Ülkecek ne zaman akıllanıp üretime gerekli önemi vereceğiz merak ediyorum...

Sürekli iktidar eleştirisi yapıyorsun şeklinde düşünenler olacaktır lakin Ak Parti'nin alkışlanacak hareketleri de var.

Milli savunma hamleleri...

İçerisinde bulunduğumuz garip ekonomik süreç bize bir kez daha gösterdi ki en az milli savunmada yapılan yerli üretimler kadar yaşamın her alanında üretebilen bir Türkiye gereklilik hali arz etmektedir.

İğneden ipliğe elektronikten gıdaya her şeyi üretebilecek duruma geldiğimizde doların kaç lira olduğunun bir önemi kalmayacaktır. İşte o zaman Japonya örneğini göğsümüzü gere gere verebiliriz. Zira şu durumda daha bir hafta öncesine kadar yapılan "Ee Japon yeni dolar karsısında yüzde bire tekabül geliyor" şeklinde ki saçmalık seviyesindeki müdafaa daha anlamlı bir hal alacaktır.

Üretimden de önce yapılması gereken ilk iş ise geri dönüşüm olayını kavrayarak tükettiğimiz her şeye geri dönüştürme gözüyle bakabilecek hale gelmeliyiz. En basit örnekle yediğimiz bir gıda ürününün paketini bile nasıl dönüştürebiliriz bilincinin aşılanmasıdır. Yetişkin bireyler için bu çok zor olsa da gelecek teminatı çocuklarda bu alanda gerekirse zorunlu ders ya da aktiviteler olmalıdır diye düşünüyorum. Belki çok klişe olacak ama maalesef ağaç yaş iken eğiliyor.

Günümüz dünyasında tek geçerli para birimi enerjidir. Enerjiyi elde etmenin pek çok yolu olsa da en az tercih edileni geri dönüştürülebilir enerjidir. Nasılsa hali hazırda petrol çıkıyor gezegende…

Kazın ayağı öyle değil Azizim!

Rahmetli Sakıp Ağa’yı hepiniz bilirsiniz… Günümüzde ömrü vefa edipte yaşasaydı bu konuyla alakalı tüm sempatikliğiyle kuracağı üç cümle ardı ardına; geri dönüşüm, geri dönüşüm ve yine geri dönüşüm olurdu.

Acizane..!