Gazetecilik hayıtımın başladığı 2005 yılından bugüne kadar hemen hemen İl Genel Meclisi toplantılarını yakından takip eden bir gazeteci kardeşiniz olarak her yılın Kasım ayı bütçe döneminde birçok haber yaptık. “Öncelik eğitim”, “Aslan payı eğitime ayrıldı” diye….

Elbette ki eksiklikler giderildi,

Yeni yeni binalar kazandırıldı. Buna söyleyecek veya eleştiri yapacak değiliz.

Ancak aklıma takılan bazı soruları da yazıda değinmemin bir sakınca yaratacağını düşünmüyorum….

2019 yerel seçimlerin ardından 2,5 yıl geçti.

İl Genel Meclisin başında Afyonkarahisar’da 2 dönem belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçi yani Burhanettin Çoban var….

Burhanettin Çoban’ın siyasetçiliğine hayranım, AK Parti İl Başkanlığı döneminden bu yana tanırım. Belki de 4-5 defa birlikte canlı yayına çıkarak program yaptık.

Hiçbir zaman sözünü esirgemez, yeri gelir en son söyleyeceğini başında söyler…

Bunun en güzel örneğini de geçtiğimiz günlerde bir toplantıda yaşadık…..

Başkan Çoban, partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'nda Afyonkarahisar’da 60’a yakın okulun eğitime dayanıksız olduğunu açıkladı…..

Daha sonra ise, Kasım ayı toplantısında da konuya değindi ve Afyonkarahisar'da 60'a yakın okul binasının riskli olduğunu ve Milli Eğitim'in bunu kamuoyundan gizlediğini söyledi

 “Mesela şimdi Şemsettin yıkılıp yeniden yapılacak. Atatürk yıkılıp yeniden yapıldı. Bu rapor geleli 3-4 yıl olmuş. Milli Eğitim deseydi ki ‘Atatürk İlkokulu riskli bina çıktı'  hangi veli çocuğunu o okula gönderebilir? Şu anda bu şekilde Afyon'da 50-60 okul var.  Riskli olan. Milli Eğitim bunu açıklayamıyor. Kamuoyunda infial olur” demişti

Açıklamanın ardından birçok eleştiri aldı, birçok yerde konuşuldu.

Elbette gönül isterdi ki bu okulların ismi açıklansaydı ama böylesine ciddi bir konunun açıklanmasının infial yaratacağını da en azından bizim kadar düşünmüştü.  

Ancak ne olursa olsun Başkan Çoban doğru bir yaraya parmak bastı ve herkesin bilmesi gerekeni kamuoyunda paylaştı….

Aslında burada sorulması gereken soru şudur?

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın bunu biliyordu da neden açıklayamadı?

Allah korusun bir kaza esnasında ölümlü veya yaralanmalı sonuçlar çıksa bunun vebalini ve hesabını kim verecekti…

Şimdi gelelim dünkü İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 18. Bileşiminde görüşülen gündem maddesine…

Bayat’a bağlı Aşşağıçaybelen, Yukarıçaybelen, İnpınar, Akpınar ve Sağırlı Köylerinin öğrencileri ortak alanda bulunan İmrallı Köyünde taşımalı eğitim yapıyor…

İmrallı Köyünde bulunan okulun ise temelinde çökme ve kaymalar olduğundan dolayı okulun yenilenmesi talebinin bütçe döneminde değerlendirilmesi komisyon tarafından uygun görülüyor…

Allah korusun İscehisar Çatagıl Köyünde yaşanan kazadan sonra bir acı daha kaldıracak gücümüz kalmadı….

İl Genel Meclisi 2022 yılı bütçe görüşmelerine başladı. Cumartesi ise meclis bütçeyi oylayacak.

2022 yılının tahmini bütçesi 215 milyon TL olarak karara bağlanması bekleniyor…

Peki, bu bütçenin ne kadarı eğitime ayrılır buna ayrı bir şekilde inceleyip inşallah bir sonraki köşe yazımda elimde bulunan yılların bütçe taslaklarıyla karşılaştırıp okuyucularımızla paylaşacağım…

Bu arada bir hatırlatma daha yapayım,

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası Karaman İş Merkezinden taşınarak, Selçuklu Mahallesinde bulunan Süleyman Demirel Fen Lisesinin yanındaki ihtişamı ile görenleri gururlandıran ve Milli Eğitime yakışan yeni binasına geçti. Bilmeyenler için duyurulur…

Bu binanın bazı sıkıntıları yok değil.

Bunu da ilerde yazarız.