AfjetAfyonspor’da geçtiğimiz hafta yeni bir süreç başlamıştı. Önce yönetimde başkan,sonra hoca değişmişti. 10 Kasım Çarşamba günü ise rakip ligin zirveye oynayan takımı Sakaryaspor idi.Maç öncesi puan durumuna baktığımda şunu gördüm; Bu maç Afjet’inplay of potasına tutunma maçıydı. ‘Ben de buradayım’ deme maçıydı. Maç sonunda puan tablosuna baktığımda ise aklıma Oğuz Atay’ın ünlü romanının adı geldi: “Tutunamayanlar

Sakarya Maç Öncesi Çekingendi

Maç öncesi geçmiş yıllarda oynana Afjet-Sakarya maçlarında Afjet’in belirgin bir üstünlüğü vardı. Stattaki taraftarlar da Sakarya’nın Afjet’e karşı şansı tutmadığını, bu maçta sürpriz olabileceğini, bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini söylüyordu.Bunda Afjet’teki teknik direktör değişikliğinin de etkisi vardı. Sakarya ligde şimdiye kadar kaybetmemiş bir takım… Ve sadece 2 gol yediler.Ligin en az gol yiyen takımı… Bu yüzden de zirvedeler. Evet, bu sene yenilgisiz ve takım savunması iyi olan bir takım oluşturdular.

Önce Cem Kavçak’ın Kadrosuna Bakalım

AfjetAfyonsporun yeni teknik direktörü Cem Kavçak kadroda sakatlık ve cezalılardan dolayıalışılmışın dışında bir kadro çıktı. Maça 11’i şu: Bayram Olgun, Alper Tursun, Taha Can Velioğlu, Erdinç Pekgöz, Melik Derin, Feyyaz Belen, Nazmi Candoğan, Yusuf Emre Kasal, Erhan Şentürk, Fatih Aktay, Celal Hanalp…. Kim yok? Doğan ve Süleyman sakat…. Mithat cezalı… Ama bunlar sezon içinde tabii ki olacak. Sakarya maçı öncesine gelmesi kötü oldu tabii ki.. Yerlerine oynayan oyunculara da her zaman güvenmek gerekir… Bu nedenle arka arkaya forma bulamasa da bütün oyuncuların kendini hazır tutması gerekir.

İlk Yarıda da Sakarya Daha Çok İstedi

Maçın ilk düdüğü ile birlikte Sakarya takımı ön alanda baskı ile başladı. Bu maçı sanki atan kazanır gibi bir görüntü vardı. Sakarya’nın oyun üstünlüğünü ele aldığı ve kaleyi tutmasa da fazlasıyla şut çektiği bir ilk yarı izledik. 18.dakikada da Hurşit ile golü buldular. Afjet ise hücum anlamında Erhan’ın yalnız kaldığı bir ilk yarı izledi. Yediği gol sonrası ceza sahası dışından kaleye şutları oldu. Sakarya ise Onur ve Tahir ile pozisyonlara girdi ki bir topları da direkten döndü. Afjet’te Mithat’ın ve Doğan’ın tabii ki hücum gücü arandı. Ama genel olarak ilk yarıda üstün olan takım Sakarya idi. Maçı daha çok istediler.

İkinci Yarı Çözüm Üretemedi

İkinci yarıya Yusuf Kasal’ın yerine Alaattin Hamza Ok’u orta sahaya alarak başladı Afjet… İlk ayrıda orta sahadaki pas organizasyonlarında yaşanan sıkıntı bunun nedeni gibi duruyor.Fakat ikinci yarıya da Sakarya hızlı başladı. 50 ve 57.dakikalarda arka arkaya net pozisyonları harcadılar. 62.dakikada da Feyyaz Belen’in yerine İsmail Haktan’ın oyuna alınması gol için atılan bir adımdı. Ama sonuç vermedi. Alınan risklerle birlikte 79.dakikada Sakarya’nın ikinci golü geldi. 80.dakikada oyuna girenin Cihan’ın son 10 dakikada oyunu çevirmesini ise sanıyorum kimse beklemiyordu. Daha erken alınabilirdi. Sonuç olarak istenilen puan ve puanlar alınamadı

Neden Tutunamayanlar?

Girişte de yazdığım gibi bu maçın adı “Tutunamayanlar.” Zira puan tablosuna baktığımda Afjet 10.sırada… Şampiyonluk yolu için 10 puan, play of potası için 6 puan fark var… Kimse bana “6 puan fark 2 maçta kapanır” demesinZira aslında oradaki durumda göz önünde bulundurulması sadece 6 puan değil Afjet’in önünde olan 5 takımdır. Yani bu 5 takımın da puan kaybetmesini beklemek gerekiyor. Öyle 2 maçlık bir durum yok. Hadi o takımlar kaybetti. Afjet bu 5 takımı geçecek futbolu oynuyor mu? Hayır.. İşte sorun burada… Evet, daha çok var.. Ama Teknik Direktör Cem Kavçak hocanın acilen bu takıma önemli dokunuşlar yapması gerekiyor. Haydi yine de ümit dolu bir son söz ile bitireyim.

SON SÖZ

Şimdi Afjet’in önünde zorlu Sivas Belediyespor deplasmanı öncesi 3 maç var: Turgutlu (i), Serik (D), Kahramanmaraş (İ)… 9 puan Afjet’iplayoff potasına doğru götürür. Başka bir sonuç Afjet’in bu sene orta sıra takımı içinde görüneceği izlenimi vermekten öteye gidemez. Zira playoff potasında önünde geçmesi gereken 5 takım var. Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş’unbu 3 hafta için olağanüstü bir durum ilan etmesini bekliyorum. Teknik Direktör Cem Kavçak’ında yukarı da yazdığım gibi önemli bir dokunuş yapması şart. Yüksek motivasyon ile bu maçlara odaklanmak şart.

3 hafta sonra şu başlığı atmak istiyorum: “Afjet Play Off Potasına Yeşil Işık Yaktı”