Doğru bilinen bir yanlış var…

Bir belediye yol, su, kanalizasyon gibi düzenlemeleri yaptığı zaman bunu “Hizmet algısı” olarak lanse ederse bunun adına düpedüz “Algı” denir.

Neden mi?

Zira il, ilçe ya da beldelerde “Belediye” oluşumlarının temel görevlerinden birisi o lokasyonun alt ve üst yapı işlerini yerine getirmekle yükümlüdür. Günümüzde ise bir belediye bu bahsettiğim yönlerde yaptıkları çalışmaları “Hizmet ettik” olarak kamuoyuna lanse edebiliyor.

Bu düpedüz algıdır…

Alt yapı ve üst yapı noktasında temelde yapılan çalışmalar bir belediyenin hizmetini değil asli görevlerini oluşturur.

İmara açık olan ve belediyenin mıntıkası dahilinde olan her bölgeye bu çalışmaların götürülmesi zorunludur.

Bunları neden mi söylüyorum?

Yıl olmuş 2022 ve Anadolu’nun ve medeniyetlerin kilidi olan Afyonkarahisar’da bir beldemizde ne yazık ki “Belediye” bu asli görevlerini yapmanın bile çok çok uzağında bir görüntü sergiliyor.

Medeniyetin kilidi dediğimiz Afyonkarahisar’ın il sınırları içerisinde bulunan Özburun Beldesi tabiri caizse “Taş devri” belediyeciliği ile karşı karşıya…

Yağışlarda açılmayan yollar mı dersiniz, yağış sonrası oluşan çamur deryaları mı dersiniz, bu yollardan geçip okullarına ulaşmak için her gün bir Survivor parkuru geçmek zorunda olan çocuklarımızın içler acısı halleri mi dersiniz…

Yorumu sizlere bırakıyorum.

Hadi kitabı en başından okuyalım…

Özburun Belediyesi İktidar Partisi olan AK Partili bir belediye olarak karşımıza çıkıyor.

Haliyle iktidar partisinden olmayan belediyelere nazaran zaten bir sıfır önde başlıyor seçildikleri andan itibaren. Bunun bir diğer avantajı ise aynı partiye mensup üç vekil avantajı olarak karşımıza çıkıyor. Bir başka avantajı ise İl Genel Meclisinde ki koltuk sayısalının fazlalığı olarak kendini göstermesi gerekirken, bunca avantaja rağmen Özburun Belediye Başkanı Sayın Şahin Şener’in üç sıfır önde götürmesi beklenen maçın 10-0 geride olması akıllarda ciddi soru işaretlerine neden oluyor.

Sayın Şener’in nasıl seçildiğini önceki yazılarımda ifade etmiştim bu yüzden tekrar tekrar aynı şeyleri yazıp mükerrere düşmek istemiyorum.

Bu yazıyı yazmamın bir amacı bir nedeni var dostlarım.

Özburun Belediyesi Sayın Şener komutasında bırakın hizmet etmeyi asli görevlerini bile yapamaz hale gelmiştir. Özburun halkı bu durumdan oldukça muzdariptir. Özburun gibi beldelerin hizmet noktasında daha da beklemeye tahammülü kalmamıştır. Çamur dolu yolların 2022 Özburun’un da bu güzel insanlara reva olarak görülmesi zulüm ve dahi zalimliktir.

Çamurdan geçilmeyen yollarda bulunan bir evde Allah korusun acil bir durum olsa o yollardan ne itfaiye ne ambulans ne de bir başka hizmet aracı geçemez.

Bizler için insan hayatı çok kıymetlidir. Lakin Özburun Belediyesi için bu durumun pekte böyle olmadığını anlıyoruz bu tablodan.

Sayın Şener’in seçim çalışmalarında daha üç yıl öncesinde vermiş olduğu bir söz vardı…

Doğalgaz…

Ta ta tatam..!

Sahi Özburun’lu vatandaşlarımıza verdiğiniz Doğalgaz sözü ne oldu Kıymetli Başkanım?

Yoksa anımsayamadınız mı?

Hemen hafızanızı tazeleyelim…

Bakın Şahin Şener üç yıl önce ne sözler vermiş?

“Şimdi benim beynimde çalıştırdığım, kafamda karıştırdığım ve yahut beynimi sürekli kurcalayan en az 50 tane proje var Özburun’a yapılması gereken. Bu projelerin hemen hepsi bir anda yapılacak diye bir şey yok. Bunu beş yıla yayacağız ve her sene en az 10 proje gerçekleştirmek şartıyla en az 50 proje diyorum ben”

İşte geçtiğimiz seçim döneminde Sayın Şener’in medya aracılığıyla tescillettiği o sözlerin bir kısmı yukarıda okuduğunuz gibi.

Şimdi bir bakalım durumun ahvali şeraitine…

Üç yıldır o koltuktasınız öylemi Sayın Başkan?

Üç yıl boyunca yeni belediye binası dışında  –ki bana göre o bina israfın dik alası- ne yaptınız Sayın Şener?

Lütfen her sene yapma sözü verdiğiniz üç yılda ki toplam 30 Projenizi bir açıklar mısınız Sayın Şener?

Hadi 30’u geçtim 25 tanesi de kabulümüz Sayın Şener?

Tamam lanet olsun hadi ondan da vazgeçtim!

10 proje..?

5?

Daha geçtiğimiz günlerde sobadan sızan gazdan kaynaklı bir facia yaşandı.

Ecel tektir elbette değişmez ama kıymetli bir vatandaşımızı kaybettik.

Belki de o söz verdiğiniz “Doğalgaz projesi” gece gündüz çalışılıp Özburun’a kazandırılsaydı bu talihsizlik yaşanmazdı. Belki de bürokratik engellere takıldınız onu da bilmiyorum lakin insan tutamayacağı sözler vermemeli diye düşünüyorum.

Zira bu durum umut tacirliğine kapı aralar nitelikte olabiliyor kimi zaman…

Sayın Şener cahilliğimi lütfen bağışlayın ve yanlışsam da düzeltin ama buradan görüldüğü üzere; siz proje olarak sadece bir proje yaptınız onu da iddialar doğruysa Kadın Kültür Evi diye başlayıp sonrasında “Belediye” binasına evirdiniz. Ayrıca o binanın dere yatağının dibine yapılmış olması da ayrı bir hata olarak karşımızda dimdik duruyor…

Öğrenciler çamurlu yollardan okula gidemezken sizin sıfır belediye binasında keyif sürmenize insanlar emin olun oldukça tepkili… Ben sizin yerinize olsam madem yol yapamıyorum o çocukları sırtımda taşır yine mağdur etmezdim…

O insanların oyları olmasa 20 senenin sonunda hemen hemen her siyasi partiden denediğiniz Belediye Başkan Adaylığını rüyanızda dahi göremezdiniz diye düşünüyorum.

Bu dakikadan sonra yapacağınız en onurlu davranış “Özburun halkından özür dileyerek makamdan affınızı istemek” olur kanaatindeyim…

Selametle!