeceği mahallede konuşuluyor.

Bizden söylemesi…