Afjet Afyonspor’dadeplasmanda alınan 2-1’lik İnegöl mağlubiyeti teknik kadroda değişikliği beraberinde getirmişti. Hafta başında yaşanan hızlı gelişmeden sonra aynı gün yeni hoca belli oldu. Yabancı değil; Bahattin Güneş…

Bir Sezonda Üçüncü Hoca

Sezona Mustafa Çapanoğlu ile başlayan Afjet, ilk yarının sonunda Cem Kavçak ile anlaşmıştı. İlk yarının sonuna kadar güzel bir çıkış yakalanmış ve 3.sıraya kadar yükselmişti. Senaryo devre arasında tersine döndü… Arka arkaya alınan yenilgiler ve puan kayıpları sonrası Kavçak’ın yerine geçen seneden tanıdığımız Bahattin Güneş geldi. Kulüp haberi sosyal medya sayfasından Kulübümüzdeki yarım kalan hikayesini tamamlamak parolasıyla teknik direktör Bahaddin Güneş ile 1.5 yıllık anlaşma sağladık. Camiamıza hayırlı olsun.”şeklinde paylaştı. Tabii burada geçen sene sonunda hikaye neden yarım kalmıştı? sorusu da akla geliyor.

Mantıklı Bir Tercih

Bahattin Güneş’in gelmesi zaten bekleniyordu, Afyonspor üst lige çıksa da çıkmasa da gelecek sezon takımın başında Güneş olacaktı.Şu anda takımın başına geçmesi bi yönde iyi diğer yönden Cem Hocaya gerekli kredi / destek verilseydi takım sezon sonu kötü bir sıralamada olmazdı. İdarecilerin otorite ve kaybın hesabı için fayda orantısı aramadan böyle kararlar alması gerekebiliyor.

Bahattin Hoca  idari yapıyı biliyor , şehrin isteklerini biliyor, imkanları biliyor, taraftarı biliyor… Ve tabii ki ligi iyi biliyor… İlk yarıda Hekimoğlu’nun başında idi ve birçok takımla zaten maç yaptı. Rakipleri tanıyor… Ligin bitmesine 14 hafta var… Planlar illaki yapılıyordur ama playoff potasına girmek için arada kayıplar olsa da bence uzun ve yeterli bir periyot…

Geçen Sene de Güneş Gelmişti

Geçtiğimiz yıl 16 Aralık 2020’de Özgür Zengin’in yerine gelen Güneş takımda olumlu bir hava oluşturmuş genel olarak başarılı bir süreç yaşamıştı. Fakat bazı sürpriz kayıplar takımı play of dışında bırakmıştı. Geçen sene de kendi kurmadığı bir takıma gelmiş devre arasında bazı oyuncular ona rağmen alınmıştı. Bu sene de kendi kurmadığı takıma geliyor ama bir fark ile; bu sene transfer dönemi de bitti, elindeki kadro ile devam etmek zorunda… Tabii ki gelirken de bunları biliyor.

Güneş’in İletişimi Sıcak

Geçen sene de basın toplantılarında oyuncuları ile arasındaki ilişkiye dair bazı ipuçları veriyordu. İletişimi sıcak tutuyor. Bir aile ortamı oluşturmaya çalışıyor. Oyuncuları ile konuşuyor ve onlara gerekli açıklamaları yapıyor. Her hoca yapmayabilir. “Benim tercihim bu” diyebilir ama Güneş oyuncuları ile iletişime açık bir hoca. Bu zorlu süreçte de bu şekilde olacaktır.

Güneş Afyon’da çok şanslı

Bahattin Güneş’in geçtiğimiz dönemlerde gelişi ve gidişi ile ilgili hiç konuşulmayan konular var, bu konularınkamu oyunda konuşulmamasının sebebi özel dostluklar…..hocanın ağzından tek kötü kelime çıkmadıysa , Bahattin hoca ile TsydBşk arasındaki hukuk Afyon sevgisi…… Hoca haklımıydı yüzde yüz o nedenle de hocaya ayak oyunu yapmayan kalkanlarada gerekli ders aynı dakika verildi mi evet. detaylar iki dost arasında ….

Bahattin Güneş hoca Afyondan ayrılmıştı…..TsydBşk Nadir bey spor yazarları toplantısında hoca ile ilgili bize Bahattin hocamın Afyonda hedefleri var, nasipse gelip hepsini başarıyla tamamlayacak…. Dün olduğu gibi bizde sonuna kadar onunla birlikte olacağız….

İlk İdmanda Yüzler Gülüyordu

Bu hafta içi yapılan antrenmanda oyuncular istekli ve canlıydı. Belli ki yeni hocanın gözüne girebilmek ve formayı kapmak için kendilerinde yeni bir enerji bulmuşlardı. Türkiye liglerinde genel olarak her hoca değişikliği ekstra bir sorun olmazsa takımlara olumlu yansıyor. Gençler daha istekliydi. Takım içeride moral motivasyonu yeni seri için yükseltmiş gözüküyor.

Güneş’in Avantajı Fikstür

Kağıt üstünde diyerek başlayalım ki bu durumu daha önceki yazımda da söylemiştim…Afjet bu hafta son sıradaki Niğde ile oynayacak. Daha sonra Adıyaman, Etimesgut, Diyarbekir maçları var. Kağıt üstünde favori Afjet…Kağıt üstünde derken puan duruma göre diyorum. Yoksa oyun olarak sıkıntılar var takımda… Güneş, için bu fikstürün yine de takımın ritmini bulması, oyun anlayışını oyunculara benimsetmesi anlamında avantaj olduğunu düşünüyorum… Bence o da böyle bir fikstürden memnundur.

Bazı Oyuncular Form Durumunu Sorgulamalı

İsim vermek doğru olmaz şimdilik. Bazı oyuncuların son dönemde düşen bir performansı vardı. Sakatlık, teknik ve taktik kararlar vs… Ben o tarafını bilmem. Sahayı konuşmak istiyorum… Takımda beklentilerin yüksek olduğu oyuncular var. Bu oyuncular maça ve takıma ağırlığını koymalı.. Takıma ağırlığını koymak derken diğer ilk 11 oyuncularının kazanma azmini etkileyecek konuşmalardan bahsediyorum… Takımla konuşmalılar… Onların azmi diğer oyunculara örnek olmalı… Kalitesi yüksek oyuncuların form düzeyini yükselmesi diğer oyuncuların performansını olumlu etkileyecektir.

Taraftar Beklemede

Taraftarlar puan durumunda takımın yükseleceğine dair umutlarını şimdilik yüksek tutmak istiyor… Ama takımın düşüşündeki nedeni de sadece Cem Kavçak’a bağlamıyor. Başka cümleler kuruluyor… Eğer öyle ise yeni teknik kadro, yönetim ve kaptanlar takımın düşüşündeki başka nedenler varsa bir araya gelip bu sorunları tek tek ve acil olarak çözmeliler ki takımın kağıt üzerindeki fikstür avantajından kazançlarla çıksın… Yoksa sorgulamalar, suçlamalar başlar ki playoff yolunu karanlık yapar. Kimse erkendenlige havlu atmak istemiyor… Son maça kadar mücadele edilmeli.

Son Söz

Değişim ve gelişim üzerine yazmıştım bir önceki yazımı...

Şimdi gelişimi beklemeye başladık…

Sadece iyi oynayarak gelişmek değil…Bu süreçte kazanarak gelişmek de şart. Puan sıralamasından kopmamak önemli. Yoksa kimse iyi oynadık, takım daha iyi olacak cümlelerini kurmaz. Çünkü o durumda değiliz. Acil kazanç lazım. Kazanç motivasyonu artıracak, moralleri yükseltecek… Gelişimi rayına sokacak..

Teknik Direktör Bahattin Güneş’in ikinci döneminin hayırlı olmasını diliyorum…

Yakından tanıdığınız bu camianın beklentisini biliyorsunuz hocam.