AfjetAfyonspor’da 13.hafta maçında Turgutluspor’u evinde 4-0 ile geçti. 15.sıradaki rakibi yenmek kağıt üzerinde normal karşılanabilir. Ama özellikle geçtiğimiz hafta yaşananlarla bu maç “bir maçtan daha fazlası” idi. Bu maç önümüzdeki haftalarda üst sıralara tırmanma yolunda bir inancın göstergesi oldu. O inancın ilk sırasına ise valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in inancını koymak gerekiyor.

Önce Cuma Gününe Gidelim

12 Kasım Cuma günü Kanal 3’te Mehmet Emin Güzbey’inmoderatörlüğündeAfjetAfyonspor’a destek gecesi düzenlendi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve AfjetAfyonspor Başkanı Süleyman Karakuş’un da katıldığı programa şehrin önde gelenleri ve iş insanları bağlanarak maddi ve manevi olarak desteklerini bildirdiler. Bu organizasyonun gerçekleşmesi Vali Bey’in inancı ve yol göstericiliği ile oldu. İşte, Turgutluspor maçının ve sonrasındaki maçlarda devam edeceğini düşündüğüm takımın yükselme inancının ilk adımı, bu gecede yaşandı. Maçın giriş biletlerinin yönetim kurulu tarafından satın alınıp bütün halkın maça davet edilmesi inancın adımlarından biriydi. Tribünlerde de geçtiğimi haftalara göre büyük bir katılım oldu. Vali Bey’in inancına, belediye, yönetim ve şehir eşlik etti.

Maça Geçmeden Maç Sonuna Gidelim

Maç 4-0 bitti. Maç içinde tribünlerden “Büyük Vali” sloganlarını duyduk. Sahadaki enerjinin ve kulüpteki sinerjinin nedeninin  Vali Bey olduğunun bütün halk, tribünler farkında.. Dediğim gibi bu maç bir maçtan fazlasıydı. Futbolcular maç sonunda bu kez tarifi biraz daha farklı bir sinerji ile tribünleri dolaştı. Maç sonunda protokol tribünün önü de bayram yeri gibiydi. Coşku üst düzeydeydi. Bütün protokol takımı alkışladı. Karşılıklı mor-beyaz, şampiyon-Afyon sloganları atıldı. Protokol tribünün çıkışında ise Valimiz Gökmen Çiçek’i büyük bir sürpriz bekliyordu. Sülümenli’den gelen bir grup taraftar meşalelerle karşıladılar. Vali Bey’e karşı sevgi gösterileri oldu. Vali Bey de onlara sevgi ile karşılık verdi. İşte Turgutlu maçı sonrasına yansıyacağını düşündüğüm inancın başrolünde valimiz Gökmen Çiçek vardı. Bu yüzden başlığımız “VALİ BEY’in İnancı” oldu.

Maça Geçelim: Her Maç Zor

Turgutluspor ilk 11’inde 2000 doğumlu üstümde 5 oyuncunun olduğunu söyleyerek onların gösterdiği mücadeleye duyduğum saygı ile başlamak istiyorum. Rakip tablo üzerinde 15.sırada olsa da önceki birçok yazımda yazdım: Bu ligde kolay maç yok… Herkes bir mücadele içinde...AfjetAfyonspor’un şu an 18.sırada olan Niğdespor karşısında 0-0’lık sonuç ile ayrıldığını hatırlattığımda ne demek istediğim ve galibiyetin önemi daha iyi anlaşılacaktır, diye düşünüyorum.

Maç Hızlı Başladı

Maça Afjet Erhan Şentürk’ün kafa şutu, Turgutluspor ise karşı karşıya kaçırdığı pozisyon ile başladı.  13.dakikada Afjet’in ceza sahası dışından şutu geldi. İleride Fatih Aktay’ın arkasında Erhan vardı. Solda Melik, sağda İsmail Haktan vardı. Mithat ve Nazmi’nin yan yana oyununda Mithat daha ofansif oynuyordu. Sağ bekte Alper Tursun yerini alırken maçın sürprizi sağ bek Celal Hanalp’ın sol bekte başlaması idi. Bu uzun bir planlama mı yoksa bu maça özel mi, göreceğiz. 17.dakikada sol çaprazdan topun dibine iyi giren Melik Derin Afjet’i 1-0 öne geçirdi. 22.dakikada Turgutluspor’un sağdan ortasında arka direkte kaçırılan gol pozisyonu gördük. Yürekler ağza geldi. Sonraki dakikalarda da Afjet üstünlüğü bariz bir şekilde görüldü. 45+3’te İsmail Haktan’n sağdan ortasında Fatih topu Alper Tursun’a gol vuruşu için indirdi. Soyunma odasına 2-0 gidilmesi herkesi rahatlattı. İkinci yarı daha ortada bir oyun vardı. Afjet ikinci bölgede (orta saha) kaptığı toplarla hücum hattına hızlı çıkmaya çalıştı.  Dakikalar 66’yı gösterdiğinde defanstan hızla çıkan Taha Can topu orta sahanın solunda Melik’le buluşturdu. O da ceza sahası dışında Erhan Şentürk’ü gördü. Erhan da sırtı dönük pozisyonda sağdan ceza sahasına giren İsmail Haktan’ı  topla buluşturdu. O da arka direkt Fatih Aktay’ı golün içine soktu. Organize golle skor 3-0 oldu.  4.gol ise orta sahada kapılan topla İsmail Haktan’ın kaleci ile karşı karşıya pozisyonda bulduğu golle 73.dakikada geldi.

Mithat Pala Yıldızlaştı

Bu maçta özellikle ilk haftadan beri iyi oyunu ile dikkat çeken Mithat Pala yıldızlaştı. Belki golü yoktu ama hücum hattına gol toplarının çıkışı hep onunla oldu. Savunma anlamında da topu kapmak için gösterdiği mücadele takımı rahatlattı. Bu temposunu bir sonraki maçlara taşıması Afjet’in tırmanışında rol oynayacak…

Oyundan Zevk Alan Takım

Takım olarak sahada oynadığı oyundan zevk alan bir oyuncu grubu vardı. Herkes görev tanımlarını çok iyi yerine getirdi. Bu arada İsmail Haktan Odabaşı da geldiğinden beri en istekli maçını oynadı. Dakika 80’lerde bile sağdan attığı deparlarla dikkat çekti. Onun fiziki olarak güçlenmesi yeteneklerini göstermesini kolaylaştırıyor. Maça santrafor olarak başlayan Fatih Aktay golü dışında asistleri ve mücadelesi ile ön plana çıktı. Bazen orta sahanın sağına ve soluna gelerek takım savunmasına destek verdi.  Melik Derin daha özgüvenli oynadı. Nazmi Candoğan takımın diri kalmasını sağladı. Bu maçta şehirde oluşan enerjini ve inancın sahaya yansıdığını gördük. Bu da önümüzdeki haftalar için ümit verici oldu. Bu hafta, iki maçtır kazanan ve puan tablosunda Afjet’in hemen altında yer alan Serikspordeplasmanı var. Bu maç eğer Afjet sezon sonu playoff potasında yer alırsa emin olun sezonun en önemli maçı olacak. Bu maç işte devre arasına doğru playoff için yeşil ışık mesajı olacak üst sıradaki takımlara… Mesaj verilmeli… HDI Sigorta Afyon Belediye Basketbol takımı, ev sahibi olduğu maçta Aliağa Petkimspor’u 91-70 yendi. İlk yarıdaki 20-8’lik fark oyunu rahatlattı. Son sıradaki Petkim’i yenmek alt sıralardan kurtulmak için önemliydi.

VOLEYBOLA Hızlı Transfer Şart

Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Takımı hafta sonu içeride Altekma’ya 3-1 yenildi. Tehlike çanları çalıyor. Takım şu an son sırada… Özellikle düşme potasındaki rakiplerden olan Altekma maçı kazanılmalı idi. Geçen hafta da Solhan’a karşı alınan mağlubiyet vardı. İlk setin 29-31 kaybedilmesi moral düşüklüğü yarattı. İkinci set 28-26 alındı. Üçüncü sette ise inanılmaz servis hataları oldu. Kurtuluş için transfer şart. Hem de çok acil. Bu konuda yönetimi hafta için hızlı adımlar atmasını bekliyorum. Yoksa önceki yazılarımda da yazdığı gibi takım düşer. Takım geç kurulmanın sancılarını çekiyor. 

SON SÖZ

Afyon’da Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in futbol için oluşturduğu inanç takıma, yönetime, şehre çok olumlu yansıdı. Bu inanç bir sinerji oluşturdu. Devamlı olacağını düşünüyorum. Voleybolda da acil transferlerle şehirdeki üç farklı branştaki spor kültürünü canlı tutalım.