31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Hem ülkede, hem ilimizde yerel siyaset çalışmaları her geçen gün artarak devam ediyor. Muhtar adaylarından başlamak üzere, belediye meclis adayları, il genel meclisi adayları ve belediye başkan adayları seçilebilmek için kendilerini ve bağlı bulundukları parti ve ittifakları vatandaşlara anlatıyorlar. Bunlar seçim olması gerekenler.

SOSYAL MEDYA

Gazeteci olunca işimiz gereği seçime giren tüm siyasi partilerinin hem yöneticileri, hem de aday adaylarının düzenlemiş oldukları basın toplantılarını takip ediyoruz. Sadece basın toplantılarını değil başkan adaylarının seçim çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. Zaman zaman adayların seçim bürolarını da ziyaret ederek nabız tutuyorum.  Seçim çalışmaları olunca ortaya ilginç görüntüleriyle de karşılaşıyorum. Sosyal medyanın her alanda etkin kullanıldığı dönemde siyasetçilerde tanıtımlarını, çalışmalarını sosyal medya hesaplarından duyuruyorlar.

TAKİP EDİYORLAR

Özellikle başkan adaylarının resmi kurum ziyaretleri, mahalle toplantıları, esnaf ziyaretleri,  Sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine yönelik yapmış oldukları ziyaretlerde iyi niyetle çekinilen fotoğrafları kendine ait sosyal medya hesabından yayınlanması bağlı bulunduğu partiye gönül verenlerden ziyade rakip partilerin yöneticilere tarafından en ince ayrıntısına kadar takip edildiğine şahit oldum.  Başkan adayının ziyaret anının görüntüsünü gösteren sayfanın görüntüsü alınarak saklanıyor.  Daha sonra bu görüntüler hem başkan adayına, hem de parti il başkanına gösterilerek diğer partinin adayı ile fotoğraf çekinen kişi veya kişiler parti haini, düşman ilan ediliyor. 

BİRAZ HOŞGÖRÜ

Beka sorunun tartışıldığı günümüzde toplum olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemden geçiyoruz. Afyonkarahisar il merkezinde nüfusun büyük bir bölümü bir birini tanır. Uzaktan veya yakından insanlar bir biri ile akrabadır. Bir adayın ziyaret ettiği kişi veya kuruluşu daha sonra diğer aday ziyaret ediyor. Ev sahibi konumunda olan kişi veya kişiler gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyorlar. Başkan adaylarına çıktığı yolda başarılar diliyorlar. Siyasetçilerimizin seçim döneminde bu tr ziyaretlerde çekinilen fotoğraflara hoş görü ile bakmaları gerekiyor. Seçim dönemi sonrasında göreve seçilecek olan başkan kendisinin önüne konulan fotoğraflara bakarak sırf ziyarette başka adayla fotoğraf çekindi diye belediye de çalışan personelin görev yerini değiştirmemelidir. Başka kurum ve sektörde ise de kişi ile uğraşmamalıdır. Seçim sonrasında birlikte yaşadığımız topluma hoşgörü ile bakarak, kendisine yakışanı yapmalıdır.