Bundan önceki köşe yazımı okuyanlar hatırlayacaktır, Dörtyol Mahallesinde yaralanan köpeğin normalde araba çarpması sonucunda değil, tüfekle her tarafına ateş edildiğini……

Çok sitem ettim, bunu yapan insan olamaz dedim,

Ne istediniz o ağzı olup dili olmayan havyandan dedim…..

Köşe yazımın ardından bir çok telefon geldi….

Duyarlılığımdan dolayı teşekkür edenler oldu, aslında teşekkür beklemiyordum sadece vatandaşların biraz daha duyarlı olmalarını istiyordum…..

Nerede olursa olsun, kim olursa olsun nerede bir canlıya eziyet edeni görürseniz lütfen ihbarda bulunun….

Bu yazımın hemen ardından hafta sonu ajanslara küçük bir çocuğun 3 köpeğin kapalı tutuldukları bahçeden, sokaktan bulduğu ahşap malzemeyi basamak yaparak nasıl kurtardığını izledim….

Görüntüler Afyonkarahisarımızın güzel İlçelerinden Şuhut’un Algöz Mahallesinde bulunan Şehit Ömer   Halisdemir Parkının yatkınında bulunan etrafı çevirili bir araziden çekilmişti…….

3 tane köpeğin yardım çığlıklarına sessiz kalmayan bir çocuk, bir çok yolu deniyor ve köpekleri kurtaramıyor……

Aradan birkaç dakika geçiyor ve aynı çocuk bu kez elinde ahşap bir tahtayı basamak olarak duvara koyuyor ve köpekler oradan çıkıp özgürlüğüne kavuşuyor…..

Hatta dayanamıyor küçük yavrumuz kurtardığı köpekleri sevmesi ise insanın içini ısıtıyor……..

Yüreğine sağlık küçük yavrucuğum, senin yaşın ne kadar küçük olursa olsun kalbinde, duyguların çok büyük iyi ki varsın……

***

AMAN PATLAMASIN

Hafta sonu whatsapp’tan bir görüntü geçti elime, görüntünün adresi Afyonkarahisar Merkez Karaman Mahallesi yani Afyonkarahisar Belediyesinin yan tarafı…..

Genç bir kardeşimiz evde yemek ocağın üstün de kalmış olacak ki, dolu-boş olduğunu bilmediğimiz tüpü yuvarlayarak götürüyor….

Önce izlediğimde hadi canım öyle şey mi olur dedim, tüpe topa vurur gibi götürüyor….

Tabiki elime geçen video 15 saniyelik bir görüntü olduğu için sonunun ne olduğunu tahmin edemiyorum…..

Aman kardeşim patlar, matlar maazallah hem kendini hem de çevredeki vatandaşları canını tehlikeye atma olur mu?

Tüpçünün yanında da çalışıyorsan dikkat et olur mu?

Şimdi ben bu yazıyı yazınca aklınıza bir şey gelmesin derdimiz o kardeşimizi rencide etmek değil, sadece vatandaşların biraz daha duyarlı olması noktasındadır diyor ve tüm okuyucularımıza saygılar sunuyor, iyi bir hafta geçirmesini temenni ediyorum……