Pandemi sonrası güzel gelişmelerden biri de geçtiğimiz hafta Süper Amatör maçlarının başlamış olmasıydı. Bu hafta üçüncü hafta, maçlar bol gollü geçiyor.

Emirdağ Şampi… mi? 7-0

İlk üç haftayı farklı galibiyetlerle kapatan Emirdağspor sezona rakiplerine şampiyonluk mesajı vererek giriş yaptı. Bu hafta evlerinde Dinarspor’u 7-0 ile geçtiler. Aykut Yeşilyayla attığı 2 golle ilk 3 haftada 9 gole ulaştı. Ona Onurhan Gökdemir 2 golle eşlik etti. Defansta Kadircan’ın temiz oyunu dikkat çekiyor. Bundan sonra Emirdağ’ın önünün açık olduğunu görüyoruz. Arada sürpriz kayıplar olabilir ama ben Emirdağ içinüçüncü haftadan “Şampi…” kelimesini not ediyorum. Sahada rahat pas yapıyorlar. Bu tabii ki oyuncu kalitesinin yüksek olmasının getirmiş olduğu bir rahatlık. Dinarspor ise geçen haftaki Salar galibiyetindeki oyunu oynayamadı. Ben onların daha bir oyun oynamasını bekliyordum.

HocalarBelediyespor’danSessiz Sessiz 9 Puan: 4-1

Geçen hafta Hocalar’ın kadro kalitesinden bahsetmiştim. Onlar da 9 puan yaptılar. İyi bir oyunları var. Bu haftaÇay Çağlayan’ı 4-1 ile geçerken zorlanmadılar. Maçın başında yenik duruma düşmelerine rağmen stres yapmadan oynadılar. Rahattılar. İlk yarıda beraberliği, ikinci yarıda da galibiyeti buldular. Özellikle iç sahada rahat galibiyetler alacaklar gibi duruyorlar. Emirdağ’a rakip olabilirler mi? Bir sürpriz yapabilirler mi? Biraz daha izlemek gerekiyor. Sonuçta kazanarak gidiyorlar. Ciddiye alınmalılar. Sonuçta ister 1-0 olsun ister 7-0, her galibiyet 3 puan… 9.Haftada Hocalar-Emirdağ maçını şimdiden bekliyorum.

Susuz’un Enerjisine Dikkat: 5-2

Susuz Belediyespor bu hafta Şuhut’u kendi evinde 5-2 yendi. Özellikle ilk yarıda oyunu koparıyorlar.Müthiş bir enerji ile oynadılar, 4 gol buldular.Bu baskıya her takım dayanamaz. Özellikle duran toplarda çok iyiler. Profesyonel takım gibi duran top atıyorlar. Sezer attığı 2 golle yıldızlaştı. Bu sene daha sakin ve oyuna konsantre olmuş gözüküyor. Susuz bu maçta önemli bir galibiyet aldı. Susuz,önlerindeki 3 maçı kayıpsız geçerse 8.haftada Emirdağ deplasmanında ne yapacaklarını merak ediyorum.Zirve hedefleri var gibi ama bence ilerleyen haftalarda kulübenin zayıflığının sıkıntısını çekecekler. Emirdağ gibi geniş kadrosu yok. Yönetim elini cebine atmalı. Yoksa bu enerjiye yazık olacak.

Şuhut Hisar’ın da ben oyuncu kadrosunu beğendim. Bu yenilgiye takılmadan giderlerse üst sıralara doğru çıkacaklar… Zira iyi bir takıma yenildiler. Uşak’tan gelen oyuncu grubunu ben beğendim. Emre, Serdar ve Umut  ile  etkili olmaya çalıştılar. Susuz deplasmanındaki kayba takılmadan devam etmeliler. Çünkü çok zor bir deplasmanda ve iyi organize olan bir takıma yenildiler.

Demirspor-Karşıyaka : 3-1

Demirspor, Karşıyaka maçı baştan sonra denk güçlerin maçı gibi geçti. Maçın başında Furkan ile öne geçtiler. 25.dakikada Karşıyaka Oğuzhan ile golü buldu. Sonrasında maçın sonuna kadar başa baş mücadele oldu. Oyun iki takıma da geldi gitti. Karşıyaka galibiyet golünü bulabilecek pozisyonlar da buldu.Son dakikalarda orta sahalar çabuk geçildi. Güç düştükçe gerginlikler arttı. Maçın hakemi Yılmaz Kaldırım maç genelinde iyi bir maç yönetti. Pozisyonlara yakındı. Maçın böyle bitmesi beklenirken Demirspor orta sahanın solundan kazandığı duran topta ceza sahasında Ahmet Badak’ın kafası ile topu buluşturdu ve 2-1 öne geçti.  Arkasından da üçüncü gol geldi. Bu arada orta sahada oynayan genç 6 numaraları İsmail Yılmaz fizik kapasitesini artırırsa soğukkanlı ve iyi pas oyunu ile dikkat çekecek.Demirspor belirli bir düzende ve planda oynuyor. Oyuncular doğru pozisyon alıyor. Bu bilgi ile bir şekilde galibiyet golünü buluyorlar. Karşıyaka ise yetenekli oyuncuları ile maçı kazanabilecek duruma gelseler de maç içinde pozisyonlarını kaybediyorlar. Emirhan kanatta iyi. Oğuzhan ve Ömer orta sahada iyi. Ama takım olarak taktiksel disipline bağlı değiller. İyioyuncuları ile önümüzdeki haftalarda daha iyi olabilirler.

Salar, Bayat’a Patladı: 7-2

Geçen hafta 2-0’dan maç veren Salarspor bu hafta Bayatspor karşısında üstün bir oyun oynadı. İlk 25 dakikada 3 gol buldular. Bayat’ın pas yapan takımı bu hafta Salar’a direnemedi. Kadir 3 gol, Mahmut 2 golle takımlarını taşıdılar. Geçen haftaya göre kadroda revizyon yapmışlar.  Oyunları zamanla oturacak gibi duruyorlar. Bir geçiş dönemi yaşıyorlar. Özellikle kanatlardan oynadıklarında etkili oluyorlar. Bayat’ın 30.dakikada 10 kişi kalmaları da farkın açılmasında rol oynadı. Sedat Bayat’ın orta sahada pas istasyonunu yöneten oyuncusu idi. Bu hafta kulübeleri de zayıftı.

Döğer Puansız Devam Ediyor: 3-4

Döğerspor bu hafta kendi evinde Çobanlar’a 3-4 yenildi. Puansız devam ediyorlar. Biraz daha sakin oynamalılar. Maç içinde gereksiz gerginlikleri oluyor. Bu da onların maça konsantrasyonunu olumsuz etkiliyor. İç sahada ilk yarıda 4-1 yenik duruma düşmelerine rağmen ikinci yarı toparlandılar. Ama skoru bulamadılar. Çobanlar ise ilk yarıda buldukları 4 golün rahatlığı ile oynadılar. Murat Balcı tecrübesi ile takımı iyi yönetiyor. Emre Pektaş’ın iyi oyunu dikkat çekiyor. Attığı iki golle takımını taşıdı. Onların da kulübesi biraz zayıf.

Son Söz

Bu hafta çok gol izledik. Çok gol izlemek güzel. Ama bu durum takımların defansif anlamda eksik olduklarını da gösteriyorlar. Oyundan kolay kopan bir görüntü var. Tamam, burası amatör.. Ama takım oyunlarında, savunma anlayışında ve hücum organizasyonlarında biraz daha güzel maçlar izlemek istiyor insanlar.

Sağlıklı maçlar dilerim.