Afjet Afyonspor hafta içi mesaisinde deplasmanda aldığı 1-0’lık Turgutlu yenilgisi sonrası Zafer Stadında Serik Belediyespor maçına çıktı. Kötü zemin, az seyirci, organize görülmeyen bir takım… Alper Tursun’un golü ve 1-0’lık galibiyet… Play off potası alev alev…

Önce Turgutlu’ya Gidelim: Yakışmadı

Turgutlu son 5 maçında tek galibiyetini Afjete karşı aldı. Diğerleri hep mağlubiyet. Düşme potasındaki bir takım. Küçümsendi mi? Turgutlu daha önce Hekimoğlu’nu da 1-0 yenmişti. Bundan da ders çıkarıp genel olarak mağlubiyetler alan Turgutluspor karşısında daha iyi motive olarak daha iyi organize olarak 3 puan alınmalıydı. Önceki haftalardaki Velimeşe maçından da hiç ders alınmadı mı? Bu iki maçta 6 puan alınsaydı puan durumuna yeniden bir bakın, Afjet’in durumunun ne olacağına?

Serik Maçında 30.Dakikaya Kadar Uyuduk

Serik Belediyespor defanstan pasla çıkmaya çalıştı. Zemin kötü.. pas yapmak zor ama Erhan’ın arkasında doğru pres zamanlaması gelmeyince Serik oyunu kontrol altına altı, maçı onlar yönetti. 30.dakikadan sonra biraz daha Afjet etkili olmaya başladı.

İlk 11’e bakalım.

Kalede Anıl gerçekten uzun zamandır yüksek konsantrasyon ile oynuyor… Bu hafta da özellikle kritik dakikalarda kurtarışları var. Defansta Nazmi ve Taha Can, solda Celal ve sağda Alper başladı. Celal ilk yarının sonlarında da sol bek oynamıştı. Ama devre arasında alınan bir sol bek varken Celal’in oynaması sürpriz oldu. Hoca da zaten bunu gördü ki devre arasında Ömer’i sol beke aldı. Celal de ortaya geçti. Alper Tursun sağ bekte bindirmeleri ile iyiydi. Golü da attı. Ben aslında Alper ve Celal’in sağ kanatta önlü arkalı daha çok verimli olacağını düşünüyorum. İkisi de sağ bek orjinli ama hücum yönü iyi olan oyuncular. Kanat oyunlarında daha verimli olabilirler ama hoca bu dönemde böyle bir düşünce içine girer mi bilemem.

Burak Çoban solda istekli ama verimsiz idi. Sağda Doğukan gerekli katkıyı vermekte zorluk çekti. Çizgiye indiğinde daha verimli olmasını bekledik. Ortada Ferhat daha çok defansın önünde idi. Hücuma katılmadı. Özellikle Nazmi ve Taha Can’ın hemen önünde idi. Sadece görevi buymuş gibi oynadı. Belki hocası ona bu görevi verdi ama içeride oynana maçlarda iki yönlü oynayabilecek yeteneği var. Mithat takımın en istekli oyuncusu idi ama  o da her yere koşmaktan Erhan’a gerekli katkıyı veremedi. Biraz daha hücum anlamında takımın yükünün onun omuzlarında olduğunu görmeli. Özellikle kanat oyuncuları gerekli katkıyı veremeyince onun da verimi düşüyor.

İkinci Yarı Aynı Senaryo

Zemin kötü, Serik kendi ceza sahasından ısrarla pasla çıkıyor… Top kontrolü zor.. .Ama bir Afjetli de baskı yapıp stoperleri zorlamıyor… 3 pres yapılsa hataya zorlayacak… Ama buna uyanamadı takım… Özellikle böyle bir sahada pasla çıkmaya çalışan bir rakip bulup baskı yapamazsan sahayı avantaja da çeviremezsin..

Fatih-Barış Girdi

İkinci yarının başında takım biraz daha istekli idi ama gol gelmedi. 63.dakikada Barış ve Fatih’in oyuna girmesi hücum anlamında Erhan’ı da rahatlattı. Ben bu değişikliği devre arasında bekledim. Daha önceki yazılarımda da yazdım. Eğer berabere giden maçları Afjet kazanacaksa Fatih’İn daha erken oyuna girmesi lazım demiştim. O yüzden onun fiziksel ve psikolojik olarak hazır olması şart.

Emre Dayan Daha Erken Girebilir

Maç içinde hücum anlamında verimsiz olunan bir dönem vardı. Bu dönemde tamam ilk tercih Fatih olabilir.. Mantıklı.. Ama Emre Dayan’ın özellikle sağ bekte Alper önde daha verimli olabilirdi. Aynı şekilde Alper’in sağ bek Emre Dayan önde de olabilirdi. Hücum anlamında daha verimli olacağını düşünüyorum.

Seyirci Nerede?

Afyon tribünleri yenilgi sonrası bile takıma destek çağrısı yaptı. Çok güzel… Bağıran bir taraftar grubu zaten sürekli maça geliyor.. Peki, ya Afyonlular nerede? Bu takım iyi veya kötü play of potasında.. Şu an 5.sırada. Ama tribünler boş.. Sakarya maçında güzeldi. Yani taraftar bazen futbolcuyu maç seçmekle suçlar, e seyirci de aynısını yapıyor o zaman… Afyonlular içeride çok önemli 2 maç var… Sivas ve Sarıyer… Bu stat o iki maçta da tıklım tıklım dolmalı…

Basketbolda Ümitler Tükeniyor

Afyon Belediye Basketbol için atık ümitli konuşmak zor.. Takım düşüşte… Karşıyaka, Petkim, Bahçeşehir, Fenerbahçe yenilgileri ile artık herkes beklemeye başladı. Bu hafta Anadolu Efes maçı da formalite maçı olacak. Takım bu hale getirip kaçıp giden..! İlk yarıda yabancıların ayrılması? Kriz… Sonrası transfer.. Değişen yönetim… Konuşulacak çok konu var.. Bu hafta 3 yabancılı bir kadro içinde gençler oynadı. Alt lige hazırlık mı yapılıyor.. Basketbol bu şehre yakışsa da doğru organizasyonu yapamazsanız düşersiniz. Çünkü herkes bir mücadele içinde.

Baskette Konuşulmayanlar….

Basketbol klüp başkanı Abdülkadir Arslan ile çok özel bir proğram yapılacak ve basketbol ve Afyon planlarının konuşulacağı proğram çok konuşulacak. Bu güne kadar kamuoyunun bilmediği çok özel konular gün yüzüne çıkacak ve mevcut yönetimin nelerle mücadele içinde olduğunu spor camiası öğrenecek.

Bahaddin Güneş .

Hocanın bizde ve Afyon’da yeri kıymetli …. Hocanın maç sonu açıklamasında adrese teslim mesajını sevmedim. “ Ben geldiğimden bu yana 6 maç aldım……” Açıklama anındaki mimikler ve tonlama …..

Sevgili hocam takımı ve kadrosunu imkanları çok çok iyi bilerek geldiniz , hatta gelmeyi siz istediniz mi.

Sizinle çok uzun ve önemli işler yapmayı isteyen güzel şehri ve yöneticilerini kırmayın, sizin hedefiniz, Afyonspor’un hayalleri ,egolara kurban edilmesin.

Takımın başından gitmeniz için çalışanların amacı karar alıcıları etkilemek ...

Son Söz

Futbolda son 5 maçlık seri.. Daha önceki yazılarımı hatırlayanlar özellikle son 5 maçın çok zorlu geçeceği uyarısında bulunduğumu hatırlayacaklar. Özellikle alt sıra takımlarına karşı kaybetmeden gidip son 4 hafta için kaybetme lüksümüz olmalıydı. Velimeşe, Turgutlu ve Etimesgut maçlarında kaybedilen puanlar oldu. Takımın artık kaybetme lüksü yok. Sivas sonrası Bayburt ve Çorum maçı deplasmanda olacak… Son hafta Çorum maçına kalırsa iş kaybedilen maçlarda bakalım hangisine ahlar ve vahlar çekeceğiz… Son 5 haftada en zorlu fikstür Afyonspor’un …