ELALEM NE DER? 

Diretmek, sabretmek, değişmesini beklemek çok zor bir durum değil mi?

Peki neden evlilikte bunu hep kadınlar yapıyor? “Eşimi seviyorum onu değiştirebilirim ben buna inanıyorum. Evlendim dönüşü olmaz ben onunla yaşlanacağım, biterse ELALEM NE DER?”

Elalem ne der diye düşünmeyi bırakın artık!

“Elalem değil elli alem de konuşsa sen kendinden eminsen el konuşur, alem izler”

Mutlu değilsen nereye kadar başkaları için kendini yoracaksın? Ne zamana kadar yıpranmaya düşünmeye devam edeceksin?

Başkasının ne düşündüğü, başkasının ne dediği ilgilendirmesin artık seni. Tek başına olmayı kendine değer vermeyi öğren.

 Tek kalmaktan korkma en güçlü insanlar tek başına olan insanlardır, çünkü onları kimse yalnız bırakmakla korkutamaz.

YALNIZLIK

Tamam anlıyorum ilk başta çok zor, meşakkatli bir yol. Ama kolay şeyler insana mutluluk vermez.

Her şeye kolayca sahip olduğumuzu düşünelim… O zaman tadı kalır mı sizce? Bence kalmaz çünkü kolaylıkla elde etmişsin değeri kalmamış.

Ama zorluk öylemi? Küçük bir örnek vereyim. Çok istediğin bir şey var ama paran yeterli değil onu almak için çalışıyorsun çabalıyorsun ve sonunda alıyorsun. İşte o aldığımız şey kıymetli olur çünkü onu alabilmek için mücadele etmiş çalışmışsın.

İşte anlatmak istediğim de böyle bir şey yalnız kalırsın, düşersin kalkarsın ama bir daha o düştüğün yerde düşünürsün, dersin ki ben burada düştüm simdi daha dikkatli olmalıyım.

Tecrübedir bu. Anlatmak istediğim şu ki; başkası ne der diye düşünme çünkü hayat senin hayatın ve tekrarı yok ne geçen yılların nede geçip giden ömrün.

Neden başkası için yaşıyoruz ki herkesin kendine göre doğruları, kendine göre çizdiği bir yolu varken.

Nasıl mutluysan öyle yaşamalısın sen başkasına uymaya çalışma eğer seni sen olduğun için kabullenmiyorsa o kendini değiştirsin o sana uysun. Çünkü sen öyle mutlusun.

Mutlu olamadığın yerde kalma. Korkma yalnızlık seni yok etmez, yalnızlık insana güç verir.

Tek başına ayakta durmayı, tek başına her şeyin üstesinden gelebileceğini gösterir. Kadınsın sen başında ailen olsun, kadınsın sen evlen bir yuvan olsun.

Neden kadınların tek başına ayakta durabileceğine inanmıyorlar? Kadın isterse her şeyin üstesinden gelebilir yeter ki istesin yeter ki kendine inansın güvensin.

Başkası için yaşamayı, başkası için kendinden ödün vermeyi bırak artık.

Her zaman zoru dene de ki ben bunu yaparım, ben başarabilirim. Her şeye herkese rağmen ayakta durabilirim.  Mutlu olmadığın daha önemlisi kendin olmadığın bir yerde durmayı bırak zorlama kendini yorma çünkü kimse sende şunu yaptın diye gelip seni tebrik etmez. Zamanı gelir yapmasaydın ben mi söyledim sana onları yapmanı olur.

KIYMET BİLMEZLER

Sen istediğin kadar çabala sen istediğin kadar kendini yor ama kimse yaptıklarını görmez. Belki de görür ama görmezden gelir.

Diyeceğim o ki insan korkmamalı değer görmediği yerde bir dakika bile kalmamalı. Alışırsın tek başına yemek yemeğe de tek başına mücadele etmeye de. Tek başına yaşamaya da.

Hayatının ortasına başka bir dünya girmesine müsaade etme. İstemediğin mutsuz olduğun o dünyanın karanlığında boğulma.

İçindeki o çocuğu başkaları için büyütme, o neşeni başkaları için kaybetme. Kendin ol bırak ne derse desinler. Çünkü sen öyle mutlusun. İçindeki çocukla içindeki neşeyle hayata bağlısın.

Sen düştüğünde kimse gelip sana, “Nasılsın?” “İyi misin?” diye sormaz. Çünkü o zaman ilgi alanına girmezsin. Çünkü düşmüşsün, istediklerini vermişsin aslında. Bir tekme de onların atmasına izin verme. Kimse vazgeçilmez değildir ve yeri geldiğinde vazgeçmeyi bil. Herkesten her şeyden.

Sen toparlan ayağa kalk güçlü ol işte o zaman gelip nasıl başardın, nasıl bu kadar şeyin altından kalkabildin diye merak ederler. Kötü gününde yanında olmayan insanlar sen her şeyi atlattıktan sonra yanında olmayı isterler.

Müsaade etme zor zamanında yanında olmayan, sana değersizmişsin gibi hissettiren insanlara her şeyi atlattıktan sonra yanında olma fırsatı verme.

En iyi koruyucun SENSİN. Bırak bencil desinler bırak kendinden başkasını umursamıyor desinler. Kimse sana ne yaşadın da böyle oldun demez. Kimse o gülüşlerin altında kaç enkaz yatıyor bilmez.  

Güçlü ol ne kadar acı yaşamış olursan ol, ne kadar darbe yemiş olursan ol acılarının sana kattığı gücün farkına var senin için şer gibi gözüken şeylerin altında aslında bir hayır olduğunu bil.