Afjet Afyonspor hafta içi mesaisinde Adıyamanspor’u 5-0’lık skor ile geçtikten sonra Etimesgut deplasmanında ummadığı bir mağlubiyet aldı. 2-0’luk play off il olan puan farkını 5’e çıkardı.

4. ve 5. Sıradaki takımların 49 puanı var. 8.sıradaki Afjet’in ile 44… Play off un 2 sırası için 6 takım aday… Afyon bu sıraya girebilecek mi? Diğer takımlardan farklı ne yapacak? İki ileri bir geri olmaz…

Etimesgut Çıkışta Olan Bir Takımdı

İkinci yarının iyi takımlarından biri ile karşılaşıldı. İlk yarıdaki maçta da iyi oynamışlardı. Çok zorlu bir maç olmuş ve 1-1 bitmişti. Özellikle oyunu defansta kabul edip hızlı çıkışlarla etkili olmaya çalışmışlardı. Yine uzun toplar atıp defansın arkasına sarkıyorlardı. Bu maçta da aynısı oldu. İki gol de uzun toplarla geldi. Defansın arkasına atlan toplar, defans hataları ile iki gol geldi. Bilinen bir oyun planına karşı tedbirler işe yaramadı. Rakip kalede de baskı anlarında gol gelmeyince skor kaçınılmaz oldu.

İlk Yarıda Denge

Bu tür deplasman maçlarında olması gerektiği gibi soğukkanlı oynandı. Dengeli bir maç oldu. Afjet golü yemediği sürece bir gol atmanın peşindeydi.  Ama şunu da bilmek lazım. Afjet kazanması gereken takım. Gol atılmayan her dakika rakibini de direnci artıyor. Golü bir yere sıkıştırırım mantığı bu maç olmadı. Etimesgut’un kontrataklarına çözüm gelmedi.

Teknik Ekip

Teknik patron başta olmak üzere teknik ekip rakip takımı güzel analiz etmişler…… Bunu nereden anlıyoruz skordan değil hocanın maç sonu açıklamasından yani maçı kaybettikten sonra.

Hoca ve ekibi yeni göreve geldi ancak daha önceki yazılarımda da bahsettim her maç çok çok iyi analiz edilmeli. Maç sonu yapılan rakip analiz değil Afyonspor’un galibiyete götüren oyununu rakip takımlar konuşmalı / analiz etmeli….

Planlar Tutmadı

Hocanın açıklamalarına bakınca rakibin doğru analiz edildiğini görüyoruz. Ama bu analiz uygulamada sahaya yansımadı ve nasıl gol bekleniyorsa öyle yenildi. Pozisyon hataları, kaptırılan toplarda önde ani baskının yapılamaması skoru 2-0’a taşıdı. Birçok maçta Afjet aslında bu durumu sezon başından beri yaşıyor. Özellikle üçüncü bölgede kaptırılan toplar defansına arkasına atılan toplar hep sorun oldu. Orta sahada ilk baskıyı doğru yapamıyor takım. Bu bir anda düzelir mi, sanmam. Belki defansta bir tık daha hızlı oyuncularla oynanabilir.

6 puan Şart

Şimdi içeride arka arkaya iki maç var. Diyarbekir ve Somaspor… Bu maçlardan alınacak 6 puan Afjet’i play off’ta tutar. Aksi bir sonuçta makas açılacaktır. Zirve takımları kendi aralarındaki maçlarda puan kaybediyor demiştim daha önce. Dolayısıyla alt sıra takımları ile ister içeride ister dışarıda bir şekilde maç kazanılmadı. Bu haftada Bayburt, Van, Bodrum, Sivas kendi aralarında oynadılar. Bodrum kazandı.. Zaten ikinci yarının en iyi takımı… Bence üçüncü sıradan play off oynayacaklar… Diğer takımlar kaybetti. İşte bu zirve takımlarının aralarındaki  bu maçlarda kayıp olacağı bellli. Bu nedenle Etimesgut maçı kazanılmalıydı. Bu kayıp 3 puandan fazlası bence.. Zirveye tutunmak için bundan daha iyi bir ortam olamazdı.

İlk Yarılar Neden Sessiz Sakin

Afjet Afyonspor maçlarının ilk yarılarında bir durgunluk bir sessizlik içinde… Dengeli götürülmek istenen maçlar var. Rakibi önce bir tartmaya çalışıyor… Ama bu sahada agresif olunmayacağı anlamına gelmemeli… Yavaş oyun, temposuz oyun içinde araya bir gol sıkıştırmaya çalışıyor. Ama Afjet maç temposunun artmadığı dakikalarda gol bulamıyor. Bu nedenle ilk yarıda özellikle önümüzdeki iç saha maçlarında biraz daha yüksek tempolu oynamak şart.

Takımın hamileri

Her zaman her yerde tam destek veren takımın hamileri Vali Gökmen Çiçek , Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Ankara deplasmanında takımı yalnız bırakmadılar. Muhteşem ikilinin Ankara’dan mutlu dönmelerini çok isterdim.

Son Söz

Evet, zirvede can sıkan bir puan tablosu var. Ama iki maçlık seride alınacak 6 puan yine yüzleri güldürür. Aksi bir sonuçta play off çok uzak olur. İki ileri bir geri de olmaz. Bir seri yakalamak şart. Son 4 haftaya kadar zirvede olmak şart. Moral şart. Zira son haftalarda zorlu deplasmanlar olacak.