Afjet Afyonspor’dadeplasmanda alınan 2-1’lik İnegöl mağlubiyeti sonrası Cem Kavçak ile yollar ayrılmış ve takımın başına geçen sene de takımı çalıştıran Bahaddin Güneş getirilmişti. Yeni hocası ile çıktığı ilk maçta son sıradaki Niğde Belediyespor’u 3-1’le geçti. Ardından hafta içi mesaisinde Adıyamanspor 5-0’lık skor ile geçildi. Afjet 6 puan ile playoff potasına tutundu.

BAHADDİN GÜNEŞ SABIR İSTEDİ 

Güneş Niğde maçından sonra şunları dedi: Her şeyden önce bu şehre inanılmaz bir sevgim var, Burada yarım kalan bir hikayemiz var. Pas oyunu daha da ilerletebilirsek daha çok can yakarız. Ayaklarımız şimdi yere sağlam basacak… Buraya gelen oyuncu mutlu olmak zorunda. Herkes birbirini sevecek. Bu şekilde yol alacağız… Bu iş çalışma işi. Eğer birlikte hareket edersek başarı gelir. Bu şehir bunu hak ediyor. Bu şehir bana memleketim gibi geliyor. Afyon’a taraftara layık olmaya çalışacağız ama sabır sabır sabır…”

GÜNEŞ: "21 KİŞİ OYNUYORUZ"

Teknik Direktör Bahaddin Güneş Adıyaman maçını şu cümlelerle değerlendirdi: “Adıyaman flaş takımlardan biriydi. 7 maçta 5 galibiyetleri vardı. Kısa bir zamanda takımın moralini yükseltmeye çalıştık. Maça tutuk başladık, ilk 20 dakika bocaladık. İkinci yarıda top bizdeydi. Pas yaptık. Kenarları kullandık. Çabuk düşündük, hızlı oynadık. Sonuca gittik. Önemli olan 3 puan ve moral… Bu maç burada kaldı. İkinci yarıdan memnumum. Taraftara söz verdik… Daha çok çalışacağız. Ayaklarımız yere sağlam basacak. Erhan özel bir oyuncu, iyi bir kaptan, özellikli bir oyuncu. Burayı benimsemiş… Her şeyi hak ediyor. Nazmi sakatlıktan döndü. Risk etmeyelim ama Zor maçlarımız alacak. Onu da son 20 dakika oyuna aldık. O da şehirle bütünleşmiş kaptanımız. Herkesin katkısı var. Biz 11 kişi oynamıyoruz. 21 kişi oynuyoruz. Kalbimiz birlikte atıyor. O sevgi ve arkadaşlıkla gidiyoruz.”

İÇERİDE KONUŞMALAR OLMUŞ

Güneş’in konuşmalarını uzun uzun veriyorum. Bunun nedeni takımın geçireceği değişim ve dönüşümde onun rolü fazla olacak. Hocadan beklenti büyük. Camiayı tanıyor ve bunun farkında. Takım olarak içeride güzel konuşmalar olmuş, sezonu herkes iyi bir yerde bitirmek için çalışacak… Birlik olmaya çalışacak…  sabırbekliyorlar...

NİĞDE VE ADIYAMAN MAÇINDA İLK YARI SORUNLAR VARDI

Hem Niğde hem de Adıyaman maçının ilk yarıları sorunu geçti. İki maçta da 20 dakika kopukluklar oldu. Bloklar arası bağlantılar zayıftı. Takımın ikinci yarı performansının kötü olduğunu zaten herkes görüyor ama daha net konuşalım… Saha içi organizasyonlar zayıf, özellikle pozisyon bulmakta sorun oluyor... Geçiş oyunlarında sorunlar var. Defansif anlamda oyuncular çok fazla pozisyon hatası yapıyor.

  

FİKSTÜRE SARIL

Afjet ikinci yarıya mağlubiyetlerle başlamıştı. Güneş’in takımın başına gelmesiyle birlikte fikstür avantajını son iki yazımda anlatmıştım. Bunu yine tekrar edeceğim. Fikstüre sıkı sıkı sarılmak lazım… Niğde 3 puan alındı… Adıyaman 3 puan alındı. Şimdi sırada Etimesgut ve Diyarbekir… Beklentim iki maçtan da 6 puan… Kağıt üzerinde Afjet’in favori olduğu maçlar… Ama her takım bir mücadele içinde… Sahada oyun planına sadık kalıp disiplinli bir mücadele gerekiyor… Özellikle Adıyaman maçında bu görüldü. Bu oyun disiplini 2 maça da yansırsa kağıt üzerindeki favori olma durumu oyun favorisi olmaya da yansır ki artı 6 puan da Afjet’i zirvede tutar. Hedeften uzaklaşmaz.

ERHAN SANTRAFORA

Teknik Direktör Bahaddin Güneş kadro yapısında küçük dokunuşlar yapmış. Bunun en bariz örneği Niğde maçında Erhan Şentürk’ün santrafora çekilmesi oldu. Adıyaman maçında da böyle devam etti. Önceki haftalarda Fatih Aktay önde, Erhan ise biraz arkada daha serbest oynuyordu. Güneş, Erhan’ı geçen seneden tanıyor ve onun ileride daha bitirici rolüne soyunmasını istemiş. Erhan Şentürk  Adıyaman maçında atttığı 4 golle alkışı hak etti. Santrafor oynamaya devam edecek gibi duruyor. Ama Fatih ile konuşulmalı. Kendini her an hazır tutmalı. Çünkü ilerleyen maçlarda skorun dengede gideceği maçlar oynanacak. O dakikalarda 60.dakikalarda oyuna girecek ve skoru değiştirmesi istenecek. İşte o an için kendisini hazır tutmalı.. Hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak… Bunu yapacak olan da teknik kadro…

      UYARI

     Play off potasında 9 takım var. Sakarya ve Hekimoğlu zirvede yürüyor. Aralarında en az hata yapan ligi zirvede                   tamamlayacak gibi. Altında takipte Bodrumspor var ki ikinci yarının formu yükselen takımı… Daha sonra Sivas Bel.,           Van, Bayburt, Soma, Afyon ve Çorumspor var… Uyarım şu: Bu takımlar genel olarak kendi aralarında yaptıkları                 maçlarda yeniliyorlar. Alt sıra takımlarına karşı genel olarak kaybediyorlar. Dolayısıyla Afjet eğer playoff mücadelesi           yapacaksa alt sıra takımlarına puan kaybetmemelidir, üst sıra takımlarına da puan verme lüksü olamaz. Bu hal maç           maç değerlendirilecek bir durum… Afjet bu yol haritasında arka arkaya iki hafta Etimesgut ve Diyarbekir maçlarını             kazanmalı… Zira rakipleri de öyle yapıyor. Arkasında Soma ve Sakarya maçları gelecek… İşte o zaman zirvenin rengi       belli olacak… O zamana kadar kayıpsız geçmek şart.

   İKİNCİ PAS OYUNU 

Teknik Direktör Bahaddin Güneş, Niğde maçı sonrası “Pas oyunu daha da ilerletebilirsek daha çok can yakarız.” demişti. Adıyaman maçının ikinci yarısında bunu gördük. İkinci gol öncesinde de güzel paslar yapıldı. Oyuncuların özgüveni konuşmalarla artmış. Hata yapmaktan çekinmeden oynadılar. Bu pas oyunu sonrası gelen ikinci gol takımı rahatlattı. Sonraki dakikalarda da rahat oyunu arttırdı. Ama  bu cümleyi kolay bir şekilde geçmeyelim. Çünkü rahatlık tırnak içinde söylüyorum “rehavet”e neden olmadı…  Olmamalı da zaten… İşte takım da 2-0 sonrası da ciddiyetle oynadı. Yoksa rakip kim olursa olsun bu ligde 10 dakikada skor değişir. Rehavete maçın hiçbir anında yer yok.

DURAN TOPLAR BELİRLEYİCİ OLACAK

Duran topların günümüz futbolundaki önemini artık herkes biliyor. İstatistikleri takip ediyor herkes…

Özellikle zorluk derecesi yüksek olan maçlarda, maçların dengeli gittiği maçlarda duran toplar, kornerler önemli bir koz… bunun içinde takımın hem savunmada hem de hücumda farklı organizasyonlar içinde olması gerekir diye düşünüyorum… Ekstra puanları duran toplar getirecek.

SON SÖZ 

Teknik Direktör değişikliği ile gelen 6 puan takımı play of potası içinde tutuyor. Önümüzdeki 2 maç çok önemli. Buradan kayıpsız geçilirse play of yolu açılır.

Bu haftalarda oyun kalitesi de arttırılırsa zirve takımları ile yapılan maçlara daha ümitli çıkılabilir.

Zirve maçlarında orta saha oyuncularının performansı önemli olacak… Maça ağırlığı orta saha koyacak... Şimdiden benden söylemesi…

Seyir zevki güzel maçlar bekliyoruz, havalar güzel ortalık şenlensin……..