Bir ülkede yaşanabilecek en tehlikeli olay “Utanmazlığın Sınırı” na ulaşmaktır. Bu noktaya ulaşmak için yıllarca yoğun bir çaba göstermek gerekir. Sınıra ulaştıktan sonra makul düşünme, utanmazları ikna etme vb. olanaksızlaşır. Artık geçmişteki dürüst, namuslu günlerin hayali içinde vakit geçirirsiniz. Gelecek kuşakları nasıl kurtarırız hayaline dalarsınız.

Ummadığınız sayıda kişi gazete okumuyor, televizyon seyretmiyor. Akıl sağlığını biraz korumak için bu çareye başvuruyorlar. Gazetelerde en az bir sayfa cinayetler, ırza geçmeler, soygun vb. ayrılmış oluyor. Yakında gazetelerin sapıklar sayfasına yer verecekleri şüphesizdir. Maalesef benzer başlıklar haber programlarında da yer alıyor. Televizyonlardaki suçluları yakalama, her türlü hakaretin yer aldığı yemek pişirme, cahillerin yarıştığı bilgi programları da ahlaki değerlerimizi yok ediyor.

En tehlikeli olanı ise geleceğimizi yönlendirecek siyasilerimizden bazılarının medyada yaptığı konuşmalardır. Bu seviyesiz, hakaretlerle dolu konuşmalar ise insanları siyasetten uzaklaştırıyor. Önümüzdeki seçimlerle ilgili ilgisizlik bunun en güzel örneğidir. Büyük bir başarıyla insanı bozarak “utanmazlığın sınırına” ulaştık.

Hayırlı olsun.

Şen ve esen kalın.