AfjetAfyonspor 17.hafta maçında kendi evindeBayburt GÖİ ile karşılaştı. Maç öncesi sıralamada rakibinin altında bulunan AfjetAfyonspor geriye düştüğü maçı ikinci yarı çevirdi ve rakibinin üstüne çıktı. 90 dakika sonunda tabela 2-1’i gösterirken 6 puanlık maç geleceğe dair ümitleri artırdı.

Maç Öncesine Gidelim

Son iki maçını kazanıp Afyon’a moralli gelen 30 puanlı Bayburt GÖİ iyi bir takım. 23 gol atıp 15 gol yemişlerdi. 9 galibiyet, 3 beraberlik, 5 mağlubiyetleri vardı.AfjetAfyonspor ise efsane Sivas Belediyespor maçını 3-0’dan 3-4 kazanıp moral ve enerji dolu ile maça çıktı. Tribünler sezonun en dolu maçına sahne oldu.

Afjet Başladı-Bayburt Attı

Maça AfjetAfyonspor hızlı başladı. Önce 5.dakikada Fatih Aktays, ardından 8.dakikada Mithat’ın şutları gol için ümit verdi. Coşku vardı. Bütün takım istekliydi. İlk dakikalardaki baskı ve tempo gol getirmedi. Gelse tabii ki daha kolay bir maç olabilirdi. Bayburt 27.dakikada golü buldu. Bundan sonra ilk yarının sonuna kadar dengede giden bir oyun oldu. İlk devrenin sonunda taç çizgisi kenarında pozisyondan kaynaklı gerginlik oldu. Bu bence ikinci yarı öncesi geri dönüşün ilk kıvılcımı oldu.

İkinci Devre Geri Dönüş

Soyunma odasında şunun konuşulduğuna eminim:Sivas deplasmanında alınan 3-4’lük maça yazık olmasın. Oradaki emeğe yazık olmasın. Buradan da aynı o maçta olduğu gibi dönülebilir. 1 gol atılırsa 2.gol de gelir.”Bu cümlelerle ikinci yarı başladı. Golün erken gelmesi çok önemliydi. Baskı ile başladı Afjet…. Baskı penaltı getirdi. 50.dakikada Erhan ile eşitlik geldi. Bu gol hem tribüne hem sahaya enerji getirdi. Seyirci işin içine girdi. Önce 58.dakikada isyan başladı. Saha içinde gerginlik oldu. Mithat ve Erhan sarı kart gördü. Ama bu dakikada iki takım arasındaki gerginlik seyircinin de devreye girmesi ile bir anlamda iyi dahi oldu. Biz bu maçı alacağız, cümlesi saha içi itişmelerde anlam buldu. Hani “Burası Afyon buradan çıkış yok” gibi aslında her statta söylenen cümleler gerçekten o dakikadan sonra çok belirgin oldu. Dakikalar 63’ü gösterirken o dakikalarda sağ önde oynayan Alper Tursun’un golü geldi: 2-1…

Oyuncu Performansları Artıyor

Doğan Ateş uzun süre sonra kulübedeydi. 33.dakikada sakatlanan Melik Derin’in yerine girdi. Bıraktığı yerden devam etti. Kalede Anıl Atağ maç boyunca konsantrasyonu yüksek oynadı. Mithat özellikle ilk yarıda büyük bir enerji ile oynadı. Fatih Aktay attığı goller ile daha özgüvenli oynuyor. Erhan Şentürk, forvet arkası biraz daha serbest oynuyor. Celal Hanalp bir süredir sol bekte devam ediyor. Alışmış görünüyor. Alper Tursun hem sağ bekte hem de ikinci yarı sağ önde iyiydi. Orta sahaya girerek oynadı. Ceza sahasına girmekten çekinmeden oynadı ve golünü de attı zaten. Nazmi ve Erdinç tandemi pozisyon vermedi.

  •  

Özellikle ikinci golden sonra Bayburt’un ceza sahasının sol arkasında bulduğu pozisyonun nedenleri iyi analiz edilmeli. Özellikle kanatlardan arkaya yapılan ortalarda sorun oluyor. Yine son dakikada sol kanattan gelen ortaya altı pas içinde Bayburtlu oyuncunun iyi kafa vuramadığını belirtelim. 2-2 olabilirdi. Teknik ekip bu noktaları analiz edecektir. Bu tür dengeli takımlara karşı özellikle duran toplar skor belirleyici olabiliyor. Yenilen gol de kornerden geldi. Dikkat.

Bu Maç 6 Puanlık Maçtı

Önceki yazılarımda yazdım. Afjet son dört haftanın üçünde üst sıra takımları ile oynayacaktı ve buradan 3 puanlar alınmalıydı. Özellikle iç sahada kazanmak çok önemliydi. Zira ikinci devre deplasmanlar daha zorlu olacak. İç sahada kaybedilecek her puan ahlar vahlar içinde sezon sonu aranabilirdi. Aranmaması için Sivas, Bayburt, Çorum maçları çok önemliydi. İlk iki maç kayıpsız geçildi. Süper oldu.

Kavçak: “Birlik ve Beraberliği Aşıladık”

Teknik Direktör Cem Kavçak maç sonu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Maçın zor geçeceğini biliyorduk. 1-0’dan geri dönüş çok güzeldi. Oyuncuların reaksiyonu güzeldi. Hele böyle bir rakibe karşı.  Önümüz açık. Şimdi 2 maçı ve Türkiye Kupası maçını güzel bir şekilde atlatmak istiyoruz.  Devreye iyi bir şekilde girmek istiyoruz. Afyon’un hedefi hep üst sıralardır. Sakatlarımız var. Geldiğim günden beri birlik ve beraberlikten bahsediyorum. Bunu aşıladık. Giren çıkan herkes, genci yaşlısı, elinden geleni yapıyor.”

Afyonspor Zafer Marşı Çok Güzel Olmuş

Tribünler bu maçla beraber Afyonspor Zafer Marşını da ilk kez dinlediler. Valiliğin organize ettiği çalışma ile Dumlupınar Bilsem müzik öğretmenlerinin yaptığı söz ve beste ile tribünler coşkuyu hissettiler. Ben beğendim. Güzel marş olmuş. Sözleri anlamlı, müziği coşku verici. Gol sonrası ritme bütün tribünler eşlik etti.

Basketbol: Efes Maçının Hikayesi Farklı

Geçen senenin şampiyon olan Anadolu Efes ligde tek mağlubiyetini Afyon deplasmanında almıştı. Oradan bu günlere gelindi. HDI Sigorta Afyon Belediyespor maça tamamen gençlerden kurulu bir takım ile çıktı. Anadolu Efes de bu maçta gençlerle oynadı. As oyuncularını getirmedi. Gelen bazı yabancılarını da oynatmadı. Skor 83-140 oldu. Daha fazla olabilirdi. Geçen sene Avrupa hayalleri kuran takım lige nasıl devam edecek, yeni sezon ne olacak, hedefler ne soruları cevap bekliyor. Önümüzdeki günlerde yeni gelişmeler olacak. Bu arada Anadolu Efes Baş AntrenörüErgin Ataman maç sonunda maça gelen seyirciye dikkat çekti. Seyircilerin genç oyunculara desteğine değindi ve bu maça gelen herkesi İstanbul’da bir Eurolig maçına davet etti. Anlamlı cümlelerdi.

Sergen Yalçın’ın İstifası ve Soru İşaretleri

Beşiktaş’ta son sezonun şampiyon teknik direktörü Sergen Yalçın’ın istifası yönetim tarafından kabul edildi. Bir süredir bu sinyaller söylemlerle verilmişti. Bu istifanın ardından takım 4-2 yendi. İstifanın nedenleri ve perde arkasının önümüzdeki günlerde aydınlığa kavuşacağını düşünüyorum.

Son Söz

Bayburt maçından sonra takım izin yapmadı. Hemen pazartesi günü antrenman yaptı. Yani salıya kadar izin olmadı. Kazanan takım yorulmuyor tabii ki. Kazandıkça antrenman daha zevkli oluyor. Hedefe ilerlenildiğini görmek takıma enerji veriyor. Sarıyer ligin 16.sırasında, kümede kalmak için mücadele veriyor. 4 galibiyetleri var, hepsi kendi evinde ve daha önce BAYBURT’u 3-0 ile geçtiklerini hatırlatayım. Küçümsenmemeli…. Zira her takım bir mücadele veriyor. Kolay maç olmasını beklemeyin. Afjet bu maçta mücadele yanında futbol aklını da ortaya koymalı. Akıllı organizasyonlar skoru getirecektir. Özellikle skor erken bulunursa kolay maç olabilir ama ikinci yarının özellikle 60’tan sonra koparılacak bir maçı da olabilir.Ardından ligin son haftasında Çorumspor gelecek. Bu hafta itibarıyla altlı üstlü sıralanıyor iki takım. Aynı Bayburt maçı gibi yüksek taraftar desteği olmalı. Devre arasında 2 galibiyet daha alınarak ve 37 puanla girilmesi ikinci yarı öncesinde playoff potası içindeki rakiplere karşı büyük avantaj getirecektir. Şampiyonluk mu? Şimdilik onu dillendirmeyelim. Devre arasında onun analizini yapacağız.