Geçelim işin edebi kısmını! Zaten bu zorlukları bizler yaşaya yaşaya sizlerde okuya okuya eminim bıkma noktasına gelmişsinizdir.

Bodoslamadan konuya dalalım istiyorum.

 Ben memleketimi çok seviyorum!

Hemen sürekli haber yaparak kötüleyerek mi bunu yapıyorsun diyen tröller olacaktır. Bir sakin!

Serinden gelin. (Sözüm onlara…)

Memleketimizi seviyorum bu yüzden yazıyorum. Memleket milliyetçiliğinin ne manaya geldiğini biraz idrak edenler benim bu sözümün ne anlam taşıdığını çok net bir şekilde anlayacaklardır.

Memleketin taşını toprağını sakınmak nedir?

Eğer bir temizlik işçisiyseniz ve memleketinizi çok seviyorsanız işinizi en iyi şekilde yaparak bu sevgiyi fiziki bir eyleme dökmek istersiniz öyle değil mi?

Bir örnek daha…

Diyelim ki bir bilim adamısınız… Ve dahi memleketinize olan sevginizi ifadelendirmek adına o memleket insanları için kolaylaştırıcı buluşlar üretmeyi kendinize erek edinirsiniz.

Peki, ya gazeteci iseniz…

Memlekette ne kadar legal kıyafet adı altında kan emici varsa ya da bürokrasiyi basamak olarak kullanan bürokrat varsa kaleminizle bunları ayyuka çıkarmayı aksaklıklar varsa giderilmesi hususunda haberler yaparsınız.

Yaptığım iş hasebiyle kimseye kin, nefret gibi düşmanca hisler beslemek gibi bir lüksümüz yok. Haber tanımında yer alan objektif  bakış açısı tek gayemiz.

Yukarıda anlattığım şeyler dışında Bolvadin’de cereyan eden bir olayı sizlere köşe yazısı yoluyla da izah etmek istiyorum. Zira kişisel hırs ve isteklerinden arınmış bir gazeteci olarak kamu adına canım yanıyor. Kamu yararını gözeterek Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdürü Derviş Özçal’ın -ki bu bir kurum amiridir- böyle bir bencilliği nasıl yapabildiğini anlamakta güçlük çekiyorum. Kurumun kapalı garajında durması gereken kurum araçları yerine bir göz attığımızda bir de ne görelim!

Kurum araçları dışarıda tutulurken Derviş Özçal’ın aracı kurum araçlarının garajında duruyor!

Peki neden?

Devlet kutsal değil miydi?

Devletin nezdinde kurum araç gereçleri kutsal değil miydi?

Nerede kaldı bu kutsallık?

Orası sizin babanızın kurumu mu Sayın Özçal?

Sizin şahsi aracınız, vatandaşın vergileriyle kurumun ve dahi devletin araçlarından daha mı değerli!

Yaptığınız şeyin adı şahsi aracınızın değerinin düşmemesi için kurum araçlarını dışarıya atmaktan mütevellit bencillik esasına dayalı bir eylemdir.

Derhal bu eylemden vazgeçin Sayın Özçal!

İlgili amirinize durumu bizler izah etmeden sizler çıkın ve “Evet böyle bir durum oldu Bolvadin halkından özür diliyoruz” şeklinde bir açıklama bekliyoruz sizlerden.

Ayıptır…

Günahtır…

Yazıktır…