2021 yılını geride bırakmamıza az kaldı. Geçen seneyi felaketler senesi seçtik ama görüyoruz ki bu senede çok farklı olmadı.

Her ne kadar manevi olarak baskı altında olsak da asla yıkılmayan, dimdik duran bir milletiz. Peki bizleri bu kadar yoran sorunlar neler?

Ekonomi mi?

Görmezden gelinen rant savaşlarımı?

Ha uçuyoruz ha uçtuk diyerek her seferinde daha sert çakılmamız mı?

Anlamadığım ortada bir sorun varken nasıl yokmuş gibi davranılması. Evet, belki bir ilerleme kaydedildi. Evet, belki bazı işler çok güzel yapıldı ve hayata geçirildi. Ancak bunların faturası neden bizlere kesildi?

Eskiden çocuklar okusun adam olsun denilirdi, şimdi okuduğun bölümü iyi seç o bölümden iş bulamazsın deniliyor!!!

Bunun sebebi personel alımında yapılan haksız rekabet olabilir mi? Bu bir sorun olabilir mi?

Eskiden yol yok araba yok denilirdi!!!  Şimdi yol var, araç var ya yakıt? Bu bir sorun olabilir mi?

Biz aslında uçtuğumuzu sanıyor olabilir miyiz? İşsizlik oranı, kişi başı gelir bütçesi, mezunların iş bulamaması, her gün artan etiket fiyatları, açıklananla birbirini tutmayan enflasyon oranları, aylık “Zamcık” denilen ama toplandığından ciddi rakamlara ulaşan ve arkası kesilmeyen zamlar, çalışma saatleriyle kıyaslanan aylık ücretler, bitmek bilmeyen ambargolar, bunlar sorun olabilir mi?

Köşemde sadece aklımı sürekli kurcalayan soru işaretlerini belirttim, belki görmediğim ya da artık görmek istemediğim daha birçok sorun var.

İyi yanından bakarsam şehit kanlarıyla sulanmış ve her karışında kahramanlık yatan bu topraklarda sonuna kadar mücadeleye devam edecek olmam. Bizler havadan konup gelmedik bu topraklara, emekle alın teriyle şehit kanlarıyla geldik. Sahip çıkacağız her karışına sahip çıkacağız ki hakkı olanın hakkı üstümüzde kalmasın. Ben bir şey yapamam demek sadece boş vermişlik olur, sineye çekmek olur, susmak olur.

Düşünelim çalışalım ve daha çok uğraşalım, sorunların üstüne gidelim ve kısa zamanda güzel ülkemin üzerine doğacak günlere hep birlikte kavuşalım.

Dünyada bir tek Türk milleti ülkesine ve devletine dua eder.

Allah ülkemize ve Devletimize zeval vermesin.

DEVLET EBED MÜDDET!