Bolvadin’de Organize Sanayi hayalleri çok eskiye dayansa da dile getirildiği zaman dilimi Ahmet Naci Helvacı dönemine denk gelir.

Bir ilçenin gelişimi göz önüne alındığında Organize Sanayisinin olması şüphesiz artı bir puan katar. Yıllar öncesine dayalı bu hayal ne hikmetse bir türlü gerçekleştirilemedi.

Yine aşağı yukarı o dönemlere tekabül gelen zamanlarda ülkenin en büyük gıda firmalarından bir tanesinin Bolvadin’den fabrika sahası olarak kullanmak üzere yer istediği ancak ne hikmetse bu firmanın komşumuz Emirdağ’a doğru koşarak uzaklaştığı bir ilçe burası.

Bu büyük firmayı kaçıran ya da kaçırtanlar ilçede ki istihdam sorununun vebalini ölünceye kadar boyunlarında bir tasma misali taşıyacaklardır.

Şu an Emirdağ’da beş yüz kişilik bir istihdam sağlayan bu fabrikanın yanına neredeyse bir beş yüz kişilik daha istihdam sağlayan bir ya da iki tane daha donmuş gıda firması açıldığını biliyor muydunuz? 

Bingo..!

O fabrikayı Bolvadin’de “İstemezuk” diyen kişisel çıkarımı ve egosu yüksek zatların açtığı zararlar sadece bunlarla da sınırlı değil. Siyasete girip ellerine yüzlerine bulaştırmaları, ilçede parti teşkilatını tekellerine almaları ve daha sayısız “Gaydırıguppaklık” ile Bolvadin’in yakın tarihinden bizlere adeta göz kırpıyor.

İlçenin yerel yayın organlarından bu durum defalarca yazıldı, çizildi…

Hiç okumadıysam bu konuyla alakalı sadece yirminin üzerinde yazı okudum diyebilirim.

Ancak çözüm ya da harekete geçmek noktasında e oldu da bir anda Organize Sanayi Bölgesi bir gecede planlanıverdi?

Burada şüphesiz “Aslan Payı” Bolvadin Kaymakamı Taner Bolat’ın elbette.

İlçeye bir geldi pir geldi ya da bu isme dikkat edin bu isme sahip çıkın bu kaymakam diğerleri gibi değil Vali Gökmen Çiçek’in geldiği yerin mayasını taşıyor derken boşuna demiyorduk inanın.

Öngörü anlamında haklı çıkmanın yerinde gururu şöyle bir kenara dursun memleket için bir şeyler yapılabiliyormuş inancını bizlere gösteriyor.

Ön hazırlığını ne kadar sürede yaptı bilmiyorum lakin geleli daha senesi olmadan şak şak anlaşmaları yaptı ve Organize Sanayi Bölgesi’ne ilk tohumları attı.

Kulağımıza geliyor…

Hala daha memlekette “istemezuk” çeken zihniyeti ve mayası bozuk insanlar çıkıyormuş.

İki seçenek var bu kokuşmuş zihniyette ki egoist saplantılı kişiliksizlere…

Ya memleketi terk edin ya da gölge etmeyin!

Bu tür ruh hastalarıyla kaybedecek zaman yoktur!

Taner Bey’e omuz vermek, koştuğu maratonda nefesine nefes olmak elzem ve zaruridir. Onun dışında istemezuk diyenler teferruattan ibarettir.

Dikkate bile alınmamalıdırlar.

Özellikle Bolvadin Belediyesine büyük bir görev düşüyor tam da burada…

Entegre olun.

Entegre olun.

Entegre olun…

Neye ve kime diye soruyorsanız hala tam da burada okumayı bırakıp yazıyı lütfen baştan okuyun….