Yerelden biraz uzaklaşıp, genele doğru kafamızı çevirelim istiyorum.

Yakın zamanda gerçekleşen ve herkes için sürpriz olarak nitelendirilen bir görüşmeye gidelim.

Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesine.

Ne konuşuldu, görüşmenin maksadı neydi ve koltuk meselesi.

Millet ittifakının bir ferdi olan Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sonrası Millet İttifakından, Cumhur İttifakına bir transfer olabilir mi şeklinde kulis istişareleri fısıltı halinde duyulmakta.

İleriye yönelik bir tahminde bulunmak gerekirse, benim düşüncem seçime doğru Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakına destek vereceği yönünde.

Nereden çıkardın bunu sıradan bir görüşme de olabilir…

Bu çıkarımı yapmamın bir nedeni var. Görüşme sonrası Karamollaoğlu’nun yüzünde güller açıyordu. Tatminkar bir görüntüydü bu.

Nerede olsa bilirim bu görüntüyü…

İdeolojik olarak tamamen melez bir yapı olan Millet İttifakı’na Saadet partisi gibi Milli Görüş kökenli bir partinin entegre olamayacağı olsa da bunun çok uzun sürmeyeceği ve eninde sonunda taşların gerçek yerlerine oturacağını daha önce yakın dostlarıma pek çok kez ifade etmiştim.

Zira herşey aslına rücu eder sözü boş sıradan ve manasız bir cümle değildir.

Teşbihte hata olmaz.

Yakın Türk siyasi tarihine dönün ve bakın. Hangi sağ ve sol görüşlü iki parti uzun vadede birbirlerine tamamen entegre olmuş bir şekilde çalışmış?

Tarihte bunun örneği mevcut değildir.

Gelelim koltuk meselesine…

Bir kısım rahatsızlar… Rahatsızdan kastım görüşmelerden rahatsız olanlar kendi taraflarını ezilmiş gibi göstermek pahasına bu görüşmeyi bambaşka şekilde lanse etmeye çalıştı.

Pek çoğumuzda bu durumu yuttuk.

Güzel satranç hamlesiydi. Güzeldi lakin akılsızca yapılmış bir hamleydi.

Saadet lideri görüşme sonrasında PCR testi yaptırmadığını ve bu nedenle de mesafeyi korumak adına böyle bir durumun ortaya çıktığını ifade etti.

Hani geliyor gelmekte olan şeklinde son zamanların popüler bir söylemi var ya…

Cumhur ittifakına şimdiden hayırlı olsun diyeyim ben.

Zira geliyor gelmekte olan…