Afjet Afyonspor 18.hafta maçında deplasmanda Sarıyerspor ile karşılaştı. Son 3 maçta elde ettiği galibiyetlerle Sarıyer maçına çıkıldı ki bu maçların son ikisi Sivas Belediye ve Bayburt gibi zorlu maçlar olması yanında geri dönüş maçları idi. Sarıyer’in küçümsenmemesi gerektiğini önceki yazılarımda belirtmiştim. Zorlu bir maç oldu ve sahadan 1-2’lik skorla ayrılan Afjet play off potası içinde 5.sıraya yerleşti. Bu skorla play off potasını Afjet’in sıcaklığı kavurmaya başladı.

CEM KAVÇAK’IN 3 HAFTA ÖNCEKİ

CÜMLELERİNİ HATIRLAYALIM

Teknik Direktör Cem Kavçak 7-0’lık Kahramanmaraş maçının sonunda yaptığı açıklamayı hatırlatayım ki takımın aldığı yolu daha iyi görelim. O zaman takımın 25 puanı vardı. Kavçak, ilk yarı sonunda 31 puan hedefi koyduklarını dile getirmişti.“Biz bu 4 maçtan öncelikle ikisini kesin kazanmalıyız. 6 puanı almalıyız. Üzerine de daha sonra 2, 3 veya 4 puan daha alırsak 33-34-35 puanla ilk yarıyı tamamlayabilirsek çok iyi olur.” demişti. 4 maçın 3’ü kazanıldı ve 34 puana ulaşıldı. Özellikle kazanılan maçların doğrudan rakip olduğunu tekrar hatırlayalım. Sarıyer maçının da kazanılması ile üç haftada 9 puan alındı ve son haftaya adım atıldı. Son hafta oynanacak Çorumspor maçına değineceğim ama önce Sarıyer maçına gidelim.

MAÇ ÖNCESİNE GİDELİM

Türk sporunun köklü takımı Sarıyerspor geçen sene son maçta play off şansını kaybetmiş bir takımdı. Bu sene ise küme düşme potasındalar. Kağıt üzerinde kolay gibi görünebilirdi. Ama bu ligde her takım sürpriz yapma potansiyeline sahip. Afjet son iki maçını geri dönüşlerle kazandı. Bu galibiyetler geleceğe yönelik enerji ve ümit verdi. İki zorlu rakibe karşı dönmek önemli. İkinci yarı zorlu maçlar da ve geriye düşülen maçlarda bu maçlar hatırlanacak ama inşallah öyle geriye düşme olayı olmaz.

MÜCADELE VE SABIR

Teknik Direktör Cem Kavçak maç öncesi soyunma odasında öğrencilerine şöyle dedi: “Sabırlı Oynamamız lazım. Saha ve hava şartlarını unutmayın. Biz her maç gol attık, yine atacağız. Biraz daha mücadele ve temaslı oyun istiyorum. Haftalardır kazanan bir oyuncu grubuyuz. Zevk alarak oynayıp maçı kazanın.” O da bir şekilde golü bulacağını düşünüyordu. Evet, Afjet hücum anlamında formda ama savunma anlamında da bütün sıkıntılarını gidermiş değil. Gol yeme alışkanlığı da var. Hoca Sarıyer’e karşı gol yemeyeceklerini düşünmüş olabilir. Bunun için de rakibin direncine direnç ile karşılık vermek gerektiğini söyledi. Daha sonra ise futbol aklı ve sabır ile kazanma planı yapmıştı. İkinci yarıda da olsa skoru buldu.

SARIYER HIZLI BAŞLADI

İlk 10 dakikada Sarıyer’in iki pozisyonu vardı. Onlar da ilk dakikalarda bulacakları şok golle Afjet’in gardını düşürmeyi hedeflemişler belli ki… Güçlü giriş yaptılar. Sonra ise Afjet oyunu dengeledi. Daha fazla şut ve pozisyon bulundu ve ceza sahası dışından Mithat Pala’nın şutu direkten içeri girdi. Ardından Sarıyer gibi alt sıradaki takımlar moral olarak bozulabilirdi ama bozulmadılar. Oyuna ortak olmak için organize olmaya çalıştılar. 38.dakikada golü de buldular. Kaleci Anıl Atağ’ın gol öncesi kurtarışlarını da unutmayalım.

İKİNCİ YARI DAHA SOĞUKKANLI VE DAHA ORGANİZE BİR AFYON

Devreye 1-1 girilmesi Sarıyer için motive edici oldu. İkinci yarı Afjet topu biraz daha fazla ayağa oynayınca kalite farkı ortaya çıktı. Defans arkasına koşular yapıldı. Bu koşulara soğukkanlı ve panik olmadan net paslar eşlik edince pozisyonlar hissedilmeye başladı. 60.dakikada Doğukan Emeksiz’in golü de organize bir atakla geldi. Sonraki dakikalarda 2-1’lik skor yine sıkıntı yaratsa da skor korundu. Sarıyer 2-1’den sonra da oyundan kopmadan oynadı. Ben Sarıyerspor’u beğendim ve ikinci yarı bulunduğu konumdan yukarılara doğru çıkacağına inanıyorum. Birkaç transfere tabii ki ihtiyaçları var. Afyon kesinlikle puan sıralamasının üstünde oynayan bir takımı mağlup etti.

SON RAKİP ÇORUMSPOR

Son 4 maçını kazanan Afjet Afyonspor son hafta maçında aynı puana (34) sahip olduğu rakibi Çorumspor ile karşılaşacak. Taraftar desteği ile 3 puana ulaşılmalı. Aslında Sarıyerspor maçından çok bu maçta mücadele ve sabır gerekiyor. Kanat organizasyonları dışında duran topların skoru belirleyeceğini düşünüyorum. Atanın kazanacağı bir maç olabilir. Her iki takım da önce kaybetmemek için oynamayabilir ama ben özellikle ligin ikinci yarısının son haftasında play of potasına ortak girecek bir Çorumspor’un bu haftaki Çorumspor’dan daha tehlikeli olacağını düşünüyorum. Bu nedenle daha cesur bir oyun bekliyorum. Buradaki 3 puan altın puan olacaktır.

ÇORUMSPOR  YEMİYOR VE 60’TAN SONRA ATIYOR

 Çorumspor ligin en az gol yiyen ikinci takımı. 18 maçta 9 gol yemişler. Şüphesiz takdir edilmesi gereken bir performans. Bu tür takımlara karşı ekstra duran top organizasyonları lazım. Ekstra farklı oyun kombinasyonları lazım. Bu hafta içi takım buna çalışacaktır. Bu tür iyi savunma takımlarını şaşırtacak bir iki farklı organizasyon lazım. Afjet de ligin en çok gol atan takımı (35 gol).. Çorumspor 27 gol atmış ama ben şuna dikkat çekmek istiyorum. Özellikle ikinci yarıları çok etkililer. 60.dakikadan sonra gol yollarında çok iyiler. Bu nedenle 60.dakikadan önce iki farklı skor yakalanırsa iyi olur. Yoksa son 30 dakika sıkıntılı bir maç izleyebiliriz.

SON SÖZ

Afjet Afyonspor ligin son haftasına ümitle gidiyor. Skor ne olursa olsun artık herkes biliyor ki Afjet ikinci yarı play off potasının içinde olacak. Yükselen bir grafiği var. Bu grafiğin son noktasına gelindi. Afyon Zafer Stadı taraftarı ile rakipler için içinden çıkılması zor bir stat oluyor. Çorumspor maçını da kazanmamak için bir neden yok. Son hafta çok zorlu maçlar var. Sakarya- Sivas Bel., Hekimoğlu-Ankaraspor, Son haftada Afjet’e son bir galibiyet daha yakışır. 2021’i zafer ile kapatıp Zafer Yılı olan 2022’ye adım atılırsa süper olur.