Sahada heybemize düşenler

Yerel seçim çalışmaları hızla devam ediyor.Yorum ve analiz yapmak adına sahada olmak lazım.Masa başında oturup yapılan değerlendirmeler sağlıklı olmuyor.Bu nedenle bir hafta içinde farklı siyasi partilerin ve adayların çalışmalarını görmek adına sahada/alanda gezdik..Bu yazımızda heybemizde olanları sizlerle paylaşalım.

3 Bin aday

Yerel seçimlerde son haftaya girildi. Adaylar yoğun çalışmalarına devam ediyor. Malum 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı, belediye meclis üyesi, İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar seçilecek.

Oturup bir hesap yaptım. Afyon merkezde 4 başkan adayı,31 kişilik belediye meclisine 120 aday var.17 ilçede 50 belediye başkan aday ve 500 e yakın Belediye meclis adayı bulunuyor.51 beldede ise 120 den fazla belediye başkan adayı alanlarda. İl,İlçe ve beldelerde ise 500 civarı belediye meclis üyesi adayı yer alıyor.50 kişilik İGM ye ise 200 den fazla aday var.Muhtarlara gelince 1500 ye yakında muhtar adayı çalışıyor.

Yani 3 bin kişi seçilmek istiyor. Seçilecek ise sadece 300 kişi. 10 kişiden sadece birisi 1 Nisan sabahı mutlu olacak.9 aday ise 1 Nisan şakası ile uayanarak  umutlarını bir başka seçime bırakacak.

Emirdağ  ve Sandıklı da seçim havası

Hafta içinde Emirdağ ilçemize uğradık. Burada AKP den Serkan Koyuncu, Millet İttifakı adına CHP den Barış Can ve mevcut Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın arasında bir yarış devam ediyor. Emirdağ da Barış Can Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile gündüz bir boy gösterisi yaptı.Bu haftaki salı günü bu kez Barış Can’a destek amacıyla CHP nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Emirdağ’a geliyor. İnce  Işıklar Başkan Adayı Alper Kirez ile bir iki ilçe adayına da destek amacıyla sahada olacak

O günün gecesinde ise  MHP Adayı Uğur Serdar Kargın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve  Şehitler Günü münasebetiyle bir etkinlik düzenledi. Üç bine yakın insan bu anlamlı günü Emirdağ ilçesinde yaşadı. Kargın bu hamlesi ile yarıştan kopmadığını gösterdi.

Sonuçta Emirdağ da başkan olacak aday burun farkıyla seçimi kazanır.

Sandıklı ‘ya gelince. En büyük ve en fazla seçmen sayısına sahip ilçede AKP Adayı Mustafa Çöl son sürat çalışmaya devam ediyor. MHP Adayı Mustafa Gürel ve Milet İttifakı Adayı İyi Parti den Asım Orhan ise yarışı bırakmıyor. Öyle ki hafta içinde MHP İlçe yönetimi ve Asım Orhan Mustafa Çöl’ü eleştirmeye devam etti..Seçimin en gergin geçeceği ilçeler arasında Bolvadin sonrası Sandıklı da eklendi dersek haksızlık etmeyiz.

Sandıklı’nın tek beldesi olan Akharım da ise MHP Adayı Muzaffer Görgün AKP li rakibi Eşref Ünsal dan bu seçimde koltuğu devralacak gibi görünüyor.

Vekiller adaylara desteğe devam ediyor

İl Merkezinde Mahmut Koçak, Mehmet Zeybek ve Fatih Çetinkaya nın hummalı çalışmaları sürüyor. Milletvekilleri Veysel Eroğlu Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven Zeybek’e destek vermeye devam ediyor. Bakanlar ilimize gelip giderek projeler açıklıyor vaatlerde bulunuyor.

Çarşamba gecesi Milletvekili Ali Özkaya uzmanlık alanı olan FETÖ konusunda gençlerle buluşup o günleri anlatıyor. MHP Milletvekili Mehmet Taytak başkan adayı Çetinkaya ile seçime çalışmalarını sürdürüyor. Taytak aynı zamanda ilçeleri beldeleri de gezerek adaylarına oy istiyor.

CHP Genel Merkezin görevlendirmesiyle bir haftalık yurt dışı gezisini tamamlayan CHP Milletvekili Burcu Köksal da hızını artırdı. Köksal daha fazla ilçe ve beldelerde seçim çalışmalarında bulunuyor. İl merkezinde Mahmut Koçak’ın sağ seçmenden de oy alacağı hesabı üzerine Burcu Köksal çalışmada ağırlığı İGM adayları ve adayı olan belde ve ilçelerde yapmayı tercih ediyor.Bu arada Mahmut Koçak’ın televizyonda performansı taraftarlarından olumlu puan aldı.Koçak’ın  bu sabah Gün FM de konuk olacağını hatırlatalım.

Zeybek Damga vurdu

AKP Adayı Mehmet Zeybek’in Kanal3 de Dobra Dobra programında Mehmet Emin Güzbey’e yaptığı açıklama ulusal medyada yer buldu. Önce 2009/2014 döneminde AKP İl Başkanı olan Zeybek’in o açıklamasını hatırlayalım. " Burada kurumun birine bir arkadaşı getirmiştik, gerçekten dört dörtlük çalışıyordu. Ama ne hikmetse, zamanın valisi ve emniyet müdürü tarafından bu arkadaşımıza kumpas kurularak görevden el çektirildi. Yerine hiç tasvip etmediğimiz birisi getirildi. Ben ‘Bu gidecek' dedim. Fatma Şahin, Aile Sosyal Politikalar Bakanı idi, beni aradı. ‘O kuruma Denizlili bir imam arkadaşı veriyorum' dedi. Ben imam deyince, cami imamı zannettim. Meğerse farklı bir imammış. Böyle imamların olduğundan da haberim yok..Zamanın valisi ‘Bu çok becerikli, sayın başkanım bunun asaletini getirelim' dedi. Kendisine ‘Bana soytarı değil, idareci lazım. Bu soytarı' dedim.

Şimdi bu açıklamanın kodlarını çözelim..Zamanın Valisi İrfan Balkanlıoğlu

Görevden alınan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şevki Ceylan.

Ceylan’ın yerine gelen Denizli İmamı Osman Çizmeci(Bu görevden dolayı kadro aldı ama şu an tutuklu)

Dönemin İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli şu an tutuklu.

Fatma Şahin Gaziantep Belediye Başkanı ve şu an yine aday.

FETÖ ye baş kaldıran Mehmet Zeybek o dönem İl Başkanlığından alınmıştı.Geçen dönem Milletvekili 5. sıra AKP adayı olan Zeybek şu an Belediye Başkanlığına aday.

O dönemin Valisi ise İrfan Balkanlıoğlu ise 2011 yılında Bingöl den Afyon’a Vali olarak atandı. Afyon da üç yılı aşkın görev yaptı. 2014/2017 Ordu Valisi ve 2017/2018 döneminde Sakarya Valisi olan Balkanlıoğlu 27 Ekim 2018 de ise Maliye Başmüfettişi olarak Ankara’ya alındı.

Yani bu köprünün altından çok sular aktı. Akmaya da devam ediyor.

Eroğlu’ndan tavsiye

Çarşamba günü Prof Dr.Veysel Eroğlu Parkı açılışın izledim. 10.2 milyona mal olan ve içinde kafeterya süs havuzu, hava bisikleti, macera parkı,basketbol ve voleybol sahası olan Park açılış töreninde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,Vali Mustafa Tutulmaz ve Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Veysel Eroğlu konuştu.

Başkan Çoban son resmi konuşması bu törende yaparak Afyon’a 10 yılda yaptığı hizmetleri ve yatırımları anlattı.Çoban’ı dinlerken böylesi hizmetler yapan bir belediye başkanı hangi Saiklerle aday yapılmadı diye düşündüm.

Vali Tutulmaz sonrası Eroğlu kürsüye geldi. Uzun bir konuşma yaptı. Eroğlu dedi ki’ Benden önce Afyon da kişi başına düşen yeşil alan 14 m2 di.Şimdi 23 m2 çıkardık.16 yılda 107 milyon fidan diktik.12 Bal Ormanı kurduk.58 Çocuk oyun parkını 329 a çıkardık.Barajlar göletler,köprüler saymakla bitmez.Hizmetlerimiz Mehmet Zeybek ile devam edecek’

Prof Dr Veysel Eroğlu konuşmasının son kısmında ise Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek’e gönderme yaptı.Eroğlu’ Başkan Çoban 10 yıl Afyon da başkanlık yaptı. Oğlunu Belediye de veya yanı başında gören oldu mu? Ben 11 yıl Bakanlık yaptım. Benim oğlumu, kızlarımı damatlarımı bakanlıkta veya yanı başımda kimse görmemiştir. Bu nedenle hizmet yaparken evlatları bu işlerden uzak tutmak lazım’

Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Prof .Dr Veysel Eroğlu son zamanlarda aldığı duyumlardan rahatsız olmuş ki bu uyarı ve tavsiyeyi yapıyordu kürsüde.

Bu arada Bakan Eroğlu’nu dinlerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Veysel Hoca’ya yeniden bakanlık koltuğu neden vermedi. Neden böylesi hizmet ve yatırımlar kazandıran isim yerine kamuoyunda çok tartışılan Bekir Pakdemirli’yi tercih etti sorusuna cevap aradım.

Afyon da seçim çalışmalarında heybemize düşenleri paylaştım.

Yazımıza Erzurumlu İbrahim Hakkı’nı dizeleri ile noktayı koyalım.

Hak şerleri hayr eyler/ Zan etme ki ğayr eyler/ Ârif ânı seyr eyler
Mevlâ görelim neyler/ Neylerse güzel eyler…