Ah pandemi!!!… Ne kadar zor duruma düşürdü dünyayı. Eğitim, kültür, sanat, spor, ekonomi gibi alanlardaki etkilerini iki yıla yakın bir zamandır yaşıyoruz. Bu günlerin bitmesini dört gözle beklerken dünya ve ülkemiz yeniden hayata sarılmaya başladı.  Bizim işimiz spor. Afyon amatör futbolu da uzun bir zamandan sonra düdükler çalacak. Heyecan başlıyor diyelim. Ben de her hafta amatör futboldaki bazı gelişmeleri sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Süper Amatör Hafta Sonu Başlıyor

2021-2022 yılında Süper Amatör’de mücadele edecek takımlar alfabetik sıra ile şunlar: Bayat, Çağlayan, Çobanlar, Demirspor, Dinar, Döğer, Emirdağ, Karşıyaka, Salar, Susuz, Şuhut…  Her takım kendine göre oyuncularını kurup hazırlık maçları ve antrenmanlarla sezonu beklemeye başladı.

Emirdağ İddialı Geliyor

Pandemi öncesi düşme potasında yer alan Emirdağ bu seneye iddialı bir takım kurarak hazırlanıyor.  Takımın teknik kadrosunda Yener Güney ve Kemal Özkara’nın yer aldığı takım Afyon amatörünün iyi futbolcularını bir araya getirdi. Deniz, Muaz, Hüseyin, Onurhan, Kadir, Kaan gibi oyuncularla ligi sürklase etmeye çalışacaklar. Bu kadar geniş kadroyu hem teknik taktik hem de idare anlamında iyi organize edip edemeyeceklerini ise sezon içinde göreceğiz. Geçmişte de bu tür sezon başında iddialı kurulan takımların sezon içinde sorunlar yaşadığını gördük. Ama amatörde de eski kalite biraz azalmış gözüküyor.

Salar Her Zaman Ciddi

Salar Belediyespor her zaman iyi oyuncularla ligde zirve yarışının içinde olan bir takımdır. Bu sene de Ahmet, Hüseyin, Sinan, Beyazıt gibi tecrübeli oyuncuları ile ligde zirveye ortak olmaya çalışacaklar. Kadroları iyi. Teknik ve taktik anlamda da kendilerini geliştirebilirlerse üst sıralara oynayabilirler.

Susuz’da Yeni Yapılanma

Takımın başına Nuribey’i arka arkaya şampiyon yapan Muhammet Öztürk’ü getiren Susuz’da Fikret, Sezer, Sedat, Erdal, Kürşat gibi oyuncuların yanına Furkan, Yunus, Kemal gibi oyuncular eklendi. Bence Susuz’un en önemli avantajı farklı bir oyun oynatan hocası… Tabii oyuncular bunu anlayabilirse ve yönetim de destek olursa.

Demir’daAgah Hoca İstikrarı

Afyon futbol camiasının tecrübeli hocası Agah Bıyıkoğlu önderliğinde lige hazırlanan Demirspor her zaman belirli bir planı ve disiplini olan bir takım oluyor. Ligde her takımı yenebilecek bir anlayışları var. Bu sene de Agah hocanın tecrübesi ile gençlere de şans veren bir oluşum ile devam edecekler.

Çobanlar Aynı Ekiple Devam

Pandemi öncesinde süper amatöre çıkan Çobanlar Belediyespor o kadrosunu koruyarak lige çıktı. Murat Balcı’nın tecrübesi ile devam edecekler. Takımda Barış, Mehmet gibi iyi oyuncular var. Defansif anlamda iyi duruyorlar.

Şuhut Son Dakika Transferleri Yaptı

Şuhut Belediye sezonu biraz geç açtı. Osman, Celil, İbrahim gibi oyuncular takımdan ayrıldı. Takımda kaptan Erdal’ın bir tecrübesi var. Mustafa, Serdar gibi oyuncuları tuttular. Kulüp Başkanı Abdullah Zeybek son hafta bazı oyuncuları alarak lige güçlü bir kadro ile girmeye çalışıyor. Ligin ilerleyen haftalarında lige ortak olabilirler.

Karşıyaka gençlerden oluşan bir takım kurdu. Musa Akkaya’nın idaresinde düzenli olarak antrenman ve maçlar yaptılar. Bu sene bir önceki yıl yaşadığı düşme korkusunu yaşamak istemiyorlar. Metin, Ünal, Ömer, Ali, Seydi gibi tecrübeli oyuncuları aldılar. Döğerspor kendi beldelerinden oyuncularla devam edecekler. Zor deplasmanlardan biri olacaklar. Bayatsporson sezon düşme potasına yakın seyretti. Bu sene bu tehlikeyi yaşamamak için bazı transferler yaptılar. Ama şu an kapalı kutular.  Hocalarligin uzak deplasmanlarından biri. Onlar da son sezon küme düşme potası içine girdiler. Ama özellikle evsahibi oldukları maçlarda her takıma zorluk çıkarabilirler.

Nuribey’in Emeğine Yazık Oldu

Pandemi öncesinde oynadığı futbolla göz dolduran ve arka arkaya şampiyonluklarla süper amatöre yükselen NuribeyBelediyespor’un lige katılmaması karşısında söylenecek çok şey var. Kısaca hocasının, oyuncuların, verdiği emeklereyazık.Küçük bir belde olmalarına rağmen dikkat çeken bir organizasyonları vardı.  İllaki bildikleri bir şey vardır diyelim.

SON SÖZÜM…

Bütün takımlar pandemi sürecinden sonra özlemle futbola başlayacak. Heyecan var. Bu heyecan içinde kavgasız, gürültüsüz maçlar dilerim. Yönetimi ile, teknik direktörü ile, hakemi ile, futbolcusu ile herkesin birbirini tanıdığı, selamlaştığı ilimizde amatör maçlarda saygı çerçevesinde maçlar oynanmasını dilerim. Özellikle yöneticilere ve takım kaptanlarına önemli görevler düşüyor. Herkes antrenmansız, herkeste nabızlar yükselecek… Afyon amatöründe kavgaların, tartışmaların değil oyunun yorumlarını yapmayı istiyorum.

Herkese sağlıklı maçlar dilerim.