Afjet Afyonspor geçtiğimiz hafta Velimeşe deplasmanında uzatma dakikalarında yaşattığı hayal kırıklığından sonra geçtiğimiz hafta sonu ev sahibi olduğu maçta Sakarya maçına çıktı. İnanmış taraftarlar grubuna inanmış oyuncu grubu eşlik etti. Derbinin galibi 2-0 ile Afjet oldu.

Zaferin Temeli Gökmen Çiçek’in Açıklamaları

Geçtiğimiz hafta kaybedilen Velimeşe maçından sonra sayın valimiz Gökmen Çiçek Kanal 3 ekranlarına çıkmış ve takım olan güvenini dile getirmişti. Kurduğu cümleler geleceğe yönelik umutlu olmamız, bir maçla hemen yıkılmamamız, bu takımın sezon sonunda play offlara kalacağımız ile ilgiliydi. Ona yönetim ve taraftar grupları eşlik etti. Taraftar grupları da maçtan sonra “Vakit takıma küsme, darılma, kızma vakti değildir. Vakit; kenetlenme, birlik ve beraber olma vaktidir! Cumartesi günü her ne olursa olsun o stadı dolduruyoruz” şeklinde paylaşımlar yapmıştı.

Zeybek Başkan’ın skor tahmini tuttu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek maç öncesinde skor ile ilgili bir tahminde bulundu. Skor tahmini tutan, Belediye Başkanı Zeybek, taraftardan takdir topladı. 

 

Stres Dolu Maç

Tribünler bu maça özel hazırlanmıştı. Koreograflar hazırlanmıştı ki bu sene ilk kez gördük. Özel pankartlar hazırlanmıştı. Devre arasında Sakarya’ya giden Doğan Ateş’e tepkiler vardı. Bu gerginlik bazen tribünlerden bazen canlı yayından farklı ortamlara yansıdı. Afjet stresi iyi yönetti.

 

İlk 11

Anıl Atağ, Alper Tursun, Taha Can Velioğlu, Alaattin Hamza Ok (Barış Zeren dk. 73) Doğukan Emeksiz (Yakup Yiğit dk. 80), Nazmi Can Doğan, Erhan Şentürk (Fatih Aktay dk. 85), Ferhat Çulcuoğlu, Mithat Pala, Celal Hanalp, Burak Çoban (İsmail Haktan Odabaşı dk. 85)

Mithat Pala’nın ve Burak Çoban’ın takımdaki yerini alması takımın gücünü artırdı. Değişiklikler son dakikalarda geldi. Oyun planı sonuna kadar uygulandı.

 

Önemli Dakikalar

Afjet maçın başından itibaren geçen haftayı da unutmadan kendilerini affettirme maçı oynadı. Yüksek konsantrasyon vardı. Daha 1.dakikadan kazanma mesajı verildi. Doğukan’ın şutu kalecide kaldı.  Ardından 3.dakikada kornerde Sakarya gole yaklaştı, kafa şutu dışarı çıktı. Ardından ilk yarıda ceza sahası dışından karşılıklı şutlar geldi. Erhan’ın kafası auta çıktı. 38.dakikada Sakarya’dan Eyüp’ün kafası kaleci Anıl’da kaldı. 41.dakikada kornerden Afjet’in golü geldi. Sağ taraftan kullanılan kornerde ceza sahası dışından arka direğe boş koşu yapan Alper Tursun golü buldu. Sakarya savunması uyudu. Çok akıllı bir duran top organizasyonuydu. Burak Çoban’ın kullandığı kornerin güzelliğini de görelim..

İkinci yarının başında Sakarya baskısı oldu. Afjet hızlı toplarla çıkmaya çalıştı. Karşılıklı şutlar oldu. 74.dakikada Barış’ın altı pas önünden kaçırdığı gol ise maçın o dakikada kopmasını engeldi. Çok net bir pozisyondu. 81.dakikada Afjet yine hızlı çıktı. Erhan’ın şutu kaleciden döndü. Boş kalan topu Mithat Pala gole çevirdi. Mithat maçın iyi oyuncularındandı. Bu golü hak etmişti.

Tribünler Kazandı

Maçın başından itibaren derbi maçı olması itibarıyla tribünler çok coşkuluydu. Gerçekte sezonun en iyi taraftar organizasyonuydu. Bravo!... Onların inanmışlığı bu maçta biraz daha farklıydı ve sahaya yansıdı.. Soyunma odasında da Bahattin Güneş’in takımı ateşleyici konuşması, yüksek motivasyonu getirdi. Sahaya çıkan Afjetli oyuncular her maç bu inançla oynasalar önünde kimse duramaz.

TV’de Gerginlik

Maçı yayınlayan Sakarya kanalı Afyonspor ile ilgili küçük düşürücü cümleler kullanınca, taraftarın tepkisi yükseldi. Zaten oturduğu yer de kendisine gösterilen yer değildi. Maç sonunda Afjet camiasını suçlayıcı cümleler ise yönetim tarafından basın açıklaması ile kınandı.

Son Söz

Şimdi yeni bir enerji ile Sakarya maçı zamanı demiştik geçen hafta… Bu enerji yakalandı yeniden. Puan tablosunda 5.sıraya oturdu. Şimdi yeni bir süreç başlıyor..

Sakarya derbi zaferi hem taraftara hem takıma ekstra motivasyon sağlayacaktır.

Arka arkaya Turgutlu (d), Serik, Kahramanmaraş (d) maçları var.

Ardından da Sivas, Bayburt (d), Sarıyer, Çorum (d) maçları bar…

Bu iki periyotluk sürecin ilk adımında nispeten kağıt üstünde Afjet favori çıkacak. Ama Velimeşe maçı gösterdi ki çok dikkat etmek lazım.

Bu 3 maçta 9 puan sürpriz olmaz.