Her ne kadar klişe bir söylem olsa da kişi, iş ve ayna sözcüklerinin birleşiminden çıkan atalarımızın o sözünü hatırlarsınız…

“Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz”

Özburun yazı dizimizin bugüne dair olan kısmında PTT’nin gidip kalmasıyla alakalı olan konuya eğileceğim.

Ortalama 2500 kişilik kış 7000 civarı yaz nüfusuna sahip olan Yeşil Belde Özburun’da bir PTT karmaşası ve bununla birlikte oluşturulmuş bir algıdan bahsedeceğim…

Nüfusa oranla her an Özburun’dan gitmesi muhtemel PTT kurumunun kalıcılığının sağlandığına dair mevcut Başkan Şahin Şener geçtiğimiz haftalarda bir paylaşım yaptı. Paylaşımı noktasına virgülüne dokunmadan aynen sizlerle paylaşıyorum;

“Elhamdülillah

Özburun PTT Nın kapatılmasını

Belediyemiz Mudehalisiyle

Kapatılması durdurulmuştur.

Kasaba halkımıza hayırlı olsun.

İnşallah…

Her şey Özburun için..”

Yukarıda ki paylaşım ne hikmettir bilinmez bu aralar Sayın Şener’in profilinden kaldırılmış olacak ki paylaşımın yerinde yeller esiyor. Neden yerinde olmadığına dair yazının ilerleyen kısımlarında detaylar vereceğim ama onun evveliyatında başka bir trajikomik durumdan bahsedeceğim.

Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama paylaşıma dikkatlice bir bakar mısınız?

Sayın Şahin Şener her şeyden evvel bir eğitimciydi bildiğimiz kadarıyla…

Lakin yapılan paylaşımda ne anlam bütünlüğü ne imla hak getire…

Üç yıl kadar evvel henüz Ak Parti’den Özburun Belediye Başkanı Adayı iken o röportajında göğsünü gere gere söylediği bir şey vardı. Bu beldenin yüzde yetmişinin diplomalarının altında Şahin Şener’in imzası vardır tarzında bir söylemi olmuştu.

Vallahi kusura bakmayın kıymetli başkanım ama eğer eğitim alanında yaptığınız yöneticilik, belediye başkanlığı döneminizdeki yöneticilik anlayışıyla benzerse vay o neslin haline…

Kızmayın lütfen…

Derdimiz sizi ne küçük düşürmek ne de kişilik haklarınıza karşı saldırıda bulunmak…

Benim bir gazeteci olarak tek derdim Özburun’u; iş bilmeyen, liyakatsiz ve adaletsiz yönetim anlayışından sıyırarak beldeyi bölgenin parlayan yıldızı haline getirebilecek projelerle ihya etmekten başka bir şey değil.

Şimdi gelelim bu kaldırılan paylaşımın altına üstüne yapılan yorumlara.

Ptt’nin, Özburun Beldesinde var olmasının en büyük emeği olarak karşımıza Mehmet İsli ismi çıkıyor. Yaptığımız araştırmalara göre Mehmet Bey’in bu konuda bölge insanına gözle görülür bir hizmeti söz konusu…

Ptt’nin, işleyişine şöyle bir göz atacak olursak;

Ptt özburun şubesinin günlük işlem limiti 10 bin TL şeklinde. Yani her mesai gününün sonunda Mehmet İsli şubesinin bağlı olduğu ilçede ki Ptt’ye giderek bu parayı teslim etmek zorunda.

Günümüze kadar’da bu görevi yağmur, çamur demeden yerine getirmiş olduğu tüm Özburun tarafından bilinmekte.

Ve dostlarım Mehmet İsli’nin bu görev karşılığında elde ettiği maaş ise sadece bin TL şeklinde.

Soruyorum sizlere…

Aylık Bin TL neye yetecek?

Akaryakıt’ın gün be gün arttığı günümüzde bu para akaryakıt parasına bile karşılık gelmemekte diye düşünüyorum. Hatta kendisiyle hiçbir iletişimim olmamasına rağmen biliyorum ki çoğu zaman bu masrafı bin TL’yi geçiyordur ve ekstra cebinden para bile koyuyordur diye düşünüyorum.

Kısacası burada bir zarar durumunun mevcut olduğunu anlamak için herhalde profesör olmaya gerek yoktur değil mi pek kıymetli Şahin Hocam!

Nitekim bize gelen bilgiler doğrultusunda İsli’nin bu zararından ötürü kapatma ve hizmeti sonlandırma kararı aldığı ifade edildi. Bu kapanma her ne kadar belde için büyük bir kayıp olsa da aynı zamanda Sayın Şener’in başkanlıkta ikinci dönem hayalleri kurduğu şahsı içinde büyük bir prestij kaybına neden olacaktı.

Sonraları ilçe Ptt Müdürü, Özburun Belediye Başkanı Şener ve Mehmet İsli’nin yapmış oldukları istişareler neticesinde de bir anlaşmaya varıldığı ifade edildi. Günlük 10 bin TL olan teminatın 30 Bin TL’si Özburun Belediyesi tarafından artırılarak toplamda 40 bin TL’ye yükseltileceği Mehmet İsli’ye ödenen aylık maaşın bin TL daha artırılarak toplam iki bin TL olacağı sözünün alındığı iddia edildi. İddianın devamında ilerleyen günlerde Özburun Belediyesi tarafından verildiği ifade edilen sözlerin hiç birisinin tutulmadığı öğrenildi.

Özburun Belediye Başkanı Sayın Şener’in paylaşımı kaldırma nedeninin bu olduğu kamuoyu tarafından konuşuluyor. Bu iddianın daha da vahim bir boyutunda ise Başkan Şener’in mülkiyeti Özburun Belediyesinde olan ve PTT’ye kiralanan yerin kirasının artırıldığı da ayrı bir iddia konusu olarak dikkatlerden kaçmıyor.

İddialar doğruysa suskunluğunu her sorunda koruyan Sayın Şener’e soruyorum;

  1. Beldenizde yaşayan insanların işini kolaylaştırmak ve prestijinizi yükseltmek adına verdiğiniz sözün gereğini yerine getirecek misiniz?
  2. Sizinle hiçbir ilgisi olmamasına rağmen yakın çevrenize “Özburun’da Ptt benim sayemde kalacak şeklinde bir söyleminiz ve paylaşımınız oldu mu?
  3. Mehmet İsli’nin zar zor ayakta tutmaya çalıştığı Ptt’nin kirasını yükseltmek suretiyle neyi amaçladınız?
  4. Tüm bunlar olurken 2019 Mahalli İdareler Seçiminde size oy veren 660 seçmene bu durumu nasıl açıklayacaksınız?

Sorular bu şekilde uzayıp gider elbette.

Özburun’da Ptt kalsa ne olur kalmasa ne olur şeklinde düşünceye sahip olanlar içinde bir iki cümle sarf etmek istiyorum. Her ne olursa olsun o beldede yaşayan ileri yaşlarda vatandaşlarımızı ve atı arabası olmayan vatandaşlarımızı düşünmek bir belediye başkanının asli görevlerinin de ötesinde vicdani olarak bir yükümlülük ortaya çıkartır. İnsanlar sizleri yaptığınız yollarla ya da bayındırlığını sağladığınız beldelerle değil vicdani olarak yapmış olduğunuz samimi hizmetler neticesinde iyi olarak hatırlar ve ileriki dönemlerde yad eder. Vicdani yükümlülük bir kenara dursun yaptığımız incelemelerde Özburun’un arka taraflarında yer alan mahallelerde bile hala çamurdan geçilmediğini bir vatandaş olarak üzülerek gözlemliyorum.

Hülasa olarak söylemek ve hatta sormak istediğim asıl soru şu ki…

Bayındırlık anlamında çevre düzenlemesi yapmazsınız, belediyede bulunan bir başıbozuğa söz geçiremezsiniz, PTT sayemizde gitmeyecek diye paylaşım yapıp sonrasında kaldırırsınız sahi Sayın Başkan siz ne iş yaparsınız?

*Bir sonraki yazıda Özburun Belediyesinde çalıştığı ifade edilen bir personele nasıl söz geçirilemediğini ve şu anda bankamatik memurluğu yaptığına dair iddiayı inceleyeceğiz…

 

Selametle…