AFJET K.MARAŞSPOR MAÇINDA NASIL OYNADI?

Değerli okuyucularımız bundan sonra 2.ligde ki temsilcimiz AFJET Afyonspor’u bu köşeden değerlendiremeye devam edeceğim. Öncelikle hafta sonunda deplasmanda karşılaştığımız Kahramanmaraşspor müsabakasını bir değerlendirmek gerekmektedir.

Müsabaka Kahramanmaraş ‘ın stadı bakımda olduğu için Osmaniye’de oynandı. 35 dereceyi bulan sıcaklık ve yüksek nem ayrıca bu hava şartlarına uyumsuzluk maçın seyrini, temposunu ciddi manada etkiledi.

Rakip oyunu geride kabul ederek çok adamla kendi alanında bekleyerek başladı. AfjetAfyonspor ise aşırı risk almadı ilk dilimde set oyununda sezon başından beri zaten sorun yaşayan Afjet yerleşik savunma hücumundada etkinlik sağlayamadı fakat savunma arkasına atılan toplar, kanat ve merkezdeki oyuncuların birebirdeki etkinliğiyle pozisyonlar üretti. İlk yarı 4 net pozisyon ayrıca birde penaltı kaçırdı temsilcimiz. Özellikle Doğukan savunma arkasına etkili koşular atarak pozisyonlara girdi ilk yarıda fakat  Kahramanmaraş kalecisi Enes gerek bu pozisyonlarda gerekse penaltıda çok başarılıydı. Temposu düşük bir müsabaka oldu bu Kahramanmaraş’ın oyun yapısı artı iklimsel şartlarında tetiklediği bir detaydı .

İkinci yarıda aynı şekilde başladı yine Doğukan’la girilen pozisyonlar neticelenmedi ama 60. Dakikada Ferhat’ın savunma arkası uzun topunu kontrol eden Burak üç rakibini ekarte ederek topu filelere gönderdi 1-0. Geride kalan bölümde fazla risk almayan Afjet kendi yarı alanında top çevirip Kahramanmaraşspor’u öne çıkmaya teşvik etti geniş alanlar oluştu. Bu alanları kullanma düşüncesi sahaya yansıdı ama neticeye tesir etmedi ve müsabaka 1-0 sonuçlandı.

Sezon öncesi kurulan takımla ilintili aksaklıklar bu maçtada sahaya yansıdı. Merkez orta sahadaki yaratıcı oyuncu eksikliği göze çarpıyor. Buda takıma sette ve yerleşik savunma hücumlarında organizasyonda sorun yaratıyor ama artık sezon bu kadroyla tamamlanacak. Erhan’da santrafor oynayınca merkezde Mithat’ın ayağına bakıyor takım. Mithat driblingle kaleye gitmeyi seven bir oyuncu. Artık skorların önemli olduğu haftalar ne kadar rakip zayıf olsada bu maçlarda rehavet mümkündür. Kolay gibi görünen ama stres eşiği yüksek maçlar kategorisinde bir maç geride kaldı. Oyun kalitesinin pek önemi yok tabela mühim artık.

Play-off hedefi için final niteliğindeki müsabakada direk rakiplerden Sivas Belediyespor ile içerde oynayacak temsilcimiz. Bu müsabakada atmosfer çok önemli stadın dolması ambiyansın üst seviye olması gerekir. O maçın havası farklı olacaktır taraftara büyük görev düşüyor. Üç puandan ötürü takımı ve teknik ekibi aynı zamanda yönetimi tebrik ediyorum.