Afjet Afyonspor’da ligin ikinci yarısının ikinci maçı olan Vanspor maçı hava koşulları nedeniyle ertelendi. Şimdi hedef hava koşulları nedeniyle bir erteleme olmaz ise Somaspor maçına gözler çevrilmişti. Ancak Soma maçıda ertelendi. Hal böyle olunca gözler hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Ankaraspor  maçına çevrildi. Bir süpriz yaşanmaz ise Ankaraspor-AFJET Afyonspor karşılaşması Cuma günü netlik kazanacak, Bu zaman zarfında AFJET Afyonspor'un teknik ve oyuncuların bu arayı iyi değerlendirmesi  gerekiyor. 

Takım içinde sıcak gelişmeler yaşandı. Erdinç ve Doğan ayrıldı. Play off hedefindeki Afyonspor transferlerle güçlenme peşinde iken kazan kaldıran futbolcularla uğraşmak zorunda kalıyor. Futbolda Kriz var. Basketbolda ise NBA çıkışlı transferler heyecan yarattı. Futbolda da aynı basketbol gibi NBA heyecanı yaratacak oyuncu transferi şart. Yoksa sonuç hüsran olabilir.

Bodrumspor Maçı Soğuk Duştu

Bodrumspor maçı bu sene içeride kaybedilen ilk maçtı. Eksikler vardı. Takım orta sahada ritim bulamamıştı. Bu yenilgi ikinci yarı öncesi uyarı niteliğinde bir maçtı. Zira eksik kadro takımı ilerleyen haftalarda zora sokabilir. Bu maçta belirli noktalardaki eksiklikler net olarak görülürken orta saha ve hücum anlamında da boşluklar oluşmuştu.

Orta Sahaya Barış Zeren Takviyesi

İlk yarının sonundan itibaren orta sahaya transfer gerekli demiştim. Özellikle Doğan ve Mithat’ın yokluğunda Celal Hanalp zorunlu olarak ortada oynamıştı. Nazmi de uzun süredir oynadığı stoperden orta sahaya çekilmişti..  Galatasaray alt yapısı çıkışlı Barış Zeren Ankaraspor’dan alındı. 22 yaşında… Bu sezon 8 maçta toplam 222 dakika süre aldı. Ankaraspor’da genel olarak yedek olan bir oyuncu idi. Ön yargılı değilim ama lig 10.su Ankaraspor’un yedek oyuncusu alınıyor. Evet, transfer zor..Evet, transfer lazım. Ama doğrudan takımda oynayacak, zorlu maçlarda ağırlığını koyacak bir orta saha gerekliydi. İnşallah ben yanılırım ve bu satırlarda Barış için güzel cümleleri de yazarım.

Erdinç ve Doğan Krizi Takımı Nasıl Etkiler?

Erdinç uzun zamandır stoperde oynuyordu. Bu sene 18 maçta oynayan istikrarlı bir oyuncu idi. Doğan Ateş orta sahada etkili bir oyun oynuyordu. Gol atamamıştı ama mücadelesi ile orta sahaya ağırlığını koyuyordu.  İki oyuncu da hafta içi sözleşmelerini tek taraflı feshettiler.  Kulüp bu açıklamalara yazılı cevap verdi. Erdinç Pekgöz için alacakları olan 120 bin tl yatırıldığı, buna rağmen futbolcunun mutsuz olduğunu ve sözleşmesinde iyileştirme istediğini söylemesine olumlu karşılık verilmediği, Bodrumspor maçının ikinci yarısında ağrısı olduğunu söyleyerek oynamadığı, Vanspor kafilesinde sakatlık nedeniyle yer almak istemediği, sağlık muayenesine de gitmek istemediği kulüp tarafından açıklandı. Bu yazılı açıklamanın satır aralarında “suçlayıcı” önemli cümleler var. Açıklamada Doğan Ateş ile ilgili olarak da alacağı olan 80 bin TL’nin yatırıldığı, futbolcunun sağlık muayenesine girmek istemediği, sakatlığının 8 hafta sürecek olmasına rağmen oyuncu ile yola devam edilme kararı alındığı cümleleri yer aldı. Yine yönetim bu iki oyuncuyu takımda huzursuzluk çıkarmakla, yönetim ve taraftarın arasını açmakla suçlayıcı cümlelere yer verdi.  Açıklama sonunda “Hiçbir oyuncu Afyonsporumuzun üstünde değildir”cümlesi yer aldı.

Kriz Var- Çözüm Ne?

Her iki oyuncuda hukuki olarak kendilerini sağlama almadan sözleşmeyi feshetmez. Yönetim de hukuki olarak üzerine düşeni yaptığın dile getiriyor. Tamam. Ama belli ki artık bu iki oyuncu yok. Kriz takımı etkilemesin..Ya da takımda başka kriz çıkaran oyuncu var mı? Başka ayrılan olacak mı? Cihan Özkara ayrılmıştı. İsmail Haktan’ın ayrılacağı konuşuluyor.. Ligin ilk yarısında çıkış yakalayan, motivasyonu yüksek olan bir takımın kriz yaşamaması beklenir. Herkes kazanmaktan mutludur. Ödemeler de yapılıyor.. Bu krizler bir anda mı oldu? Bu oyuncuların ayrılması ihtimaline karşı transfer listesi hazırlanmadı mı? Zaten takım iyi giderken de sol bek, orta saha kanat, merkez orta saha oyuncusu şart demiştik. Ama bunlar takımdaki kadronun korunacağını ön görerek yazdıklarımdı. Şimdi ayrılanlarla beraber oyuncu ihtiyacı arttı. Hücum bölgesine iki takviye gerekli. İsmail Haktan yok… Cihan gitti. Erhan’ın Sakarya ile temasta olduğu bazı yerlerde yazıldı çizildi. Kimse şu oyuncu bu oyuncu gitti denilmesine bakmaz. İyi bir sinerji vardı. Lig üçüncülüğü kazanılmıştı. Acele kaliteli oyuncular alınmalı. Öyle lig takımlarının yedek oyuncuları değil belki TFF 1’linin yedek oyuncuları olur. Ama her ne olursa olsun ilk 11’e koy, hemen oynasın tarzı oyuncular alınmalı. Yoksa ikinci yarının ilk 5 haftası krizler olur.

Net Yazıyorum

Yarın (Çarşamba) Somaspor maçı var. Sonuç ne olursa olsun, ister kazanılsın ister kaybedilsin-büyük harflerle yazıyorum-TRANSFER ŞART… Kazanılacak muhtemel bir 3 puan bile gözlerin önüne perde çekmesin… Yukarıda ayrılan oyuncuları yazdım ki herkes biliyor.. Net yazıyorum, önemli takviye şart.

Voleybolda 5 Maçlık Seri Başlıyor

Voleybolda Afyon Belediye YÜNTAŞHalkbank2a 3-0 kaybetti. Normal sonuç. İkinci ve üçüncü set oyunu ümit verdi. Voleybol maçlarında seyirci desteği önemli olacak. Yeni alınan oyuncular takıma kısa sürede uyum sağlamış görünüyor. Yabancı bir pasör çaprazı demiştim. Şimdi Cizre maçı ile birlikte 5 maçlık seri çok önemli. Burası çok iyi geçilmeli. Kader haftaları olacak. Ligde kalınıp kalınmayacağının yol haritasını bu maçlar belirleyecek.

Basketbolda Önemli Transferler Geldi Ama

Basketbolda bir süre öne yönetim değişikliği olmuştu. Ligin son maçlarına genç oyuncularla çıkılmıştı. Yaşanan gelişmelerden sonra potaya önemli transferler yapıldı. Bakın kariyerleri nasıl..!...NBA’de Sixers, Dallas, Pistons’ta oynayan, Fenerbahçe, Asvel, Maccabi, Panathinaikos, Galatasaray formaları giyen 30 yaşındaki oyun kurucu Pierre Jackson ile anlaşmaya varıldı. Sezona Büyükçekmece’de başlayan NCAA’de Georgia SouthwesternUniversity çıkışlı forvet Barış Ülker’i, EuroLeague, Eurocup gibi seviyelerde oynamış 34 yaşındaki oyun kurucu Kenny Hayes’i, NBA’de New York Knicks forması giyen ve geçen sezon FIBA Europe Cup’ ta Final FourMVP’si seçilen 27 yaşındaki şutör guard WayneSelden’i, Bornova Belediyesi Karşıyaka’dan oyun kurucu Mertcan Solkol’u, 2001 doğumlu genç forvet Berkan Aksu’yu, NBA’de Atlanta Hawks ile boy gösteren, geçen sezonu da Fenerbahçe Beko’da geçiren pivot Johnny Hamilton’u, Balıkesir Büyükşehir Belediye’de forma giyen oyun kurucu Şafak Edge’yi, Fethiye Belediyespor’da oynayan eski oyuncumuz Tuğberk Gedikli’yi transfer etti.

Yalovaspor Maçı Kaybedildi

Son olarak OGM Ormanspor takımını çalıştıran 37 yaşındaki koç Korhan Aydanarığ da başantrenör olarak göreve başladı.Yeni transferlerin hepsi Yalovaspor maçında oynamadı. Maç 73-106 kaybedildi. Gelecekler takıma güç katacak ama kısa sürede ne kadar uyum sağlayacak belli değil. Bir enerji ile kısa sürede uyum sağlamaları bekleniyor. Ama bence basketbol bu konuda futboldan daha dezavantajlı bir branş… Takım uyumu çok daha fazla ön plana çıkıyor. Setler, her an değişen saha içi aksiyonlar alışkanlıkların olmasını şart koşuyor bence… Bu süreç inşallah kısa sürede geçilir ve takım ligde kalır.

Son Söz

AfjetAfyonspor ligin ilk yarısının sonundaki enerjiyi saha içi oyuncu krizleri, takımdan ayrılanlar ve transfer eksikleri nedeniyle kaybedebilir. İkinci yarının başında sıkıntılı maçlar oynanabilir. Hemen bir istişare yapılıp lig üstü iyi oyuncular şart..

Basketbolda önemli transferler oldu. Bu transferlerin bireysel iyi performanslarını mı izleyeceğiz, yoksa ligde kalacak bir takım mı izleyeceğiz, göreceğiz.

Voleybolda 5 maçlık seriden istenilen şekilde çıkılması şart. Takipteyim.